Aradaki muhabbeti es geçiyorum.Adaş aracın aldıysan yada alıcaksan hayırlı olsun.
Diğer muhabbete gelirsek bi araç 2 yaşında 10000 de kaybeder 15000 de kaybeder.
Ben aralık ayında 2006 model Audi A4 sattım(babamın aracı)2.0 Tfsi Quattro ve iç dış s line paketliydi.2006 da yanlış hatırlamıyorsam 64000 euro civarı almıştık,aralıkta 44000 euro ya verdim. Aradaki fark ortada.Araçta 35000 kmdeydi.
He bu olay vw,opel ve Toyota'nın b ve c sınıfı araçlarında geçerli değil.Yeterli ekipmana sahip standart donanımlı b ve c sınıfı dizel araçlarda Fiattaki değer kaybı olmuyor.Bu konuda Murat sonuna kadar haklı.
Cihangir Kia da suv larda sahibine zarar ettirmeyen marka.Fiatın böyle olmasının sebebi bayilerinde esnek fiyatları.Bi bayi koç indirimi yapıyor öbürü başka bişey karışıyor.
fırat hayırlısı olsn derim sana ben ilk once ama hemen eklıyorum fıyat guzel hatta kelepir ama sunu özellikle gündeme getirmek isterim ki ! sayın yöneticiler sakın kızmayın farklı bir konuya sıcradıgım için laf lafı acar misali izmir deki bir avuc gp tr uyesını saymassak.. cogu gp sever kendi arabalarını sever ama aksiyon olayına biraz uzak kalır izmire can veren 5/10 kişiden fazla değiliz dostum inşallah senide aramızda görmek buyuk kıvanc ve mutluluk yaratıcak hepimize simdeden hayırlı olsun fiyat güzel arac..... anlatmaya gerek yoqugruna forumlar kurulan bir arac
![]()
doğru söze ne denirtebrik ederim bu mükemmel yorumunuza katılmamak elde değil.
ben diğer araçları bilmem ama bu konuda geçen araç için kelepir denebilir bu fiyat ve başka da bulunmaz bulnunr ama kazalı olur kusurlu olur vs. fiat ın çok da değer kaybettiğini düşünmüyorum bi arkadaşım 2005 yılında scenic aldı 43.000 ytl ye bugün satsa 26.000 anca eder 17000 zarar. ama bugün 2006 dizel gp ler (yani sıfırı 29.500 civarı olanlar) 22.500 e alıcı bulur eğer temiz ve kilometresi 40.000 civarında ise. sonuç ortada kaybettiriyorsa renault da kaybettiriyor. bunda araçların veya markaların suçundan çok piyasa şartları ile alakalı. 2000 yılında 0 fiat palio aldım 6.300 ytl ye 2005 yılında sattım 13.000 ytl ye fiat o zaman da fiattı şimdi de aynı. ama o zaman piyasa başkaydı şimdi başka. 2005 yılında ikinci el brava aldım 18.000 ytl ye şimdi sattım 14.250 ytl ye şimdi ben fiat ı mı kötüleyeyim. yoksa başka şeyleri mi siz karar verin.
GP - 1.3 Multijet 75 Hp Dynamic - Titanyum Gri
arkadaslar meraba daha once onerılerınıze sundugum arac bılgısı aşagıdakı gıbıydı
herkeze selamlar....
2006 1.3 90hp multijet dynamic 51.000 de - new orleans mavi 5 kapı
fiyatı 19.750 den orjinal sadece sol arka kapıda 10cm yuvarlak çaplı bir alan boyalı (alt kısımda) birde ön amortisor deiscek okadar
yorumlarınız benim için önemli simdiden tesekkürler
bu aracın alınması hakkında genelde olumlu yorumlar yaptınız tesekkur ederım..sızlerı yordumancak bu arac benım ıcıme sınmedı ve son anda yıne 4 ayak ustune dustugumu dusunuyorum oda su sekılde..yenı bır arac bulmam konu ...bu aracı aldım gıbı buyuk ıhtımal ama yınede sızlere bır sorayım dedım ıyı yapmısmıyım dıye ...o degerlı yorumlarınızı tekrar benden esırgemezsenız sevınırım...aracın ozellıklerı su sekılde
2006 model
39,000 km
tamamen orjınal - hasarsız
1,4 fire motoru 77hp
dynamıc model
granıt gri - 5K
fiyatınıda, ağlama politikasıyla 17,900 den anlastım
nedersınız...
bu arada aracın diger donanımlarında aksamlarında hıc bır sorun yokmus elektronık aksam vs...saat gıbı dedı ustalar(fiat poyraz servisi) makınalara baglanarak her kontrolu elektronık ortamda yapıldı..
Konu erdiyilmaz tarafından (26/07/2008 Saat 18:50 ) değiştirilmiştir. Sebep: mesajLarınız birLeştiriLmiştir.
fırat ben olsam multijet alırdım motor gücü bakımından üstelik o araç kelepirdi bence. bu da fena değil fiyat olarak ama karar senin. içine sinmediyse tabiki almamalısın mjeti. biz iki aracı da görmedik. görmeden yorum yapmak çok kolay. bu arada aracı poyraz dan mı alıyorsun?
hangisini alırsan al hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız iyi günlerde kullan.
Fırat, bence iyi fiyat
Km si düşük ve hasarsız.Bence iyi bir araç...
fırat dopstum bende katılıyorum arkadaslara hem daha az km var bu aracta hemde daha ucuz gercı yanılmıyorsam 1 yıl yaslı otekınden ama olsun 2006/2007/2008 arasındaki farkları bilen için cok da önemli değil yakısırsimdiden hayırlısı olsun
allah kaza bela vermesin
daha o gri gp ile cok işimiz var özellikle izmir ekibi olarak
![]()
sezgin kaptan arabaların 2side 2006...bu arada mjetdekı olay şuydu bıraz hor kullanılmıs arac yazık etmısler yanı bırde bır ıkı hatası vardı ıste bahsettıgım gıbı ama benzınlı dynamıc de hıc bır sorun yok .bır sıralı tüple dizel mantıgınıda yakalarım dıorum ...
bu sekıldede fıyat olarakda bırbırını amortı edıcek yıne dıorum 19,75 mj di. 17,900 + 1200 tüp desek aynı olacak derım nedersınız..ama benzınlıye ıcım daha rahat bınıcem cunku temızlıgı gayet ıyı derecede..aracı elden alıorm poyrazdan dııl sadece orda experte gırdı bugun herseye bakıldı 10 numara dedıler
araç değerinin altında arkadaşım
senin dediğin gibi 2 yılda 10 milyar zarar ettirecek bir arç değil punto ayrıca bir örnek verebilirmisin 10 milyar zarar etmiş 2 senede ve arç daha 50 binde kaymak falan yiyen ilk sahibi olabilir ama 50 bin km de temiz bir dizel araç marka önemli deil hiç bir sorun yaratmadan yine bi 50 bin daha yapar...
ben 2006 agustosta 24milyara aldığım (sıfır hyndai getz) dizel aracımı 50 binde 18500 e sattım dedeiğin gibi arada 10 milyar değil, 10 milyara yakın bir zarar söz konusu değil... Ve sattığım araç 100 bin km daha hiç masraf ettirmez rutin bakım dışında..
o t o b i y o g r a f i :
2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /
█▌█ █ ▌▌▌║│
o t o b i y o g r a f i :
2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /
█▌█ █ ▌▌▌║│
fırat benim bahsettiğim de buydu işte biz görrmeden yorum yapıyoruz. ikisini de sen gördün hangisi içine sinecekse onu al. benim gözümde dizel olan ön planda. arada km olarak çok fark da yok 10000 km bişey değil. ama kullanmaktan kullanmaya da fark var tabi eğer onun hor kullanıldığına inanıyorsan gözün kapalı benzinliyi al derim. hayırlı olsun.
değer kaybı konusuna gelince bu tamamen piyasa ile alakalı. eskiden sıfır fiyatları her ay değişirdi devamlı yükselirdi bunun sonucu olarak ikinci el de yükselirdi ama şimdi öyle değilki babam 2005 yılında sıfır doblo aldı 24.500 ytl ye şimdi aynı dobloyu almaya kalksa yine 25000 arada fark yok verilen %0 kredi de cabası. tabiki aldığın fiyata satamazsın ama 10000 lira zararına da satılmaz tabi.
tercih her zaman temiz arabadan yana olmalı
fakat;
fire motor gp için bence oldukça zayıf bir motor, şehir içinde yeterli ataklığı sağlasada, uzun yolda özellikle sollamalarda ve rampalarda çoğu zaman insanı delirtiyor.
.....sıralı lpg fire motorlara gayet uyumlu ve gözle görülebilir yakıt tasarrufu sağlıyor......
kesinlikle haklısın dostum benim gp lpg var ok katılıyorum performans kaybı var ama su anın durumunda ınsanın performansı pwk gozlerı gormuyor kı benım gıbı ıse arabayla gıdıp gelen bır ınsan olarak... 06/07/08 dedim gectığımız günlerde bir 08 multıjet kullandım ama malesef kendi aracımdaki konforu ve stbiliteyi pek buldugumu söyleyemem belki yeni bir tartısma baslatır ama bence 06/07 gp 08 den daha kaliteli gibi geldi bana sanki işçilik çok daha iyi 06 ve 07 lerde...
saygılar..
annadım kaptan ..peki arac ne kadar yakıyor lpg de bıraz bılgı verırmısın..bu arada lpg markanıda yazarsan mutlu olurum![]()
yapma sezgin tamda 09 gp almışken oldu mu bu yorum
şaka bi yana kaliteyi bilmem ama 08 den itibaren bi donanım eksikliği var en bilindik direksiyon üstündeki radyo kumanda ışıkları, acaba daha bilmediğimiz nerelerde ve neyi kırptılar kimbilir?
ammaaaaa 06 - 07 de oluşan kronik sorunların da giderilmesi artı ve belkide çok önemli bi güzellik.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri