Alıntı Congo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aracın performansından şikayetçi olan arkadaşlara vitesi kullanmalarını öneririm.Deneme amaçlı 3.vites roll-on la ne 3. ne 4. ne 5. viteste kesiciye girmeden(ki kesici olduğundan da şüpheliyim ) 5. viteste 5900 yada 6000 devir civarı(3 ve 4 te de 6000'e kadar çıkarak), araçta 4 kişi ile 190 kilometreyi(göstergede, gerçekte ne kadar sapması vardır bilmiyorum) hiç zorlanmadan gördüm. Aracınız max hp'sini 6000 devirde veriyor arkadaşlar.Gaza basarken çekinmenize gerek yok zaten devir saati 7000.Ki ben bunu yaptığımda araç daha 500km de falandı. Bir arkadaş 4000küsür kilometre yapıp 140'ı geçemediğini yazmış. 5.vitese kadar 2.500 devirde vites atıp sonra da 200km/h' ı görmeye çalışmayın.Rodaj yaparken aman motor elimde kalmasın diye çok fazla kasmanın da bi alemi yok.İlk 700-800 kilometrede özellikle aracımı minimum 4000 devir civarı tutabilmek için düşük viteste kullandım. Ayrıca herkes her rampayı 5.viteste çıkacak die bir kaide yok. 4. viteste de 150-160'a rahat çıkıyor o araba. Rampayı 4'te 140 la çıksanız 5'te 120 ile çıktığınızdan daha mı performanssız çıkmış olacaksınız?

Sonuç olarak eğer 1.4 fire sahibiysek performans istediğimizde ya vites kullanacağız yada genel kullanım alışkanlıklarımızda vites kullanmak zor geliyorsa bir sonraki araçımızda opsiyon paketlerinden otomatik vitesi de işaretleyeceğiz.Yani alırken ne aldığımızı ve ne almak istediğimizi iyi değerlendirmemiz lazım.Ben 1.4 fire secerken performanstan vaz geçtiğimi bilerek aldım.Ama vazgeçtiğim sadece 14.fire ile starjet arasındaki farktı, kalanına hepimiz hala sahibiz. Neyse çok uzattım; aracınızla barışık, hayırlı kilometreler dilerim hepinize.

abi kitap gibi yazmışsın helal olsun +1000 bu arada imparatore abi dizel çok pahalı oluyo zaten fazla gezmiyorumda ben benzinli ideal