Alıntı sansasyonel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle merhaba. Fiat Grande Punto 1.3 Multijet 75hp, full+full sanruf, panaromik çift cam tavan, 82bin kmde, 1000 liraya yakın hasar kayıtlı bir makina buldum. Pek araçlardan anlamadığım için çevreme sordum ve çevremde araştırdığımda '' kesinlikle uzak dur. çok sorun çıkartıyor. birkaç sene sonra aldığın fiyata satamazsın. zarar edersin '' gibi tepkilerle karşılaştım. Daha sonra buraya rastladım ve sizlere kullanıcılarına danışmak istedim. Bahsettiğim özelliklere sahip puntosu olan varsa bana artılarını ve eksilerini yazıp bilgi verebilir mi ? birkaç sene sonra elden çıkartmaya kalktığımda sorun yaşar mıyım ? bana nasıl arızalar verebilir ?

not: aracın fiyatı 35bin tl
Bugünkü koşullarda 1000 TL'lik bir hasar kaydı oldukça düşük bir rakam. Bir far kırılsa kaza esnasında bunun serviste parça fiyatı ve montajı 600-700 tl'yi buluyor. Hasar kaydından anlaşıldığı kadarıyla aracın dert edilecek bir vukuatı olmamış. Bununla birlikte yine de endişelerinizi gidermek adına 1000 tl'lik hasarın neden kaynaklandığı, nerede olduğu ve oluş biçimi hakkında somut bilgi (fatura vs.) ve belge (fotoğraf) edinmeniz aracı satarken işinizi kolaylaştırır. Donanım seviyesi olarak araç herhalde sınıfının en dolusu. Böylesi dolu aracı alıp da zarar etmeniz işin doğrusu çok uzak bir ihtimal. Hasar kaydı her ne kadar düşük çıksa da siz yine de güvendiğiniz yerde detaylı bir ekspertize sokun aracı ve durumunu öğrenin.