-
buralara kadar kolay gelmedik. forumun kurucuları hatırlarlar.. ne zorluklarla buralara geldik.. dün olduğu gibi bugünde bu zorluklar karşımıza çıkacak.. zannetmeyin ki yarın olmayacak. yarında olacak.. tek yapmamız gereken yeni gelenlere bu işleri öğretmek. kişi belki daha yeni yeni internet dünyasında ve daha yeni yeni forumlarda.. forum kurallarını ona anlayışlı bir dille kırmadan öğretmek.. bir diğer husus ve en önemlisi ise forumu ve forum potansiyelini yanlış amaçlar ve kişisel çıkarlar için kullananlar. bu kişileri iyice araştırıp foruma ve forum içinde bulunan şahışlara zarar vermeden imha etmek..
BU FORUM HER ZAMAN VAR OLACAKTIR.. BUNA KİMSENİN GÜCÜ YETEMEYECEK.. BİZLER VAR OLDUKÇA..
hepinize teşekkürlerimi sunuyorum...
-
punto sahibi olduğum sürece ben buradayım.mevcut yönetime sonuna kadar destek.
-
arkadaslar ben bu insanları kınamakla kalmıyorum, bu insanlara gülüyorum:)
-abi ben bu siteden ayrılıyorum özel mesajlarımı okumuslar şöyle yapmışlar böyle yapmışlar benim planlarım vardı sitedeki parası bol kullanıcılar la başka bi sitede toplanıp başkalarını sırtımızdan geçindirecektik şöyle yapacaktık boyle yapacaktık grandepuntotr sitesini sarsacaktık felanda filanda...
adam gibi durup grandepuntotr ye destek verip forumun keyifini çıkar kim ne der sana,
ben niye rahatsız olmuyorum ozel mesajlarımın okunmasından cunku benim kotu niyetli planlarım yok o yuzden, bende plan kurup yuzune guldugum adamların arkasından cukurunu kazssaydım bende rahatsız olurdum mesajlarımın okunmasından benim gibi dusunen arkadaslarımız çok bu sitede sonuna kadar ayakta tutuyoruz siteyi ve hep ayakta tutacagız , hadi onu geç admin nin kullanıcı adının butun olaylarını kontrol etme hakkı vardır siler,çizer,ekler vs vs .... bundan rahatsız olan varsa tavsiye ederimki hiç bir foruma uye olmayınız:)
butun yöneticilere saygılar sunuyorum iyike boyle bir forum kurdunuz iyike varsınız...
bu bizim sitemiz sonuna kadar burdayız ilk biz vardık hep olacagız...
saygılar.
-
Bundan çok fazla değil , 3 yada 4 ay sonra forum daha kalabalık olunca ve aktiviteler sayesinde insanlar birbirini daha iyi tanıdıkça. Bu başlığı görenler çok komik bulacaklar.
-
Ahmet çok güzel özetlemiş olayı,helal olsun...
-
Biz 2005 yılının sonlarında, geniş kapsamlı bir forum olan donanimhaber.com'da toplanmaya başladık. Daha ülkemizde GP bile yoktu. Tartıştık, ettik, bu araba alınır mı, falan da filan. Aramıza yeni katılanlar ilgili sitenin otomobil forumunda GP ile ilgili başlığı bulsunlar diyorum.
Tek bir başlık altında 10.000'in üzerinde mesaj ve 200.000'in üzerinde hit alarak tarihi bir olaya tanıklık ettik.
Sonra GP ülkemize girdi, ilk siparişleri verenler olarak 2006'ın başlarında birbirimizi iyce bulmaya başladık. Duyan geliyordu. Bu arada Fiat antipatisi olan insanlara da yılmadan karşı durmak zorunda kaldık. DH'ta kaç kişi ban yedi, kaç mesajımız silindi hatırlamıyorum bile.
Arabalarımızı bekledik aylarca, neredeyse tek tek biliyorduk kim hangi modeli sipariş verdi diye. Arabası gecikenlere destek oluyorduk, sabret gelecek diye.
Bir gün bir baktık ki, oraya sığamıyoruz. Öylesine büyümüşüz. Tamamen kendi imkanlarımızla sadece bizim arabamıza özel forumumuzu kurduk. Durum birkaç ay gayet iyiydi. Ancak forumun teknik kısmıyla ilgilenen kişi bizim dışımızdan biri olduğu için ortaya maddiyatı koydu ve forumu ansızın kapatıp gitti. Kalakaldık öylece.
Ama yılmadık, yine bir araya geldik. Nihayet yine kendi imkanlarımızla ve bu sefer tamamen bizim içimizden kişilerin yöneteceği bir forum kurma kararı aldık ve kurduk.
Ve işte buradaydık. forumdaki üye sayısı hızla artmaya başladı, çünkü tek amacımız paylaşımdı, sadece paylaşım. Karşılıksız.
Ancak bir süre sonra forumun yönetimide olan bazı kişiler "karşılıksız" hizmeti "aptallık" olarak görmeye başlamış olmalı ki, ticari kazançlar elde etmek amacıyla gizlice kendi forumlarını kurdular ve buradan çekip gittiler. İlk zamanlar pek mutluydular ancak şimdiki halleri pek o kadar da iç açıcı değil. Kurucu üyeleri bile doğru dürüst uğramıyor forumlarına.
Biz yine yolumuza devam ettik. Karşılıksız. Hem de daha kuvvetle. Tek yaptığımız paylaşımdı. İnsanların bundan faydalandığını görmek bize yetiyordu. Şahsen mesai saatlerimden çalarak foruma saatlerce bilgi yazdığım günleri bilirim, halen de devam ediyorum, bıkmadım, bıkmam. Aynı şeyi diğer arkadaşlarım da yapıyor, yapacaklar.
En basitinden, size Maşukiye buluşmasında forum yöneticileri olarak sarf ettiğimiz bir cümleyi aktarmak istiyorum. "Forum giderleri için kasa durumu açık veriyorsa takviye yapalım"
Sonra gün geldi tarih tekerrür etti. Forumun yönetimide görev alması uygun bulunmuş bir takım kişiler, kendilerine duyulan güveni zedeleyerek, gizlice kendi forumlarını kurma girişiminde bulundular. Amaçlarını kim bilir? Kurmakla kalmadılar, buradan üye çekmek için ellerinden geleni yaptılar. Bir süre sonra geçmişte kendileri gibi davranan seleflerinin düştüğü duruma düşeceklerini tahmin etmek pek te güç değil.
Ama biz hala buradayız, burada olacağız. Biz ilk ve tekiz. Bizi biz yapan ise tüm üyelerimizdir. O, şu, bu değil.
Bazılarına saf paylaşım yetersiz geldi, onların tercihidir. Ama biz bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Çünkü başka bildiğimiz birşey yok.
-
Cem;müthiş özet,kardeşim benim...
Bu arada forumumuzun isim babasıdır kendisi ;)
-
Cem, o kadar güzel yazmışsınki, bunun üstüne yorum yapabilecek bir kişi tanımıyorum...
İnşallah hep birlikte, uzun yıllar burada olacağız, herşeye rağmen...
-
cem abi donanimhaber.com'dan beri son 2-3 yıLLık geçmişi çok güzeL özetLemişsin.
bizim basit bir yer oLduğumuzu düşünenLere güzeL bir cevap niteLiğinde.
biz bir kendimizi tatmin etmek, hevesimizi gidermek için burada oLsaydık zaten, forumu kurar bi daha uğramazdık. ancak kaç yıLdır buradaki seviyeLi sosyaL ortamı geLiştirip, daha da iyileştirme çabasındayız. 65-70 araçLık yaptığımız 1-2 km uzunLuğundaki grande punto konvoyLarından, 150-200 kişiLik buLuşmaLarımıza kadar herşey haLa hafızaLarda... hiçkimse de maddi çıkar gözetmedi, şu kadar param gitti, şu kadar benzinim gitti diye yaygara kopartmadı, herkes güzeL bir buLuşma oLsun diye canLa başLa mücadeLeLerini verdiLer. herzaman böyLe de devam edeceğiz..
https://img175.imageshack.us/img175/7992/10ef5.jpg
https://img155.imageshack.us/img155/787/img0012es9.jpg
Bu siteye eriÅŸim engellenmiÅŸtir.
-
-
daha fazla yorum yapmaya gerek yok.bu yazılanlardan gorunuyorkı kımse bu forumu bır cıkar ıcın veya bır zorunluluk ıcın degılde sadece arkadaslık, dostluk, samımıyet ortamı kurmak ıcın kullanıyor.dunyada bıtmeye mahkum olan ılıskıler, ıcerısınde cıkar olan ılıskılerdır.ancak tıpkı bızım yaptıgımız gıbı karsılıklı guvene,dostluga ve samımıyete dayanan ılıskıler omurluktur.bende bu forumu hıc kımsenın cıkar amacı gutmeden kullandıgı ıcın kullanıyorum.ılkler hıcbır zaman unutulmaz.ılkler her zaman cok farklıdır.cem abının bahsettıgı sıtenın yapımı ve yonetımınde emegı gecen tum kardeslerıme,arkadaslarıma ve abılerıme sonsuz tesekkur ederım...
-
Cem-Erdi elinize yüreğinize sağlık o kadar güzel özetlemişsinizki, sayenizde zamanda şöyle küçük bir yolculuk yaptım 2006 mayısına, daha yeni sipariş verdiğim ve büyük bir özlemle arabamın gelmesini beklediğim o günlere götürdünüz :) sizlere nacizane bir önerim olucak forumun ana sayfasına yeni katılan her üyenin görebileceği şekilde Tarihçemiz başlığı altında forumumuzun kuruluşundan gelişimine kadar zaman zaman büyük buluşmalarımızdan bir kaç küçük enstanteneler de ekliyerek sabit bir konu açalım ve her yeni katılan üyemiz buralara kolay gelmediğimizi ne zorluklar karşısında buralara geldiğimizi görebilsin, hepinizi yürekten kucaklıyorum..
-
Yine herkes aynı hataya düşüyor. burada eleştiri yapıp mesaj yazan kimse gptr'nin küçük bir oluşum yada dağıtılabilir bir forum yada üzerinden çıkar sağlanabilir bir forum olduğunu iddia etmiyor. Edenlerinde işi yok gidiyorlar zaten. Kalan bizlerde işleyişteki aksaklıkları kendi lisanlarımızda eleştiriye döküyoruz. Siz şimdi bunları yazınca, hmmm burası donanımhaberde oluşmuş sonra nerelere gelmiş bilmiyorduk demeyeceğiz heralde. Bende bunları forum fanatizmi olarak görüyorum, daha gerçekçi düşünmeye davet ediyorum. Bizde elbette bu forumun nasıl kurulduğunu nerelerden buralara geldiğini iyi biliyoruz.
-
Bu şekilde bir çalışmamız var dünden bu güne bütün buluşmalar organizasyonları hepsini bir araya getirip bir yapışkan topic yapılacak :)
Kimse bunu idda etmedi zaten sadece ne zorluklarla gelindiği anlatıldı elbette bunlar diğer aksaklıların üstünü kapamayacak ama diğer sorunları da unutmuş değiliz her şey çok daha iyi olacak.:)
-
-
birlik olma adına bişeyler yazmıssınız hersey cok guzel ama dışardan bir ınsan gozuyle su yazdıklarınıza bi bakarmısınız...boyle buyuk bir forumda bunların hıc olmamasını ısterdım..unutmayalım ki burası sadece bir forum ve bizim yapmamız gereken sadece forumu zenginleştirmek olması gerekırdı (bulusmalar,yardımlasmalar vs)...inanın kotu niyetle söylemiyorum ama ŞU YAZILANLARI OKUMANIZI ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM...
saygılarımla
-
Aslında haklısınız bu konunun bizim forumumuzda işi yok ama eğerki bu topic açılmasaydı dedikodular anlaşmamazlıklar vede yanlış anlaşılmalar ayyuka çıkacaktı bizde istemezdik böyle bir konu açılmasını ama şiddetle bu noktaya itildik ,herkes içinden ne geliyorsa yazsın içindekileri döksün bizde bilelim kim ne düşünüyor bu konuda, ona göre düzen verelim ve bu konuşmalar artık bitsin....
Bu işler elbette yıldırıcı yıkıcı ama sabretmek lazım elbette ileride bunlara bakıp güleceğiz ,Önemli olan birlik beraberlik :)
-
bence artık bu tartışma çözüm noktasına gelmeli artık olmuşları ölmüşleri ve gitmişleri tartışmayalım... ve çözüm olarak neler yapılmalı bu tarz oluşumlar nasıl engellenmeli ve foruma giren üyelerin hangilerinin artniyetli hangileri amacı forum amaçlarına uygun olarak girdiğini ayıracak özelllikte çözümler üretilmeli, gibi konuların öneriler şeklinde tartışmalı ve yönetime bu amaçla yapılacak düzenlemelerin ne şekilde olması gerektiği söylenmeli ve üyelere açık bi şekilde bu topicde tartışılmasını talep ediyorum... tartışmanın yönelimi bu konuda olursa çok daha faydalı olacaktır kanaatimce ve bu olanların hepimize üyelere ve yönetime çıkarılacak bir ders niteliğinde kavranmalı bence...
ve benim ilk önerim ufak tefek harflerin büyük küçük yazım yalnışlarının veya foruma giren üyelerin tanışma bölümüne kendilerine tanıtmadan bir konu açtığında önce kendinizi tanıtım sona yazın şeklinde bi telkin değilde sorununu çözüp gerekirse o konuda kendisini tanıtması sağlanabilir kimseyi kırmadan üzmeden ve bu forumun biraz daha bölelikte tölerans miktarının artırılması.... şahsen benim ilk olarak aklıma gelen budur bu konuda düzenlemeler yapılabilinir...
-
Benim en basitinden gözüme çarpan konu araç tanıtımı konuları. Acaba neden herkes arabasına yeni birşey yaptığında yeni konu açma ihtiyacı hissediyor anlamıyorum. Herkesin tek araç tanıtım konusu olur ve yenilikler yapıldıkça oradan devam edilir. (ses sistemi gibi konular ilgili başlık altında olabilir) Bir süre sonra aynı arabanın aynı başlık altında 3-4 tane konusu oluyor, bana hiç mantıklı gelmiyor. Bir power box konusu aldı başını gidiyor, aynı konuyla ilgili kaç tane topic olduğunu ilgili başlık altından sizde görebilirsiniz. Neden konular 1-2 tane genel başlığa indirgenmiyor (toplanmıyor). Teknik Yardım başlığına bakıyorsunuz 47 sayfa olmuş. Acaba bunun içinde dublicate tabir edilen çift yada daha fazla aynı içeriğe sahip konu var. Acaba ana başlıklar ne kadar yeterli, gelişen yapıdaki artan konu sayısı ile orantılı mı? Ben burada gözüme çarpan hem yönetimi ilgilendiren hemde üyeleri ilgilendiren konuları dile getirdim. Bunlar eleştirilerim yanında gözüme çarpan ve aksaklık olduğunu düşündüğüm konular.
-
Öncelikle Cem'in muhteşem yazısı için çok teşekkür ederim...
Bu başlık altında, çok güzel ve yapıcı eleştiriler var. Şahsım ve yönetice arkadaşlarım adına, bu eleştirilerden çok faydalandığımı-zı belirtmek isterim. Bu yapıcılıkla yaklaştıktan sonra, aramızda çözemeyeceğimiz bir sorun yok.
Ve sadece bu başlık altında değil, her zaman, bu şekildeki eleştirilerinizi yönetimdeki arkadaşlara iletin lütfen. Zira yönetim dediğimiz bölüm de, 'sadece' üyelerden oluşmakta neticede. Hatalarımız oluyor, olacaktır da... Bu hataları hep beraber ve karşılıklı anlayışla telafi edebiliriz.
Amaç yönetimi kötülemek değil, daha iyi bir işleyiş adına, uyarmak ve düzeltmek olmalıdır her zaman. Bu güne kadar olan ayrılıkların en temel sorunu buydu: "Yönetim kötü, o halde hadi biz kendi yönetimimizi oluşturacağımız yeni bir yere geçelim." Geçmeyin, gelin hep beraber yanlışı düzeltmek adına bir şeyler yapalım. Ama bu güne kadar olmadı maalesef... Umarım bugünkü bulunduğumuz durum, her şeyin daha güzel gitmesi adına bir milad olur...