Merhaba arkadaşlar bende 2006 model grande punto var 1.4 8v atikler marka tüp var.
Benim aracımda motor arıza lambası bazen yanıyor bademde sönüyor.
Yandığı zaman araç devir 3000'i geçmiyor veya araç hızlanmıyor
Stop edip tekrar çalıştırdığımda ışık yanıyor fakat araç normale geliyor
Geçenlerde 120 ile gidiyordum ışık yandı araç gaz kesti devir düşmeye başladı
Yani kafası a göre yanıyor sönüyor sizlerinde başına böyle bir durum geldi mi?
Yardımlarınızı bekliyorum kafama takıldı iyice
Atiker marka tüp var ilk çıkan gittim zengin fakir karışımı yok dedi.ama gazda biraz gecikme söz konusu oluyor 1-2sn kadar bakalım bir hafta benzinde kullancam aynı durum olacak mı?
hocam aynısı benim başıma geldi eksantrik mil konum sensörü var bu araçta onu söküp temizle duzeliyor
Eksantrik sensörünün orjinalini aldım taktım arıza gitmesi yine aynı arıza devam ediyor arıza testinde eksantrik mil ayarı diyor ama arıza ne bulamadık
1- triger setini değiştirdim
2- eksantrik sensörünü değiştirdim
3-krank mili sensörünü değiştirdim yanı aynı Rıza devam esiyor
Hocam sen bi konum sensörünün fotosunu atsana bana aynı sensörden bahsediyoruz sanırım...
Eksantrik sensörünü 386 kiraya aldım
Krankla ilgili islemlerden sonra "phonic wheel learn reset" yapilmasi gerekiyor olabilir..
phonic wheel learn reset
To be performed (see procedures given in the servicing manual) whenever an operation is carried out on a phonic wheel or on the rev sensor (reset the self-adapting parameters to zero before doing this).
WARNING: If you perform this action it will be nessesary to perform the phonic wheel learning procedure! Your car will beep and blink to warn you this is needed to perform!
The procedure is:
1. Start engine, wait until engine reaches working temperature
2. Rev the engine up to 5000-6000 rpm and let engine restore idle speed. Repeat another 2-3 times.
3. the key off
3. Wait 10 sec and start the engine
Islem bu sekilde
https://youtu.be/pIJ8U7ew1XI
Konu timbaz tarafından (05/06/2017 Saat 20:05 ) değiştirilmiştir.
Valla bilmiyorum başımı ağrıttı iyice bu benim birmot yetkili servise gitcem bakalım ne arıza çıkacak
p0011 arıza kodu veriyorsa benim dediğim sensör arızalı yada kirli yada en son ihtimal sente ayarı yapılması gerekiyor muş benim söküp temizleyince düzeldi foto şuna bakacağım var ise atacağım yoksa yarın cekerim
motor yagi ikmal kapağının hemen yanında bi cıvata tutuyor sadece bu sensör den bahsediyorum![]()
daha önceki citroen c3 aracımda böyle devirin yükselmemesi, aracın gaz kesmesi ve devrin düşmesi gibi bir arıza hava akışmetresinden kaynaklı oluyordu.
belki sizin aracınızda da hava akışmetresinde bi sıkıntı olabilir. isterseniz onun bağlantılarını bi kontrol edin. hani bundandır diyemem ama aklıma geldi paylaşmak istedim.
Sensör değişikliği boğaz kelebeği temizlendimi söküldümü ELM 327 ile tekrardan adaptasyon gerekli olabiliyor. Bunu ticaret olarak söylemıyorum ama Fıat-alfa-lancıa-ford aracı olan herkezin yanında modifiyeli bir elm327 cihazı olması gerekir. Sanayiye git gel arıza silme için verdiğiniz paralara yazık.
Fotoğraftaki eksantrik sensörü orjinalini aldım 386 liraya taktım olmadı arıza gitmesi artık beyin arızası diye bakıyorum
boğaz kelebeği temizlenmedi ama sensör değişikliği oldu arıza devam esiyor hala servise götürcem artık kaç lira gitçek bilmiyorum
lpg sisteminde sorun var direk aracın kendi (orijinal benzin) parçalarına emin olmadan müdahale etme bence parana emeğine yazık
lpg sorun çıkartırsa kanser gibidir kolay gelsin
Bende eskiden megane 2 vardi ondada atiker vardi enjektorlerde sıkınti cikmisti arac 30 bin devri gecmiyordu baktirdinizmi enjektorlere.
Bu gün aracımı motor arıza ışığı nedeniyle yetkili servislere götürdüm 3 tane Ankara'da yetkili servis hepsinin cevabı farklı oldu
1-Birmot:triger setini kontrol etmemiz gerek sesi
2-kartaş:arıza belli değil araştırma yapmamız gerekiyor dedi belki beyindedndir sesi
3-Tanoto:zenginleştirilmiş yakıt arızası veriyor lpg ayar istiyor dedi
Bu servislerin kullandığı arıza tespit cihazı hepsinde aynı değil mi neden farklı cevaplar veriyorlar
Hic ariza kodu biliyor musunuz?
Bir.cok nedenden ayni lamba yanabilir..
Bazi kodlar yoruma da acik net degildir vs..
Triger, subap, krank sensoru vs.. bunlar lambayi yakabir ama biraz farkli sekilde.. veya buji kablosu , lambda sensoru.de yakabilir ama
Her birinin bazen tam net olmasa da farkli ariza kodu olur...
Belki basit bir lpg sorunu.. veya atesleme..
Lpg olmayan bir aracta biri herseyi degistirmis ama bir turlu sondurememis, oyle de satmis..
Baska bir aracta , garantide.. servis nerdeyse motoru yenilemis... Kimisi sadece gevsek bujiden veya kablosundan.. ama hepsinde ayni lamba...
Yani benim dediğim bu servis yetkili sonuçta öyle 50-60 liralık cihazla araç arıza tespiti yapmıyorlar elm 327 var bende ben ordan bakıyorum arızaya ama onların cihazlar sonuçta daha kapsamlı
Hic ariza kodu biliyor musunuz?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri