Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Bir ay önce ilk puntomu alarak aranıza katılmış oldum aracım 2011 punto evo euro 5 manuel dynamic + skydome modeli. Aracımı 150 bin km de aldım istanbulda bir fiat ustasına gösterdim. Yağı, suyu, turbosu, teigeri vs herşeyi kontrol ettikten sonra bir problem yok dendi.

Olaylar şöyle başlıyor sayın abilerim ve kardeşlerim. Aracım suan 152 binde. İlk defa dizel aracım olmuştu ve öğrenci olduğumdan az yaksın diye alt devir kullanmaktan dpf arızası ile karşılaştım. Herkesin bahsettiği fanın hızlı çalışması, çekişten düşüş, duman hikayelerini yaşadım ve motoru korkumdan durdurdum. Servisi aradım bir daha olunca 3000 devir 20 dk boyunca kullan düzelir dendi. Birkaç gün sonra tekrar olunca cıktım bastım ve düzeldi. Bunu yaşadıktan 1 hafta sonra tekrar fan çift kademe çalışmaya başladı araç çekişten düştü ve duman atmaya başladı bende yine gideceğim yere kadar 3000 devir kullanmaya başladım. Kırmızı ışıkta yokuş yukarı kalkarken çekiş zayıf olunca tam stop etmeye yakın debriyaja bastım ve el freni ile kaldırdım. Bu sırada motorda " yağ basıncı düşük motoru hemen durdurun" hatası verdi ama ben ondan sonra aracı bi 30 km kadar daha kullandım başka hiçbir uyarı ışığı veya mesajı yoktu ekranda. Vardığım yerden 1.5 saat sınra aracı tekrar çalıştırdığımda uyarı ışıkları söndü ancak yağ ışığı 2 saniye sonra söndü. 1 dakika sonra da sağ sinyal ışığının yanında küçük turuncu üçgen uyarı yandı ama mesaj yoktu. Stop edip tekrar çalıştırdım bu sefer hiçbir problem olmadı. Şimdi binmeye korkar oldum sabah ilk iş sanayiye gidicem. Acaba bilenler ya da başına aynı şeyler gelenler bana yardımcı olabilirler mi? Bir de ankarada özellikle punto ve fiat üzerine çok çok iyi bir ustası olan var mı? Uzun bir yazı oldu şimdiden özür dilerim ve teşekkürler.