Arkadaşlar, aracımı aldığımdan bu yana çok ufak iki kaza atlattım. Başıma gelenleri paylaşmak ve neler yapılması gerektiği konusunda (pahalıya) öğrendiklerimi paylaşmak istedim.

İlk kaza 2. köprü gişelerde başıma geldi. OGS'm olmadığı için para kuyruğunda bi 7-8 dakika bekledikten sonra gişeden geçmeme 2 araç kalmışken sağ tarafımdaki KGS tarafından arkadaki tüm kuyruğun önüne kaynamaya çalışan, Kartal kullanan bir cibilliyetsiz sol taraftan sıkıştırıp, yol vermeyince de aracıma vurup sıramı aldı. (bak yine sinirlendim, bir küfür ediyorum ki sormayın)
Adamın yanında karısı küçük çocuğu filan var ki indiğimde kafayı yemiş bir haldeyken kendimi tuttum, adama bir yere gitmemesini söyledim. Tabi bastı gitti. Plakası ile beraber köprüdeki polislerin yanına gittim. Adamlar vur-kaç olayı olduğu için rapor tutamayacaklarını, karakola gitmemi söylediler... Sonuçta lafı daha da uzatmadan bu olayda öğrendiklerimi sayayım!:

1. POLİS her durumda RAPOR tutmak zorunda, tutana kadar ısrar edin!
2. Tutanak yoksa sigortaya aracınızı BEYANLI verirsiniz, ki bu durumda hata %100 karşıda dahi olsa sizin kaskonuz ödeyeceğinden hasarsızlığınız bozulur.
3. Beyanlı verdiğinizde sigorta ÖDEMEYEBİLİR.
4. Köprünün ASYA tarafındaki yarısı bir karakola, AVRUPA tarafı başka bir karakola bağlı, ama hangi karakol hala öğrenemedim 2-3 tane karakol dolaşmama rağmen.
5. Arabanızı seviyorsanız Kartal, Toros, dolmuş, taksi ve otobüslerden uzak durun.

Başıma gelen 2. olay da İTÜ kampüs içerisinde park yerinden çıkarken başıma geldi. Kar nedeniyle önümdeki bir beton çıkıntıyı görmediğim için marşpiyel kısmını sürttüm. Burda öğrendiklerim de:

1. İnatla polisi bekledim rapor tutsun diye ancak, kampüs vb. yerler SİTE İÇİ sayıldığı için oralara trafik polisi değil normal polis bakıyormuş. Normal polis de kaza durumunda KARAKOLDA tutanak tutup, sizi ALKOL muayenesi için teçhizatlı bir hastaneye gönderiyormuş (beni Cerrahpaşa'ya göndermeye kalktılar).
2. Site içi kazalar için başka bir ihtimal de adliyeye gidip ifade vermekmiş, kaza yaptığınızı belirtip 180 küsür lira harç filan ödüyormuşsunuz. Bunu pek anlamadım ama zaten 180 küsür lira veresim yoktu. O nedenle bu sefer de aracı beyanlı olarak sigortaya verdim.
3. Bizim arabaların ön görüş alanı çok zayıf... (Tamam ben de dalgın olabilirim:o_o: )

Benzer bilgileri paylaşmak isteyen varsa sevinirim, sonradan pahalıya öğreniyoruz böyle şeyleri.