bi video çekip atarsanız daha net birşey söyleyebiliriz.
Arkadaşlar arabaya gaz verince 1800 -2000 devir arasında ön sağ göğüs içinden trimm trimmm diye ses geliyor. 2000 devir üstünden ses yok. würth silikon alıp ek yerlerine sıktım ses devam ediyor. Torpidoyu çıkarttım yine ses devam ediyor. Ustaya getirdim anlayamadı. İlla göğüsü söktürmeli miyim kapı açıkken dışardan gelen ses nedeniyle duyulmuyor ama kapıyı kapatıp gaz verince ses geliyor.Teybide açsam kulağım takılıp duruyor.
bi video çekip atarsanız daha net birşey söyleyebiliriz.
Videoyu cektim birde siz dinler misiniz
https://youtu.be/51ct8y9AJAU
Sinan hocam teybi sökün yerinden elinizin girecegi kadar bosluk olucak aracı calıstıracaksınız neresi o an titriyorsa elinizle baskı yapıp bulmayı deneyin zaten kucuk bırsey tıtrıyor gibi. Şu demek cok zor bır suru parca var lanette . bunu ustaya gotursenız gogusu sokucez edecez dıyecek o orta kısmı teybi sökerek baslayın en kolayı o cunku. torpıdonun altına el gırıyor oraya da baskı uygulayarak bakabılırsınız baska yöntem aklıma gelmıyor. ben trim seslerini müzik açarak bertaraf ediyorum![]()
Çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar sesi buldum hemen torpidonun altındaki plastik siyah parça (kaloriferdeki havayı ayağa veren parça) gaz verince esneyince bu sesi çıkartıyormuş. Resimdeki havanın çıktığı dikdörtgen boşluğu kendime çekince ses gaz verince kesildi. Bende klamesle parçayı sabitledim şimdi boşta gaz verince ses yapmıyor ama yoldayken ses yine devam ediyor. anladığım kadarıyla bu resimdeki siyah parça teyp üstündeki havalandırmaya bağlanıyor seste buradan geliyor gibi olmazsa teybi söktürüp bir baktırmayı düşünüyorum.
![]()
Kafayı yedirtir bu mevzular![]()
bazen bizim araçlarda motor takozları gibi parçalar zamanla aşınınca motordaki sarsıntıyı absorbe edemıyor kasaya verıyor benım acata bı ara sag ayna kapagım tıtrerdı) nezaman motor kulagım degıstı motor sallanması azaldıgı ıcın bazı tıtresımler ortadan kalktı. motor kulaklarınıda kontrol ettırın bence. birde o parçanın temas noktalarına trim spreyleri oluyor ondan sıkıp deneyin belki çözer sorununuzu.
Benzer sorunu bende yaşadım sağ ayna, sağ silecek, torpidonun sağ tarafı ve sol perde airbag ses yapıyordu uğraştı yetkili servis klipsler vs bilmem neler değişti düzelir gibi oldu düzelmedi sonra diğer bakımda bişiler bişiler yaptılar olmadı en son tanıdığım bir atölyeye bıraktım aracı motorun altındaki büyük takoz maalesef bitmiş şaseye oturmuş sesi ondan yapıyormuş onu değiştirdi araba sessiz moda geçti ki ben bu arabayı bu sessizlikte hiç kullanmadım.
Yaz boyu bendede sıkıntı yoktu. Kıştan sonra sağdan bahsettiğiniz devir aralığında aynı ses gelmeye başladı sinir ediyor beni çözüm nedir tam olarak acaba ?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri