Ben akbük'te kaldım. Didim merkez'e hiç girmedim.O yüzden karşılaşmadık hiç muhtemelen.
Bayram tatili boyunca toplam 2.252 km. Yol yaptım. 360 TL. tutarında bir akaryakıt harcamam oldu ve yakıtı hep Total Turkey Pazarlama A.Ş.'nin hem kurumsal hem de şahıs istasyonlarından excellium eurodiesel olarak satın aldım. Litre bazında hesap yapmadım. Tutar üzerinden gidince km.'de 0.15,9 TL. yapıyor. Yani 0,16 TL. diyelim. Klima hep açık. Araç şehiriçi de kullanıldı. Trafiğin durumuna göre 110 km.'den fazla da hız yapıldı az da. İyi bir değer gibi görünüyor açıkçası.
SM-A500F cihazımdan gönderildi
Sevgili arkadaşlar. Ben 1700 km civarı yol yaptım. Araçta hep 3 kişi ve bir de bizim ufaklık vardı. Bagajım ve port bagajım full dolu. Klima nerdeyse hiç kullanmadım. Tek taraflı camlar açıktı sürekli. 410 TL gibi bir yakıt tutarım oldu. Gidişte 140 , dönüşte 110 km hızı geçmedim. Aracım 2007 1.3 75 hp. 230000 km de. Çok yakmasını sadece port bagaja mı bağlamalıyım. Yoksa biryerde bi sıkıntı mı var. Bu arada aracı cc ile kullandım. Değerli fikirlerinizi esirgemeyin lütfen
Sent my iPhone using
Bence klima kullanmadan yüz km'de ortalam 6.35lt yakıt tüketiminiz var ve birazda performanslı kullanımıda eklense bile uzun yol tüketimi olduğu halde kesinlikle araç çok yakmış. Kesinlikle bu fazla yakıt tüketimini port bagaja bağlaya bilirsiniz.
Formdan daha önceden araştırma yapmıştım işte arkadaşımızın paylaşımı; artı sizinle aynı düzeyde yakıt tüketimi olmuş.
https://forum.grandepuntotr.com/yaki...-arttirdi.html
Konu Ezeldenberi tarafından (13/07/2016 Saat 21:44 ) değiştirilmiştir.
Bugün Kemer'e geldim. İki kişi bizim ufaklık. Bagaj ve port bagaj dolu. Geçenki seferden tek farkı bir kişinin eksik olması ve yolculuk esnasında hiç camı açık kullanmamam. Ortalama hız 75. Sürekli klima açık ve sürekli 110 km hızla gitmeye çalıştım. Bu sefer 4.9 ortalama tüketimim.
Sent my iPhone using
İdeal otoban hızını sabitlemişsiniz, bu sabit hız ortalama tüketimi olumlu yönde etkilemiş. Kullanım şekliniz bence uzun yol kullanıcıları için güzel bir örnek olmuş.
lpg fiyatları çok değişken
izmirin menemeni shell 1.99, karşıyakası 2.39
uygun fiyatlı temiz bir yer bulmak lazım, ben en çok yolu shell ile gidiyorum ya siz?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri