Arkadaslar Bizim sirkete 2 yilda bir Renault Clio marka araclardan 10 veya 15 adet alinir. Su anda enson aldigimiz araclar 23.000 ytl ye alindi ve 2 sene once alinan araclar 15.000 ytl ye satildi, piyasada bircok aracin 2. el degeri dusuk ben kendi aracimi ornegin Koc indirimi olmasaydi sifir almayacaktim. 2 el bmv fiyatlari cok uygundu 28.000 ytl ye bircok arac vardi ama kismet Gp almak oldu ve aractan simdiye kadar cok memnunum. Eger bir sorun, kaza bela olmazsa uzun yillar kullanacagim. Bizden dolayi 2. el fiyatlarinin ve ozellikle arac fiyatlarimizin dusecegine inanmiyorum.
İnsanın kendi şahsına rahmeti, başkasına rahmetinden daha büyüktür.
Kesinlikle katiliyorum. Size basimdan gecen bir olayi anlatayim.
Bundan 2 ay kadar once arabayi satmaya niyetlendim. internete verdiğim ilandan yine izmir'de oturan öğretmen bir bayanla ciddi bir pazarliga oturduk ve 18 500 YTL ye anlastik. Sonra bir sekilde alici vazgecti. O ana kadar msn adresleri, mail adresleri ve telefonlar verilmisti . Daha sonradan msn den niye vazgectigini sordugumda bu forumdan 3 adet link verdi(tıkırtı burcu, yine cok pismanim temali bir baslik ve sonuncunun konusunu hatirlamiyorum). Ben dumur oldum tabii bu forumda bütün problemlerin tarti$ildigini anlattim diger otomobil markalarina yonelik forumlara bakarsa ba$ka markalari da alamayacagini soylesem de sonuc degismedi. Bu forumun grande puntonun Türkiye'deki en kapsamli forumu oldugunu dusunursek, ister istemez disaridan bu konular boyle anlaşılıyor.
Konu sarperka tarafından (29/03/2008 Saat 12:55 ) değiştirilmiştir.
Şahsen 2. eli 1000 YTL daha fazla para eder diye kendimin değil başkasının beğendiği arabaya binmek saçma geliyor bana. Kaldı ki GP bariz değer kaybı yaşatan bir model değil. Pug 207 ve Clio III ün yüzde olarak değer kaybı hemen hemen aynı.
Şu da var . Opsiyon alıyorsanız eğer (skydome,deri koltuk) aracı satarken bunlar aracın değerini yükseltmez. Yüzde olarak en az zararı baz ve orta donanımda opsiyonsuz araçlarda edersiniz. (active dynamic) Aracı satarken dynamic ile emotion arasında en fazla 500 YTL oynar.
ben mart 2006 da aldım 26400 aldım 43000kmde 19 000 ytlye sattım mjet actıve
geri döndüm......
iyi satmışsın
Her zaman derim bu tarz araçlarda yani b sınıfı araçlarda üst donanımlı modelleri seçmek yerine,alt donanımlı modelleri tercih etmek gerekir.
Alper şu anda 40000 ytl üzeri bi fiyatı var diyor sıfırının emotionlarda.Valla o paraya hem astranın,hem corollanın dizellerinin üst donanımlıları rahat alınıyor.
Hatta golf tsi,leon tsi da alınır.
Ama bugün emotion ı en fazla 25 e satarken,corolla,astra çok daha yüksek fiyatlara satılabilir.
Bu sadece gp ye özgü değil.207,corsa gibi araçlarada 40000 ytl gibi rakamlar çok yüksek.
Ben 2007 ocak 25500 e gp aldım,temmuz sonunda 23500 e verdim.Active di aracım,cok uzun sürede beklemedim.
Atilla abi benzinli olduğu için bu ara satılması zor olur.Hatırlarsan ilk satılığa çıkarttığın zaman 23-24 diyorduk belki sen bize kızıyordun ama malesef piyasa böyle.
arkadaşlar üzülerek söylüyorumki 1 aylık bir araştırmam sonucunda bende gp alıcaktım ve bu benim kesin kararımdı. Son bir hafta içinde kime söylediysem çevremde herkes aracı fiat değilde tofaş olarak adlandırdı. kampanya ve faizler artacağından 31 martda kesin gp alıcam göüyle bakıyordum. fakat beni vazgeçiren en son olay şu oldu. Araca jant fiyatı almak için aradığım firmanın sorduğum fiyat karşılığında cevabı aynen şu olmuştur. (tofaş satmıyoruz). ve bügün bir anda gittim 1.2 corsa enjoy aldım. üstelik fıat bayiileri ellerinde olan aracı 10 günde teslim edeceklerini söylerken opel salı günü yani 2 günde teslim ediyor. Bir diğer sebepler ise sıfır alınmış araçlarda ilk 1o bine kadar çıkan sorunları bu siteden okumamdı. Eğer üyeliğim hala kabul edilerse aranızda kalmaya devam etmek isterim. Birde yeni gp alıcak arkadaşları uyarmak istiyorum. İstediğiniz eklenti paketli araç bayiide yoksa ve sipariş verip 2 ay beklemek yerine ellerinde olan araca razı olmayın. Çünkü onlar online sistem aramasında tr de o aracın olmadığını ve sipariş verileceğini söylerler. Yalan . Bir başka bayiiye mutlaka bakın.Çünkü istediğim aracın bir başka bayiide olduğunu telefonda öğrendim ve bügün gittim gördüm. Ve bana yalan söyleyen bir markanın temsilcisinden neden araç alayım düşüncem diğer vaçgeçme sebeplerimdendir. Bunu yarın arayıp zaten yüzlerine vuracağımdan emin olun. Herkese Teşekkürler. Biraz uzun oldu kusura bakmayın![]()
Konu binbirtanem tarafından (31/03/2008 Saat 02:24 ) değiştirilmiştir.
arkadaslar bende active var 2006 da 22 ye aldım. gecen gun benm arabanın aynısı 21 e fiat bayinde satılmıs. dolayısyla ben bu arabayı 19 binede satsam zarar etmem bi kere değer kaybı olacak eskiden oldgu gibi bir kar etmek mumkun değil izra biizm aracın sıfırı 25 milyar zaten siz olsanız 23 e alırmısısınız alınmaz tabi dolaysıyla 5 milyar sıfrlafark olacak ki alasınız. yalnız atilla kardes senn arabanın fiatını sen cok dusurmussun gibi geldi bana starjet 90 lık valla o fiyata super bi arac.. bora seni araba comdan takip ediyorum bence 19 dan asagı dusme zaten dusmussun dusecegin kadar. yalnız yeni cka aracın ikinci el piyasası olmaması cok normal. belli bir zaman gececekk iinsanlar araclar hakkında belli bir bilgiye sahip olacak. polo golf oturmus bir marka. aslında istikrarın sembolude diyebiliriz. bugun fiat birsuru marka cıakrdı ve arkasında durmadı. siena mesela.. bundan da kaynaklanıyor bence bu arada fiat önyargısını unutmamak lazım
2 sene once 2000 model poloya 15500 e pazarlık ettim imdiki fiyatına bakın dha fazla. yani polo nedense dusmedi ama 2003 ve sonrası dustu buda enteresan bişiy
bu arada gokhan aracın hayırlı olsun. bende almadan once corsayı incelemiştim. fakat en duusk fiyatı 26 bine geliyodu ustelik 1.2 si ve usteik opel bayisindeki satıcıya bunda direksiyon yukseklik ayarı yokmudurdediğimde o konfor pakette satılıyor demişit benimde garibime gitti tabi bu durum. demk istediğim biizm araclar piyasadaki en donanımlı muadilleri ile karıslastırıldıgında activelere denk gelcek neredeyse. dusunun bir kere polo alcam uzaktan kumandasına artı 700 istiyor corsa aacam cdcalara atı 500 istiyor. kalitelerine bişey demiyorum ama bu kadar fiyatıda vermem dogrusu . adıgım aracta bunların hepsi var ustelik ek fyat odemiyorum terrcih nedeneri fmden biriside budur. yukarıda cok iyi acıklanmıs aslında nede emotionlar cok deger kaybediyor diye.. firma ust donanımı satarken arada fiayt farkı oluyor ama ikinci elde okadar olmyor..
bende aırken dynamic 2 milar fazlaydı dolayısyla almadım cunku bana gore fazla bifark yoktu.
simdiki fiyat ise 25. 330
corsada ise 1.2 twinport 26.696
ustelik b aracın ikinci eli koaly satılamaz neden 1.2 oldugu için
en ucuz 1.4 29.483
konfor paketide 550 ytl
araba comda bakıyorum opel corsa 1.3 dizel 90 lık 25750 fiyatı var
bu aracın sıfırı 30.860 arada 5 milyar fiyat farkı var. en az 5 milayar değer kaybı var.
Konu pdr42 tarafından (31/03/2008 Saat 08:08 ) değiştirilmiştir.
Corsa' nın dizelini almis olsan iyi etmişsin diyecektim de, seninkinin aynısı 1,2 corsa sahibi 2 mt yanımdaki masada oturan iş arkadaşım benden 1 ay önce satın aldı arabasını. 9 litrelerde benzin tüketimi yüzünden kafasını taştan taşa vuruyor. Umarım senin corsa benzin yüzünden seni üzmez.
Full + full arabalar her zaman zararı fazla karşılamalı.
ben sıfır aldım 2008 model ve active modeli.. 22Bin'e aldım. bana göre cok iyi bir rakama aldım. hemde koç indirimi şu indirimi bu indirimi olmadan.. sadece pazarlıkla ve araştırarak.
ve alırken 7-8 yıl kullanıcam dedim kendi kendime..
o yüzden 2. elini 8 yıl sonra düşünürüm
ama 2 yıl kullanıp satıcak isem kesinlikle 2004-2005 bir araç alırdım..
bence daha 2 senelik bi arabanın güzel bi 2. elinin oluşmasını beklemek hata!
fiatın piyasada prestijinin berbat olduğunun farkındayım ancak fiat grande punto ve bravo ile bu durumu toparlıyor...
ancak 2 sene bu toparlanma için pek yeterli değil bana göre.
bana göre grande punto hala piyasada yeteri kadar tanınmıyor...
full araçların daha fazla değer kaybetmeside aypayrı bir gerçek.
2006 şubatta 21250 ye aldık(koç indirimi ile) şuan 18e çok rahat satılır diye düşünüyorum. ve kesinlikle hata olarak görmüyorum
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Gökhan aracın hayırlı olsun.Kazasız belasız ve sorunsuz kullanman dileğiyle.Yalnız Fiat Bayilerinin sistemlerinde aksaklık da olmuş olabilir.Ben Fiattan çok araç aldığım için biliyorumÖnceden görünmeyen bir model-donanım sonra görünebiliyor, bir bayi tarafından sistemden çekilebiliyor sanırım.Belki de size Tr de araç olduğunu söyleyen bayi yanılıyordur...
arda, bende dün gece senin gibi yanılabileceğini düşündüm ama hayır bayii yanılmıyor bugün arayıp aracın satışa mümkün olduğunu ve inegöl de bir bayiide oldu söylediler. Maalesefki bende başka bir araç aldığımı söyledim. ve inanmıcaksınız ama şu an saat 16,30 da arayıp peşinatı vererek aracı alabilecimi söylediler. Dizel konusuna gelince fiat ve opellerin 1,3 motorları her yönden aynı. motoru üreten firma bile aynı. sadece benzinli modelleri kendilerine ait iki firmanında. benzini tercih etme sebebin evin ikinci aracı olacağı için ben sadece bunu keyif sürüşü için aldım. yani yılda taş catlasa 10 bin yaparım. Bu arada corsa düşünenlere bir dipnot aracın 1,4 modeli üretilmiyormuş bile ve satılan araçlar şu zaten paketli satılıyor. aracın liste fiyatı 26,500 iken paketli olduğundan 28.200 verdim. Yoksa bende 1,4 alıcaktım. Zaten corsa almak bana 4 bin ytl fazlaya geldiAma ne yalan söylim hala gp ye aşığım. Şu an kendimi gp aşığı fakat corsa ile evli olarak tanımlıyorum
iyi niyetler için herkese teşekkürler. bora park yerim sana emanet yakında yanındayım
![]()
Konu binbirtanem tarafından (31/03/2008 Saat 18:08 ) değiştirilmiştir.
Atilla abi seni çok iyi anlıyorum sakın üzülme bu kesinlikle bizden veya araçlarımızdan kaynaklanan bir sorun değil..
maalesef piyasa hakikatende çok ölü bu sıralar kimse 2. el arayışında değil,zaten bayiiler sıfır araç fiyatlarını öyle aşağı çektiler ve kredi faizleri de o kadar düştükü artık herkes 2. eline 20 vericeğime 4000 daha çıkar sıfırını alırım zihniyetinde..
ve genel profil türk vatandaşı iyi bildiği,tanıdığı yollarda sık gördüğü arabalara rağbet ediyor,geçen hafta Ankara oto pazarına gittim gözümün önünde abartmıyorum tam 6 tane Şahin,2 tane broadway,2 tanede astra satıldı 2 saat içinde..Benim arabaya laf olsun sadece 3-4 kişi baktı geçtiO da sanırım daha önce bu kadar yakından izleme fırsatı bulamadıkları içindi..
Bende aracımı Aralık 2007 de satışa çıkardım modifiyeli haliyle 23.000 den fiyat açtım 3 ay satılmadı,21.000 e kadar düştüm yine o modifiye ve 3000 ytl masraflı haliyle satılmadı..Bende sinirlendim spor farları,sis farlarını,yaylarımı jantlarımı lastiklerimi herşeyi toplam 1500 ytl ye sattım abi..Şimdi aracım standart haline yaklaşmış durumda ve fiyatını da 19.000 ytl !! ye kadar indim..
Evet yine satılmıyo son 1 aydır bu fiyata bile talep eden yok..Demekki hakkaten sorun bizde değil dedim kendime ve rahatlamış hissediyorum şu anda
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri