Emre, takip ettiğim kadarıyla uzun süredir 33250TL yazıyordu yaklaşık 1 aydır 32750TL olarak görüyorum ben.Tabi arada kaçırmış olabilirim :)
Emre, takip ettiğim kadarıyla uzun süredir 33250TL yazıyordu yaklaşık 1 aydır 32750TL olarak görüyorum ben.Tabi arada kaçırmış olabilirim :)
ben ocak ayının ilk haftası aldım 23750 ful kasko hediyeli. şimdi 24750 üstelik kaskoda yok sanırım.
mtj 1.3 fun 75 bg +co-pilot+asf kit 32000 tl
mtj 1.3 fun 75 bg +co-pilot -> 30000 tl geçen hafta aldım
Belki grande puntoya özel bir kampanya değil ama yine de son süreçte açıklanan ÖTV indirim paketi de fiyatlarda etkili olduğu için bence konuşmaya değer. Bu önümüzdeki 3 ay içerisinde nasıl gelişmelerin olabileceği konusunda fikir paylaşımında bulunmanın araç sahibi olmak isteyenler için önemli olduğunu düşünüyorum.
ÖTV indirimi sonrasında fiyatlar ve kampanyalar tekrar gözden geçiriliyor sanırım. Birçok farklı markanın internet sitesinde fiyat bölümüne girdiğimizde "fiyatlarımız güncellenmektedir" ibaresi karşımıza çıkıyor.
Bu süreçte sıfır otomobillerde bir takım indirimler söz konusu olsa da %18 lik ötv indiriminin tamamının tüketiciye yansımadığı, otomobil üreticilerinin bunu bir fırsat olarak değerlendirip hafta başında yaptıkları ufak zamlarla ve sonlanan kampanyalarla %18'lik indirimi %14 seviyelerine kadar indirdiklerini görüyoruz.
Bu süreçte grande punto multijet sahibi olmak isteyen ben ise Fiat'tan güncel ve indirimli fiyatlar bekliyorum. Birçok markada kayda değer indirimler olmasına karşın Fiat'ta indirimler daha çok ufak ticari sınıfı kapsıyor gibi. Bunda belki de Fiat'ın kriz döneminde yaptığı yerinde stok yönetimi de etkili olabilir. Yani stok yönetimini iyi yapamamış birçok mağdur marka ciddi oranda indirimler yaparken stoklarını iyi yönetmiş ve elinde fazla birikmiş araç kalmayan markalar indirimlerde daha temkinli gibi.
Söz konusu indirimlerin ikinci el piyasasını nasıl etkileyeceği de bir başka tartışma başlığı. İkinci el piyasasında aracını satıp yeni ve sıfır bir araç almak isteyenler daha az mağdur olsalar da yine de indirimlerden maksimum fayda sağlayamıyorlar. almak istedikleri sıfır araçların fiyatlarında indirim söz konusu olsa da ellerindeki eski araçlarını daha düşük fiyattan satmak zorunda kalacakları için durum elde var sıfır gibi bir şeye tekabül ediyor. Bununla birlikte elinde aracı olup da nakite çevirmek isteyenler bu indirimin en büyük mağdurları. Hiç arabası olmayıp ikinci el ya da sıfır araç sahibi olmak isteyenler ise indirimlerden en çok yararlanacak kesim.
Sonuç olarak bu üç aylık süreçte markaların rekabet güçlerini korumak adına, zamlar yapmadan gerçek anlamda indirimlerden yararlanma imkanı sağlamaları hem de cazip kampanyaları sürdürmeleri önemli bir adım olacak bence. Aksi taktirde kimse 16 bin TL'ye kadar düşen araç fiyatlarını bir kenara bırakıp eski fiyatlarını az çok sürdüren markaları tercih etmez gibime geliyor. Kriz nedeniyle 2 yıllık 70 bin km deki araçlarını sıfır fiyatına satmak isteyen mağdur fakat biraz da abartılı ikinci el satıcıları ise ikinci el fiyatlarının denge noktasına gelmesi için fiyatlarını biraz aşağıya çekmek durumunda kalacaklar gibi.
Bu ÖTV indirimi konusu gerçekten çok büyük gelişmeleri doğuracak gibi. Bu nedenle bence ayrı bir başlıkta, Grende Punto kampanyalarını kirletmeden bu konuyu tartışabilsek çok daha yararlı olacaktır.
Emrah, söylediklerine katılıyorum.Hatta daha dün Renault reklamında eğer yanlışım yoksa Megane için 33000TL den başlayan fiyatlarla diyordu.ÖTV indiriminden önce ise 29000TL lere kadar düşmüştü fiyatı.Dediğin gibi firmalar fazla hissettirmeden araç fiyatlarında bir miktar artışa gideceklerdir ya da uyguladıkları kampanya miktarlarını biraz daha azaltacaklardır.Burada tüketici bence uyanık olmalı.En azından ilgilendiği aracın eski ve yeni fiyatını bilmeli.
Tabi bu başlıkta bizim araçlarımızla ilgili kampanya, fiyat vb. bilgiler yazılırsa daha yararlı olacaktır...
Bu ötv indirimlerinin vatandaşa hiç bir faydası olmıcak bence.Mesela Fiat liste fiyatı üzerinden 2 3 hatta 4 milyar indirimli veriyordu araçlarını.Bu ötv indirimlerinden sonra bana kalırsa liste fiyatının dışına çıkmıcak aradaki fark bayilere kalacak.Ayrıca ikinic elde paraya sıkışan arabasını satıp borcunu ödemek isteyen vatandaşın vay haline.Yani bu indirimler zaten vatandaşı düşünerek değil büyük şirketleri düşünerek yapılmış indirimler.Bugün hükümet vatandaşı düşünse benzindeki mazottaki ötv'yi kaldırır.Çiftcisi,tarımla uğraşanı yani masum vatandaşı fayda görmüş olur.Bugün arabadan ötv'yi kaldırcaklarına akaryakıttan ötv'yi kaldırsalardı üretim maliyetleri düşeceğinden piyasada bi ucuzlama meydana gelebilirdi kanısındayım.
Bugün Tofaş Ceo'su Habertürk'de 27000 tl olan lineaları 23000 tl olarak satacaklarını söyledi.
Biraz önce birmot tan fiyat aldım active dizel için 25,250 dediler.Sene sonunda 25,500 fiyat almıştım aynı araba için.
Biraz önce samsun birmotla görüştüm.GP 1.4 77 hp benzinli Fun palet + Skydome + Advanced Safety Kit için verdikleri fiyat 23.000 TL bnce süper
1.4 77 hp fun + skydome + advaced Safety Kit 23.000
1.4 95 hp fun + skydome + advaced Safety Kit 24.000
1.3 75 hp fun + skydome + advaced Safety Kit 26.000
1.3 90 hp fun + skydome + advaced Safety Kit 27.000
Yazılar karışmış birazcık ama aradan bir tanesini çözmeye çalışıyorum:
grande punto 5k 1.3 multijet 75 hp dyn 4ab abs ecc
kampanyali satiş fiyati: 26.962,64
parekende satiş fiyati: 28.900,86
Eski fiyatı (halen fiat sayfasındaki fiyat bu): 31.000,00
Şu haliyle %13 indirim görünüyor..
1.3 multijet 75 hp fun co-pilot kit - advanced safety kit 27750 tl antalya birmot fiyati
tühh bee!! Arabayı da daha kasımda almıştım..Bizdeki de şans mı,,25.200tlye aldım şimdi 21 e kadar düşer diyorlar. sanki bu zamana kadar bekleyip honda civic almak varmış,,nasip işte:)
Geçen gün bayi ile görüştüm 16.02.2009 tarihinde siparişini verdiğim grande puntom 12.03.2009 tarihinde italyada üretime girmiş şase numarası belli olmuş bakalım ne zaman gelcek bayi bana sevkiyat için belli bi sayı oluştuğu zaman fiat italyadan türkiyeye gönderim yapıyor dedi işallah 15 hazirandan önce gelirde şu ötv indirimindende yararlanırım yoksa fiat türkiyenin kapısına dayanacağım :) Bu konuyla ilgili tecrubesi olan arkadaşlar paylaşırlarsa menun oluruz.Bu arada siparişini verdim araç (1.3 Mjet 90hp 3K. FUN Beyaz + SKYDOME + ADVANCED SAFETY KIT + KIT + CO-PILOT KIT + 17"TAKE OFF JANT)
Bide PLUS 4 AIRBAG ilave edecektim ama ıslarlarıma rağmen bayi olmuyor öle bi araba ürettiremiyoruz dedi bizde dedik eyvallah zaten ne var sa koyduk :)
Benim anlaşma imzaladığım fiyat 31.500 idi tabi fiyatın bu donanıma bukadar düşük olması anlaşma tarihinde 2.250 liralık indirim kampanyası vardı ve %8 KOÇ AİLEM indirimi ve %1 de bayi inidrimi vardı.Şimdi bide buna ÖTV indirimini eklersek baya ucuzlıycak sanırım fiyatı bakalım yarın anlaşma yaptığım bayi arayıp fiyatın ne duruma geldiğinide sorayım.Kendim kaba bi hesap yaptım 28.650ye denk geliyor.
Peki diyelimki ÖTV indirimli fiyattan anlaşma yaptık, şimdi aracı sipariş verdik. Araç 3 aydan gecikti ve ÖTV indirim süresi bitti. O zaman ne olacak? Benim fiyatı kabul etmeme hakkım yokmu bu durumda?
Bu konu biraz tedirgin ediyor.
GRANDE PUNTO 3K 1.4 TURBO T-JET 120 HP SPORT 6AB ESP ABS ECC AJ
Ankara içinde telefonla aldığım en uygun fiyat 28.200 (Kartaş - Maltepe)
( Kartaşın iki ayrı şubesi bile telefonda iki farklı fiyat veriyor, ne güzel ne güzel! )
bu gün benim aracın aynısına 23.750 son fiyat olarak söylediler
Mehmet, sanıyorum fatura için motor-şase no gerekiyor.Araç gelmeden de fatura edilebilir tahminim.Ancak bu durumda bir de şu olabilir: Stoktaki araç alınmadığı için malum dövizde oldukça yükseldi 25000TL lik aracı İtalyadan getirirken 29000TL oldu da diyebilirler...
Emre bence oldukça normal.Zaten aracın bedeli 33000TL yaklaşık 5000TL lik ötv payı düşünce 28000TL ye geliyor.Ancak yukarıda da belirttiğim gibi bayiler Tr de olmayan araçlar için daha yüksek fiyat isteyebilirler dövizdeki artışı göstererek.Yani biraz da bayilerin insafına kaldık gibi:)
Bu gün fiyat almaya başladım, aradığım bayiler hep meşgul oldukları için telefon bırakın sizi arayacağız diyorlar. Sanırım ÖTV ciddi bir hareketlenme getirdi piyasaya.
Bursa Birmot Grande Punto 1.3 Dynamic 75HP + Advanced Safety Kit araç için 28.100 fiyat verdi. Koç Ailem indirimi ile 26.700 diyor. (Koç ailem %5'e düştü bu arada bu ay :))
Bursa Banoto aynı araca koç indirimi ile 26.000 fiyat veriyor. Üstelik boya koruma işinide hallederiz vs. gibi yuvarlak bir ağız kullandı.
Benim istediğim versiyon haliyle stoklarda mevcut değil. Yeni sipariş edilecek fakat fiyatta bir değişiklik olmayacağını teyit ediyorlar.
Tek kritik nokta 15 Haziran'a kadar aracın faturasının kesilebilmesi gerekiyor aksi taktirde vergi indirmi kalkmış olacak. Banoto'daki arkadaş, araç gecikecek olursa şase numarasını vs. öğrenir faturayı erken keseriz size gerekirse dedi. Ne kadar güvenilir bir işlem bilmiyorum ama en azından yardımcı olmaya çalışan bir arkadaş olması beni sevindirdi.
Zaten faturanın kesilmesi bir bakıma alıcının yararına.Böylece ötv indiriminden faydalanıldığının ve aracın fiyatındaki artışın müşteriye yansıtılmayacağının garantisi alınmış olunuyor...
Kocaeli Efsane: 1,3 75bg 5k fun 26.000 tl - 1,4 fire 77bg 5k fun 23.000tl
Ötv indiriminden yararlanıp Kardeşimde Punto aldı.Geçen cuma Koç indirimli 24400 TL fiyat verdikleri aracı bugün 21250 TL' ye aldık.Ama şunu söyleyebilirim, bazı firmalar işin yine uyanıklığına kaçmışlar ufak bir zammı kaptırmışlar, insanların %19'luk indirim psikolojisini değerlendirmişler.Bu arada indirmde %19 değil %15.5 gibi birşeye denk geliyor.Sanırım buda Ötv'nin içindeki KDv den kaynaklanıyor.Yani verginin vergisi gibi komik bir durum var bizim memleketimizde.Kazasız Günler.
Arkadaşlar az önce bayi ile görüştüm siparişle araç alacak arkadaşlar dikkat etsin 15 hazirana yetişemeye bilir araçlar sonra üzülmeyin 16.02.2009 tarihinde italyaya siparişi verilen aracım fiyatın sisteminde 31.05.2009 tarihinde gürüğe gireceği belirtiliyor.Yani benim 1ay önce siparişini verdiğim araç bile ucu ucuna yetişecek ötv indirimine bi aksilik olmaz ise tabi. Bide bi arkadaşlar araç gelmeden fatura kesilebilir demiş aracın siparişini verdiğim bayideki müşteri temsilcimle görüştüm evet öle bi işlem yapıla bilir dedi ama sakat yönleri var dedi 1 cisi aracın faturasının kesilebilmesi için türkiye gümrüğüne giriş yapmas gerekiyormuş hadi 15 hazirandan önce girdi diyelim ama bu seferde araç gümrükten size teslim edilinceye kadarki mesuliyet alıcıya ayit oluyor yani tofaş ın sevkiyat tırından yolda araç tırdan düştü diyelim ozaman sıfır pert araç sahibi olursunuz dediler.Oyüzden biz bayi olarak bu riski göze alamayız alan bayiler var dediler ama sağlıklı bi işlem değilmiş bilginize.
kasko hediyesi devam ediyormu?
Koç ailem indirimi koç gurubu çalışanları için geçerli sadece eşim yapı kredi bankasında çalışıyor aracı onun adına sipariş verdik bizde koç ailem indiriminden yaralandık indirim oranı fiat marka otomobillerde %8 oranında.
ÖTV indirimli GP Fiyat Listesi.Sözkonusu indirimle beraber ilave donanım fiyatları da düşmüş:
FIAT - fiat.com.tr
Koç indirimi, çalışanın 1. derece yakınına veriliyor.Çalışanın yanınızda olmasına gerek yok. İşlemler sırasında bodroyu göndermesi yeterli.Ruhsat yine sizin üzerinize oluyor.21,250'lik fiyat Fire Active için,5 yıl uzatılmış garantide içinde.
Fiat çatısı altında olduğu için burada yazmakta sakınca yok. Alfa Romeo Mito'da indirim miktarı hatırı sayılır miktarda olmuş, tabii fiyatına göre orantılı. 1.4 Turbo 22.500 Euro idi, şimdi 19.380 Euro yazıyor. 7.000 TL indirim!
evet indirim hareketliliğinin hemen ardından, bir önceki sayfada talep ettiğimiz indirimli fiyatlar bu gün itibariyle yayınlanmış. Bu fiyatlarla multijet hayalime bir adım daha yaklaşmış bulunuyorum. Bununla birlikte biraz daha bekleyip alternatiflere iyice bir göz atmakta fayda var. Zira şu an için hala ikinci el piyasası oturmuş değil. Yine de multijet için 25 bin TL cazip bir fiyat gerçekten ama insanın aklı fiyatı 20 bin TL ye kadar düşmüş diğer dizel araçlara kayıveriyor...
aracın faturasıyla beraber kaskosununda yapıldığını biliyorum. yada benimkinde öle oldu. yani yolda aracın başına bişey gelirse kasko devreye girer diye biliyorum.
örnek verecek olursak. benim araç bursaya geldi ordan eskişehire hava şartları yüzünden gelemiyordu. bende heyecandan çabuk gelmesi için baskı yapıyordum. bana, gidip bursadan teslim alıp sürüp getireyim dediler. bende yolda bişey olursa diye sordum. bu sefer bişey olmaz tercübeliyim zaten olsada kaskosu var dediler. bende riske giremedim mecbur 1 hafta daha bekledim.
buarada bende kasko hediyeydi.
bi not daha, kampanya ve hediye kaskoyla beraber benim kaybım sıfır gibi. bunu şimdi hesapladım ve üzüntüm bitti.:)
Bu gün saat 17.00 itibariyle ileri tarihli sipariş alımının durduğunu öğrendim.Bir arkadaş haftasonu sipariş vermek istiyordu ama artık sistem kapanmış ve bayi istesede giriş yapamıyormuş. Nisan zammı ile siparişler tekrar açılacak heralde.. Tahmini %5 zam bekleniyor diyorlar...
FIAT - fiat.com.tr
sağ sütun şu anki fiyatlar. sol sütun ise yeni fiyatlar. Nisanda kampanya bitti fiyatlar böyle oldu diyecekler. Güya zam yapmamış olacaklar.
arkadaşlar ben GP 1.3 emotion co-pilot kit 29.250 tl sağlık çalışanı indirimiyle siparişimi verdim fiyat nasıl sizce?? bana zam gelecek filan die ii ce sıkıştırdılar çok fazla araştıramadım. siparişi verirken 4 saat bayiide bekledim aracı sisteme giremiyorlardı. GP'de fiyat sabit olması cezbetti diğer hiç bir firma fiyat sabitlemesine gitmiyordu