akülerde sanırım elektronik cihazlar gibi şans işi. birde tabiki nasıl kullandığınıza doğru orantılı olabilir. mesela saatlerce aküden teyp çalmayı sevenlerle buna dikkat edip çok fazla aküye yüklenmeyenlerin durumunun farklı olabileceği gibi. bende geçen sene varta aldım. yaklaşın 20 gün öncesinde 4 gün kullanmadığımda akü boşalmıştı, nedenini anlayamadım. aktarmayla çalıştırdım, çok şükür başka bir sıkıntı yaşamadım.
Bundan 3-4 yıl önce Piyasaya sürdüğü arızalı akülerde sorumluluğu kabul etmedi. Garantiye giden akülere hiç bir işlem yapılmadan geri gönderdi. Hem müşterilerini hemde bayilerini mağdur etti. Şu ara gerekli düzeltmeyi yapmış memnun olanlar çok ama ben bir kere bu mutlu adından soğudum. Artık hiç kimseye tavsiye etmiyorum etmemde.
Benim önceki akü de aynı sizin dediğiniz şekilde bitti. Bundan dolayı kışa girerken artık risk almaya değmeyeceğini düşünüyorum değişirim gider. Bir yerlerde kalıp perişan olmaktansa değişmek en iyisi. Sonuna kadar beklesem en fazla bir yıl dayanır hiç gerek yok. Bidaha akü aldığımda arabayı 4-5 yıl daha kullanabilirmiyim orası ayrı konu.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri