Alıntı cgorgun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
cevaplarınız için teşekkürler, km pek önemli değil bakımlı olsun yeter demişsiniz ama bence bakımlı olması kadar km.de önemli,zaten ilanlarda düşük km pek görünmüyor ama yakalamaya calısacağım.birde ben samsun'dan yazıyorum daha önce corsa kullanmıştım yılda ortalam 15/17 bin km yapıyorum, dizel mi tercih etmeliyim lpg mi ?
Cavit Bey, yıllık km. ortalamanız dizel bir araç ihtiyacına uygun görünüyor. Ancak dizel araçların yakıt ekonomisi uygun olsa da bakım masrafları benzinli araçlara nazaran biraz daha fazla tutar. Örneğin triger zinciri değişim maliyeti gibi. Uzun yıllar lpg sistemine sahip bir araç kullandığım ver bundan yana birçok sorunlarla karşı karşıya kaldığım için ben bu kez tercihimi dizelden yana kullandım. Tabi yine de sizin kararınız. Km. olayına gelirsek de çoğu insan; "kaporta ve boyasında sorun olsa da motorunda ve yürüründe sorun yoksa gerisi hiç önemli değil. Ne de olsa 2.el araç alıyorsun abi. Olacak o kadar." gibi klişe cümleler kurabilir para kendi ceplerinden çıkmadığı için.

Bakımları zamanında yapılmış olan bir dizel araç için örneğin 100.000-150.000 km. arası bence sorun değil. Düşük km.de olup da bakımları aksatılan, zorlanmış bir motordan iyidir.