Bana da derin bir ahhhh çektirdin Deniz.Nerde kaldı o eski çocukluğumuz ve arkadaşlıklarımız.
Printable View
Bana da derin bir ahhhh çektirdin Deniz.Nerde kaldı o eski çocukluğumuz ve arkadaşlıklarımız.
Paylaşım için teşekkürler Deniz. Yaramıza 2.kez tuz basmış oldun. Birkaç ay öncede bunlardan bahsetmiş ve kocaman ahhhhh çekmiştik. Belki o konulara da göz atmak isterseniz linki aşağıya ekliyorum.
https://forum.grandepuntotr.com/serb...arin-basi.html
bizim çocukluğumuzda her mahallede sadece 1 araba vardı . park sorunu yoktu :cool:
nerde eski cocukluklar biz yasadık bu nesil ve bundan sonrakiler yasamaz bence
silah çıktı mertlik bozuldu--- bilgisayar çıktı çocukluk bitti bayramlar bitti arkadaşlık bitti
Ahh ahhh haklısın Hakan
Walla ben hergun ah cekıyorum...Cocuk olmak nede guzelmiş
Şimdiki cocuklar hıcbırsey yasamıyorlar aslında..kımsenın kımseye guvenı kalmadı haklılarda...parklara yanlız gıderdık sımdı aıleler cocuklarını yanlız goındermıyorlar hatta parka gıtmıyorlar bıle
Ankarada çocuk olmak ne guzeldı ..Semt yazabılırmısınız ankaralı arkadaslar
Bu kadar Araba yoktu Sabahtan Akşama kadar yolda kızağa biner ezilme derdi çekmezdik.
Pantolonun paçaları buz bağlardı evde anemizden bunun için dayak yerdik.
Bende çocukluğuma geri döndüm. çok güzel bir yazıymış benim aklıma gelen pazar günleri trt de tabi tek kanal olduğu için :)pazar konseri vardı .klasik müzik yayını yapardı.bitmek bilmezdi akabinde karaşimşek çıkacak diye beklerdim.ne uyuz olurdum o programa belki de pazartesi sendromunun özellikle 80 kuşağını etkileyen kısmının en büyük sorumlularından biri de bu pazar konseriydi. (pazar günü dinlenemedik ki pazartesiyi sevelim):):)
Sorma ya bırde arabası calısmazdı hep bız ıteklerdık parada vermezdı :)
bız pazar rahattık cunku o evde yoktu :)
Sen halledebıldınmı sorununu..?
yok ya geç oldu diye götürmedim yarına kaldı inşaalah anlayan birini bulurum.yoksa mersine götürmek pahalıya patlıyacak bana
Gençler ben birçoğunuzun yaşını iki kere yaşamış biri olarak size genç kalın diyorum ,zira siz yaşlandığınızı kabul ederseniz benim durumum vahim...Merhamet lütfen...
Yaşım 38 12 eylülde ilkokul a gidiyordum o vakitleri ve anlattığın hemen hemen herşeyi yaşadım hatta adile naşit in uykudan önce programının trt de siyah beyaz yaynlandığı ve saat 8i 20 geçe bittiği ve bizim de yataklarımıza yattığımız zamanları çok ama çok iyi hatırlıyorum geçmişini hatırlamayan insanlar geleceğe umutla bakamazlar. Hatırlattığın için teşekkür ederim.
Yakari' yi hatırlayan varmı? Kimse bahsetmemiş
pazar sabahları kovboy filmi.daha sonra redkit.yazın tornete binerdik.kışın merdiven leğen vb şeylerle kayardık.bizim ekonomik durum çok iyi değildi onun için ilk tatilime 2 yaşımda 2.ise 19 yaşımda gidebildim.2.si tatil sayılmazdı otellerde halkdansları oynamak için gitmiştim.neyse konuya dönelim.çocukken evimizin çevresi hep inşaatlarla doluydu.büyük çöp bidonlarının içine su doldururlardı.biz onun içine girerdik ve sanki denize giriyor gibi eğlenirdik.banyolar haftada bir salonda sobanın yanında yapılırdı.arkadaşlarında yazdığı gibi mahallede 1 ya da 2 top olurdu.maç yapacağımız zaman oynayacakları topun sahibi seçerdi.o dönem i.melih zaman zaman 19mayıs stadında top dağıtırdı.ezile ezile top almaya çalışırdık.nüfus sayımlarını çok severdim.çünkü herkes bizim bahçede toplanırdı.bahçemiz büyük olduğu için.akşama kadar okey oynanırdı.kuruyemiş,bira,yemek.hep beraber eğlenirdik.
Topmu dagıttı abıcım nıye haberımız olmuyo yaaaa
Güncel...
deniz emeğine sağlık.. çok teşşekürler....
cok guzel bı yazı olmus gercekten.ölee daldım gittim bende bi anda.emegıne sağlık
Sana tamamen katılıyorum. Bendeki pazartesi sendromunun sorumlusu Pazar Konseridir. Hala bu yaşımda Pazar günleri o saatlerde aklıma Pazar Konseri gelir ve bunalıma girerim.
Nedendir bilmiyorum ama bizde banyoyu pazar akşamları yapardık. : ) Sanırım o zaman şofben pek olmadığı için annelerimiz su ısıtıp bizi yıkadıklarından bu böyleydi.
Çocukluğumun belli bir kısmında evimizde su yoktu ve bütün mahalle çeşmeden doldurmak zorundaydı. Elimizde bidonlarla su taşırdık.
Bütün mahalle çocukları Sinek ilacı sıkan arabanın arkasından koştururduk. Duman arabası geldi diye ne sevinirdik.
Gazoz kapağı, çivi, futbolcu kağıtları oynardık. Eve girmezdik biz. Şimdiki çocuklar hem şanslı hemde şanssız.
güzel şeyler mazi oldu, Allah bugünümüzü aratmasın diyelim.
Ahh ahh cocuk olmak vardı şimdi....
-Evet Hayır
-Uçan kaz nil
-Pazar sabah trt kovboy filmleri
-He-Man
-Voltran
-Çizgi adam (abıre kandi hehehah yapardı)
-Çamura çizi atma oyunu vardı(arkadaşını hapsetmeye çalışırdın)
-Misket oynardık(gaflik,baş saol derdik,vs)
vs... aklıma hemen gelenler bunlar
Aaa çamura çivi atma oyunu harıkaydııı örümcek ağları gıbı çizerdik...
başka varmı aklına gelen arkadaslar
ben en çok kuyu oyununu severdim birde 'baş' lı falan bi ismi vardı misket oyunuydu.şimdi adını bile hatırlamıyorum aslında gencim ama zaman bizi çocukluğumuzdan koparmış:)
Evet kuyudan misket çıkarmak çok zevkliydi be,misket günü mü yapmak lazım acaba :bash:
Elvan diye bir gazoz vardı cocuk oldugumdan mıdır nedir bilemem ama hala tadı damagımda şimdikilerde o tadı alamıyorum:S
Bir de simit oynardık okulda simiiiiitttttttttt die bağırcan sesin kesilirse nefesinde kesiliyodu çünkü nefesin kesilene kadar tekmeliyolardı:D
Sigara kagıtlarını bırıktırırdık...Kuyu kazmaca oynardık ayagımızın topuguyla hemen bı cukur acıp mısket oynardık..
Gazoz kapakları zaten kavga sebebıdır..
Kavga eder hemen barısırdık annemıze babamıza hıc soylemezdık
ustumuz kir pis içinde gelır yemek yerdık o halde annemden cok dayak yedım
Okul önünde leblebi tozu satılırdı,yerken boğazımıza kaçardı ölecek gibi ökşürürdük ama ertesi gün gene yemeye çalışırdık
çivi ile oynanan oyuna biz pes derdik.2 kişi oynarsa v,3 kişi oynarsa y,4 kişi oynarsa x çizerdik yere.
Ankarada gectı cocuklugumuz mamak sonra emek bahceliiii ..Kabaydık sanki biraz
Bisikletin arka tekerine pet şişe takıp racing motoru sanardık,büyüdüğünde performans eksoz takanlar işte bu tipler :) şaka yaptım alınmayın eksozcular ;)
Benım lısede bısıkletım oldu
aslında kendıme aıt hıcbıseyım yoktu denebılır...
Devlet memurunun cocuguydum işte daha ne beklersınızklı...
Mukemmeldı ama bana gore maddı anlamda bıseyımız yoktu belkı ama cok seyımız vardı aslında
Adını yazamayacağım bir oyun var. Çok fazla hatırlayamıyorum kurallarını ama yere herkes için bir daire çizerdik. herkes bir dairenin içine girerdi. Elimizde sopalar olurdu. Küçük bir tahta parçasını bir kişi elindeki sopayla, terketmiş bulunduğu daireye getirinceye kadar o kişinin dairesi diğerleri tarafından talan edilirdi. Oyunun adını belki tahmin edersiniz. :)
Walla kuyu kazmaca heralde sonra o daırelerın ıcını kazardık kımınse o daıre ayaklarını gömerdik