Arkadaslar kullanan var mi yumsakligi nasil ses seviyesi ne derecede. Nokian la arasinda kaldim en uygunuda bu. Atracta var suan hic memnun degilim tas gibi lastik.
Arkadaslar kullanan var mi yumsakligi nasil ses seviyesi ne derecede. Nokian la arasinda kaldim en uygunuda bu. Atracta var suan hic memnun degilim tas gibi lastik.
Nokian iki üç gomlek üstündur . Geçen hafta linea ya lassa Greenweys aldık. Köy yoluna gittiği için bu sekikde tercih yaptı birazda fiyat farkı nedeni ilede böyle oldu. Maddi imkan varsa sessizlik ve yakıt tasarrufu ayrıca konforlu sürüş yağmurlu havalarda güvenli firen mesafesi dersen nokian. Ama yok biraz daha ucuz olsun dersen lassa alınabilir. Ama sertleşme sorununuz 10000km sonra yine olacak lassa da. Yumuşaklık konusunda nokian üzerine yok.
Konu volkan1065 tarafından (17/03/2018 Saat 22:17 ) değiştirilmiştir.
Arkadaşım söylemek gerekirse bende lassa greenways 185 lik kullanıyorum evet güzel ama fırsatım olunca yeni lastik alacağım zaman nokian i kafaya koydum özellikle 4 mevsim olanını
Etiket aynı ama sonrası önemli yani etiketteki değeri km ilerledikçe karşılayabilmek. Tabi lassa nin etiket değeri ne kadar verileri karşılıyor. Nokian bu konuda gayet iyi. Benim puntonun eski lastikleri kayinpederimin clioda 22000km geçti halen yumuşaklığıni koruyor ve sessiz yol tutusundada sorun yok. Maalesef lastik ler yurtdışından gelince gümrük vergi derken iki üç katı oluyor.
Nokian dört mevsim weathproff babamın aracında var. Lastik çok yumuşak. Dezavantajı yaz aylarında lastikle pati çektirir seniz yada anı hızlanma sert kullanımda çabuk asinir. Ama lastiğin yol tutuşu üst sınıf karlı zeminde kış lastiği den farkı yok. Sakın kullanan lar için ideal yalnız fiyatı pahalıdır.
Nokian weatherproofla ikinci yılım. Yaz lastiklerimi 50.000 km. kullanmış olmama rağmen hala çok iyi durumda oldukları için sadece kışın kullanıyorum Nokian Weatherproof'u. Kışın karlı zeminde fevkalede başarılı. Bana göre lastik yağmurlu havalarda mükemmel ötesi performans sergiliyor. Herhangi bir kararsızlık, kayma veya patinaja düşme durumu yok. Sessizlik konusunda da oldukça başarılı buluyorum. Bana göre eksi yönü, deseninden dolayı mıcırlı yollarda lastiğin taş toplamaya meyilli olması. Volkan hocamında belirttiği üzere sert kullanım, ani kalkış veya uzun süreli kızak frenler bu lastiği kolaylıkla bitirebilir. Ülkemizdeki yasal hız sınırlarına uyarak edebiyle araç kullananların uzun süre konforlu ve güvenli bir şekilde kullanabilecekleri bir lastik yapmış Nokian. Hırpalamaya gelmeyeceğini düşünüyorum. Ben 2016 sonunda tanesini 160-170 lira civarında bir ücret mukabili almıştım şimdi fiyatlar dövizdeki artışla birlikte almış başını gitmiş. Lastik bütçe işidir. İmkan varsa ve konforunuza düşkünseniz tavsiye olunur. Lassa veya petlasın lastikleri de ülkemiz koşullarında kullanılabilecek oldukça iyi fiyat/performans ürünü bence.
Konu feyzullah tarafından (17/03/2018 Saat 23:25 ) değiştirilmiştir.
Tercihlerinizde yok ama Aracımda michelin 185/65/15 yaz lastiği kullanıyorum yaklaşık 3 yıl oldu 45.000 km dir konfor sessizlik konusunda çok iyi tavsiye ederim.
4 mevsim yasadigim yer dolasiyla bakmiyorum izmir aydin kusadasi arasi gitgel yapiyorum. Araci yumsak kullanirim. 120 de gecmem.Zaten gecemiyorum bizim buralarda heryerde kamera var. Selcuktan kusadasina gitmeye kalkin surekli kamera bilenler vardir. Birde bu yollar hep disli asfalt micir dokulerek yapilan cinsten. Ses cok yapiyor. Bana sessiz bir lastik lazim. Butce olarak sikintim yokda f/p urunu ariyorum. Continental 250 260 gibi 4 une 1000 tl mi vermek var birde greenwayse 650 vermek mi 3 yil sonra yeni lastik alip taksam daha avantajli olur diye dusunuyorum. O yuzden f/p urunu ariyorum.
Halil Bey ben izmir Batı lastikten 4 tanesini 840 liraya aldım continental contipremium contact üstelik. Kampanya vardı sanırım bu ay sonuna kadar. En uygun fiyat 185/65/15 ebatındaydı. Bir alt veya üst ebatta fiyat baya artıyordu. Çok olmadı alalı ancak lastik sesi ve yol tutuşu baya değişti. Uzun dönem sonuçlarını bilmiyorum. Tavsiye ederim.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri