geçmiş olsun öncelikle. inanın araç kullanıyorken nereyi bulursak oraya parkediyoruz ve aynende dediğiniz gibi orada evmi var oturanmı var hiç aklımıza gelmiyor. ha bu durumda ne yapılmalı onuda bilemiyorum. aşağı tüküsen yukarı tükürsen olayı.
Selamlar herkese. Yaşadığım sıkıntıyı elimden geldiğince kısa ve net bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Ankara'da alelade bir apartmanın giriş katında 24 yıldır yaşamımı sürdürmekteyim. Oturduğum daire sokak tarafına bakıyor ve çoğu apartmanın ön kısmında bulunan bahçe, bizde zamanında beton dökülmüş ve araçların park yeri haline gelmiş. Binanın arka tarafında bir otopark bulunmakta ve ben kendi aracımı dahi oraya çekiyorum ancak bazı vatandaşlar gerek yer bulamadığından, gerek üşendiklerinden ötürü evin önüne yani benim camımın dibine giriveriyorlar. İşimi evimden yaptığım için zamanımın çoğu evde geçiyor ve haliyle yaz vakti bütün camlar da açık olduğundan gece-gündüz yaptığı gürültüyü geçtim, gerek benzin, gerek gaz, gerek egzoz kokusundan içeride bir tuhaf oluyorum hatta bu durum sağlığımı dahi tehdit etmeye başladı.Araştırdığım bir yerde apartmanların önüne park edilemeyeceği, otopark yoksa yan ve arka kısımlarının kullanılması gerektiği yazıyordu. Bir de sizin fikrinizi alayım dedim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Edit 1: Durum gerçekten göründüğünden kötü bir durumda. Yani elimi uzatsam plakasını sökebilirim o derece bir yakınlıktan bahsediyorum. Yarın bir gün çocuğum olduğunda bu ortamda sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesinin olanağı yok. Lütfen sağdan soldan duyma şeyleri buraya sürmeyiniz, teşekkürler
Konu kanellos tarafından (11/09/2017 Saat 21:59 ) değiştirilmiştir.
geçmiş olsun öncelikle. inanın araç kullanıyorken nereyi bulursak oraya parkediyoruz ve aynende dediğiniz gibi orada evmi var oturanmı var hiç aklımıza gelmiyor. ha bu durumda ne yapılmalı onuda bilemiyorum. aşağı tüküsen yukarı tükürsen olayı.
Öncelikle belediye ile görüşüp duba koydurmaya çalışın. Yapmıyorlarsa yönetici vs ile görüşüp siz duba koydurun
direk dubayı cakın. Apartman yönetici normalde yaptırması lazım ama yaptırmıyorsa 3 tane alıp yere montajını yapın.
Apartman olsa pencereden araç plakası ellemek mümkün ilabilir mi?
Apartman olsa bahçesi olmalı, sonra kaldırım, derken plakaya ulaşmak mümkün değil!
bu işte bir bit yenilgi olmasın!
Bizim ara sokaklarda çoğu müstakil evler sokak ile sıfır, dolayısiyle pencereden şoförün kafasına ulaşılabilir))
sokak karası olan büyük şehirlerde kaldırım dar ve alçak olunca bu durumda yerler olabiliyor. kaldırımdan geçenlerin sadece ayaklarını görebildiğin yerlerde olabiliyor. giriş katından ziyade bodrum kat diyebiliriz.
Hayatta olmazz, apartman önü değil
2918 Sayılı Kanunun 61 maddesine göre apartman sınırları içerisinde ise karar alarak park yasağı uygulayabilirsiniz. Uymayanlara trafik cezası uygulanmasını talep edebilirsiniz. Eğer apartman sınırları içerisinde değilse karar belediyeye aittir. Belediyeye başvurmanız gerekir.
Saygılarımla.
sıfır yanaştığına göre kaldırım gibi durmuyor. onun için oranın durumunada bağlı olarak bir yaptırım olacağını sanmıyorum
Beton çiçeklikler var yuvarlak ,onlardan 2-3 tane apartman boyunca işinizi görür
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bende plastik dubalardan bahsetmiyorum tabi. demir olanlar var. yada büyük saksı çiçekler var yada belediyeden beton çiçeklik vs gibi.
Cem bey, bu park edilen alan apartmanın arsası için demi? birde yüklediğiniz fotoğraf görünmüyor?
Cam ile araçların yanaşacağı mesefaye göre mantar dediğimiz şu kaldırım taşlarından konulabilir..Dışardan ve içerden fotolar ile belediyeye gidip konuşmanızı öneririm..
Bahse konu yer karayolu ise oraya kimse duba yada başka birşey KOYAMAZ. Fakat apartman içerisinde ise her türlü konur saygılarımla.
Camın önüne bolca çivi koy diyecektim fırlasa camdan girecekmiş.
LG-H815 cihazımdan gönderildi
valla güzel kardeşim çareler biterse tek çözüm taşınmaya kalıyor şaka bir yana belediyeyle konuşmadan ne fikir yürütsek boş. ne derlerse ona göre gideceğin yolu belirlersin.
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri