1 sene önce 2007 Grande dualogic aldım. Geçen ay yağ deposundaki çatlak yüzünden şanzuman yağının bitmesiyle ufak çaplı bir kriz yaşadım depoyu değiştirdim yağı nereden kontrol edeceğimi ve nasıl tamamlayacağımı öğrendim lu an kafam çok rahat. Aracı günde 100-120 km. Ankara trafiğinde kullanıyorum. Arkadaşların da yazmış olduğu gibi araçtan performans beklemeyin. Sert sürüşe uygun bir araç değil. Dualogic sistemi tamamiyle gaz pedalıyla sizin aranızda ki ilişkiye göre vites ayarlıyor o yüzden size yapılan " şanzumana zamanla alışırsın" yorumuna katılıyorum. Yokuş aşağı inerken sistem ne yapacağını bilemiyor devir yükseliyor fakat vites arttırıp arttırmama konusunda kararsız kalıyor. Hele bir de gaza basarsanız 4000 devirlere tırmanıp vites atıyor. Hill holder bende yok ama ihtiyaç duyacağınızı da sanmam. Kısacası dualogic kafası karışık, zeka seviyesi düşük bir robot. Dsg şanzuman alıp mutlu olan görmedim belki çevrem kısıtlı o yüzdendir ama şu an aklıma gelen 8-9 örnek var. Paramızı zor kazanıyoruz. Emek harcıyoruz ve tek derdimiz bizi yormayıp ayağımızı yerden kesecek araç sahibi olmak. Opel ve honda marka araçlarım oldu ve yedek parça, servis rezaleti gibi konularda uzman oldum bu iki markada. Ankara'da bulunan servisler muazzam ucuz ve işbilir. Bir de ikame araç falan veriyorlar aman yarabbi. Sonuç olarak alın hocam punto iyidir. Dualogicten korkmayın çok güzel iş görüyor.