Aynısı bana oldu geçen hafta.
Amortisör takozu dedi usta.
Direksiyonu sağa ya da sola çevirince ara ara tıkır tıkır ses geliyor. Bi arkadaş ön amortisör dakoz bilyalarında sorun olabileceğini söyledi. Sorun takoz da mı yoksa bilyalarda mıdır?
Aynısı bana oldu geçen hafta.
Amortisör takozu dedi usta.
Amortisör takoz komple mi değişti bilyeleri mi değişti
Daha değişmedim ama komple. Malzemesi 100lira işçilikte 80dediler
Takozu çıkarıp açtı mı usta komple değişmesi mi gerekiyormuş? Belki sorun bilyeleri değişmesiyle çözülebilir!
Google yaz parçayı gör anlıcaksın zaten. Parçacıda baktım çünkü tek parça halinde komple değişiyor.
Amortisör falan sökülüyor işçiliği ağır bence. Gerek yok değişsin komple ya![]()
Aynı problem bende de vardı , 1 yıl önce değiştirdim . Gene yapmaya başladı![]()
Bendede genelde arabayi yikadigim zaman yada yagmurdan sonra yapiyor. Takozdan gelen ses bilyalarla alakasi yok. Takozu degistirdinmi islem tamam ama hal useniyorum=).
Direksiyonun göbeğinden gelen tıkır tıkır ses hava yastığı sargısı olabilir. Bunlarda kronik arızalardan. Aynı sorunu yaşadım. Başta pek önemsemedim ve kullanmaya devam ettim fakat bir süre sonra Airbag arıza ışığı yanmaya başladı. Vakit olmadığı kullanmaya devam etmek durumunda kaldım ama aslında hata yaptım tabi. Sonraki aşamada korna bozuldu ve ötmemeye başladı. Yaptığım araştırmalar sonucunda airbag sargısından kaynaklandığını ve hepsinin birbiriyle bağlantılı olduğunu öğrendim. Sıradaki aşamada sanırım sinyal kolları bozuluyormuş. 350 liraya tamir ettirdim İzmir'de 6. Sanayide fakat tamir edebilen birini bulamasaydım komple sinyal silecek kollarının bulunuğu parçayı değiştirmek zorunda kalacaktım. 1000 lira civarı o parçada.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri