Gayet güzel bir çekim olmuş. Dün yüklenmiş ve şu an itibariyle 30.000 izlenmiş.
Araç sahibi üyemiz mi bilmiyorum ama araç çok deli olmuş maşallah nazar değmesin.
Gayet güzel bir çekim olmuş. Dün yüklenmiş ve şu an itibariyle 30.000 izlenmiş.
ayrıca araç sahibinin eline emeğine sağlık. burdaki şartlarda bu imkanlarla olabilecek en iyi şeyi yapmış. ve ayrıcada anlatım ve bilgi süper. bir işi bilerek yapmakta bu olsa gerek.
yapılan işlemlere baktım şimdi. yapmak isteyen arkadaşlarada fikir olur belki.
Tf35hm-13t Hybrit Turbo
7.6 lt intercooler
390cc Ferrari injector
Abarth SS map and pressure sensors
Bonalume dump valve
C&B Roadmax Camshaft
38mm External Wastegate
70mm downpipe 63mm full exhaust
95 octane fuel
1.35 bar
Tuned by Revlimit Ecu Tuning
2017 de 15.000 lira tutarında bir maliyet getiriyormuş.
Punto seçimindeki tek pişmanlığım t-jet. Yaşadığım şehirdeki 50.000 km.'yi geçmemiş ve bütçeme uygun olan ilk araç 1.4 fire olduğu için gittim aldım. Maksadım a noktasından b noktasına gitmek, leş otogarlardan ve şehiriçi minübüslerinden kurtulmaktı. Fakat forumla tanışıp puntonun motor seçeneklerini öğrendiğimde aracımı alırken daha detaylı bakıp t-jet tercih etmediğim için hayıflandım hep. Ha bu kadar kapsamlı modifiye mi edecektim tabiki hayır. Ancak stok hali bile yeterdi benim için. Bu saatten sonra da punto satıp geri punto almak istemiyorum. Arabam da çok temiz olduğu için alım satımla uğraşmak istemiyorum doğrusu. Hasılı, araç sahibi çok naif ve kibar birisi. Trafikte 250 hp aracım var deyip kabalık yapmaması tevazusu için iyi bir gösterge. Kazasız belasız sürüşler diliyorum.
aynen tamamen doğru tespit. bu şartlarda 250 değil 750hp olsa ne yazar. kaç hp sini kullanabiliyoruz. 75 liği bile sonuna kadar kullanamıyoruz. arkadaş ne güzel anlatmış. basınca 20 lt lerin üzerine çıkıyor diye. burda bir aralar baya soruluyordu arabalarımız ne kadar yakıyor diye. 4.6 yerine 5.8 yakıyor diye kıyamet kopuyor zannederken böyle bir güç ile en fazla bir depo kullanırsın sonra çeker garaja gelir foruma aracım 20lt gösteriyor motorunda arızamı var diye vahlanırız. güç demek yakıt demek. basarsan yakarsın, birbiriyle doğru orantılıdır. herzaman derim, kapında son model mecedes yada bmw olsa ne yazar deposunu doldurup gezemedikten sonra.
bahsi geçen arkadaş ilk arabası bravo için forumumuza kayıt olmuş ve motorunu nasıl güçlendiririm para önemli değil demiş. sanırım tjet aldıktan sonrada daha giriş yapmamış. arkadaşta imkan olunca ve ne istediğini bilince olmayacak birşey yok. araçlarımızın değerini ve kıymetini bilsek bu bize yeter. Allah kaza bela vermesin yeter.
Amin süleyman abi. Elimizdekilerin kıymetini bildikten sonra daha çook arabalık yapar bize. Yakıt konusu dediğin gibi. Gaza bastıkça sınır yok. T-jetçi'nin videoda dediği gibi, grandelerde gösterge en fazla 25 lt. gösteriyor sonrası meçhulBütçe ve imkan varsa basabildiğin kadar bas. Kendimden örnek vereyim. Sabit 90 km. hız, 33 litre gaz 560 km. yol yaptı. Aynı araba, aynı otoban, yine 33 lt. gaz ancak bu sefer hız sabitleyiciyi 140'a sabitleyip gittim 300 km. görmedi. Allah sağlık sıhat versin, a noktasından b noktasına ulaşabilme imkanı versin gerisi teferruat. Zevk ve bütçe ile orantılı modifiye konusu. Başarıyla bu işlerin üstesinden gelip, efendiliğini ve tevazusunu kaybetmeyen insanları da ayrıca takdir etmek ve saygı göstermek gerekir. Arkadaş foruma yeniden kazandırılabilse aracıyla ilgili detayları paylaşsa, foruma hem hareketlilik gelir hem de içerik zenginleşir.
Parası ve imkanı olan için güzel modifiyeler atı alan yemini düşünmez o ayrı ....
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri