şöyleki aracınız kasko değeri sigorta şirketleri tarafından tsrb tarafından belirlenir.
1 _ 2011 model aracınızı 2010 yılında kasko yapılırken 2011 değeri üzerinden kasko değeri alınır ve bu değer 2011 yılında ki yenileme kaskonuzda da kullanılır.
ama aslında yenileme döneminizdeki kasko değeriniz o değildir. çünkü piyasada 2012 ler olucağından araç kasko değeri düşmüştür.
2_ aslında yeni değer klozu dediğimiz şey son yıllarda tüm sigorta şirketlerinin uyguladığı bir kavramdır. bu primi arttırır ancak her poliçede olması gereken bir kloz diye düşünüyorum . kloz anlamı siz sıfır araçınızın ilk yıl pert olması durumda sigorta şirketi size aracın 0 km deki anahtar teslim parasal tutarını ödemek zorunda . ancak 2 yıl yenilediğinizde artık bu kloz var olmayacağından dolayı artık bu tip durumlarda 2. el piyasa değeri üzerinden işlem yapılır çoğu sigortalı poliçede ki kasko değeri üzerinden ödeme yapılacağını düşünerek yanılmaktadır.
ayrıca sizden bir yardım istesem sigorta ile bir konu açamıyorum açarsak hem konuları burdan takip etmek daha kolay olur.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri