Alıntı MKavruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yön konusunda ustanız haklı. Ön arka değişimi gerekiyor lastiklerde. Özellikle şehiriçinde (ki bizim yollarımızın en güzelleri olduklarını söyleyemeyiz) ön lastikler sürekli yanal olarak zorlanıyor, sıfır lastik aldığınızda yaklaşık 5000km sonra ön arka aşınmalarına bakın demek istediğimi anlayacaksınız. 3 set Petlas kışlık (4er yıl) eskittim, eşimin astra j 1.4t aracına da aldım. Ekonomim müsaade etseydi Lassa alırdım. w651 serisi son derece başarılı, kullanıcı yorumları ve 3 farklı araba deneyimimle söylüyorum. w601 denemedim ama memnun görmedim
Duzgun kullanilan bir aracin on arka lsstik diş derinliği 5000 km'de cok fazla farketmez. 2 yıl once lastikcimdeki en ucuz semperit marka 4 adet lastik aldim. 29000 km yaptıktan sonra on-arka değiştirme zamanı geldi diye düşünüp lastikcimin yolunu tuttum. Diş derinliklerini olctugumuzde on-arka arasindaki fark bir milim bile değildi. Ustam degisime gerek olmadığını söyledi beni gönderdi. Şimdi 35000 km. dolunca bir daha ölçüm yaptiracagim eğer fark artmış ise on-arka degisim yapip yoluma devam edeceğim. Aracimi şehir icinde de uzun yoldada kullaniyorum fifty fifty hesabi. İstanbul trafigine de girdiğim cok olur. Ozetle diyecegim şu ki düzgün kullanilan bir aracin on arka lastiklerindeki diş derinlikleri 5-10.000 km.de cok farketmez.