Orjinalin markası Pilkington.
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Herkese merhaba, ailenize yeni üyelerinden biriyim. 2011 model Fiat Punto Evo sahibiyim, aracımın ön camında geniş bir çatlak var ve muayene zamanım yaklaşıyor. İzmir içinde 3 yere fiyat sordum, 440 TL'den başlayıp 500 TL'ye kadar çıkıyor orijinal dedikleri camlar. Bi tanesi daha ucuz diye Linea camı takarız istersen dedi. Ve orijinal ile orijinal olmayan arasında fark yok diyorlar. Hangi marka almalıyım ? Bilgisi olan arkadaşların önerilerini rica ederim. Buca - Bornova bölgelerinde bildiği olan varsa paylaşabilirler.
Şimdeden teşekkür ederim.
Orjinalin markası Pilkington.
Araç camının özelliklerine sahip cam olsun orjinal yada yan sanayi farketmez. 4 sene önce kardeşimin focus una yan sanayi hemen hemen yarı fiyatına taktırdım hiç bi fark görmedik. Boşuna fazla para vermeyin yazıktır.
Kendi başıma gelmedi ama yakın arkadaşımda şirket aracı polo var,geçen ön camını değiştirdi kiralama şirketi,muadil camla.Arkadaşımın dediği gece,karşıdan gelen farlar daha çok gözünü almaya başlamış,anlamsız ışık kırılmaları oluyor diyor.Memnun değil yeni takılan camdan.Puntoya takılan cam bunu yapar mı bilemem,değiştiren arkadaşlar daha iyi bilir.Benim aracın ön camı bir kere değişmiş,servis kayıtlarında gördüm,yine pillkington takılmış.
Focus ta onu hissetmedim ancak dediğin gibi bizim araçta ne olur onu bilemiyorum. Çok fazla etki edermi. Yol güvenliğini etkilermi ona bakmak lazım. Onun için değişim yapan birinin bunu açıklaması tabiki çok iyi olur. Çok bi fark olmuyorsa bi dünya para vermenin mantığı yok.
Teşekkürler, ben de öyle düşünüyorum. Sadece pilkington veya tamcam logosu var diye daha fazla vermek istemiyorum.
haziran ayında bayramın 1. günü aracımın ön camı kırıldı. bayram olduğı için ilk bulduğumuz camcıya gittik. normal cam olsa sıkıntı olmayacağını ancak yağmur sensörü nedeniyle benim ön camımın orjinalinin zor bulunduğunu belirtti. tesadüf budur ki elinde orjinal yağmur sensörü olan cam vardı camı indirdik o esnada köşesinden çatlak olduğunu fark ettik. bayram bitene kadar geçici olarak köşesinden çatlak camı taktık. bayram sonrasında bir kaçgün süre istedi orjinal camı bulmak için araştırma yapacağını belirtti ancak orjinal bulamadığını söyledi ve yan sanayi camı taktık.(kendi vicdanına kalmış)
orjinalle arasında illa ki fark var gibi sonuçta yan sanayi ürün. belkide bana yan sanayi olduğunu bildiğim için öylede geliyor olabilir ama ışık kırılması şeklinde rahatsız edicilik yaşamadım.
Pilkington ile yan sanayi camlar arasında fark var. Göz alma buhar yapma vs. Canınız kırıldıysa orjinale gücünüz yetmiyorsa ilk tam cam özellikle camda sensör varsa mutlaka tamcam taktırın. Ölçü ve şekli linea ile aynı. Tamcam dışında olimpia ve doraglass ta taktırabilirsiniz. Tam camda sensör yerleri hazır oldugu için sıkıntı yasamazsınız.
Bravoların ön camı saınt gobaın marka ses azaltıcı akustik cam.Cam üzerinde kulak işareti var.Yan sanayi taktıran kişilerin hepsi aracın daha fazla içeriye ses almasından şikayetçi.Orjinali bayağı pahalı.Zaten cam markası da bayağı iyi bir marka.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
Merhaba, dün Tamcam markalı camı (orijinal fiat camı olduğunu söylediler, fiat logosu var) 480 TL'ye taktırdım. Fikirlerini belirtip yardımcı olan arkadaşlara bir kez daha teşeşkkür ederim.
Güncel. Takipteyim.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri