Merhaba,

Böyle bir sorun başıma geldi. Aynı şekilde sol arka kapı camı bir anda boşalıverdi. El ile indir kaldır oluyordu. Ne yaparım diye araştırırken sürekli bir ustanın ismini duymaya başladım, şu usta yapar şu usta halleder felan diye.

Gittim ustayı buldum, yanaştım kapısına, "arka cam mı" dedi Kapıyı söküp tüm cam kaldırma mekanizmasını söktü. Bisiklet frenlerindeki gibi bir tel var mekanizmada, camı çeken tel. O zamanla yıpranmış ve son olarak yuvasından atmış. Eski teli kesti çıkardı yeni bir tel ayarladı. Buraya kadar herkez yapar Mesele yeni teli mekanizmaya güzelce sarabilmek ve kapıya oturtmak. Bu kısımda biraz zorlandı Sonuç olarak 30lira ya cam problemi çözüldü.

Bu sorununla malesef çok sık karşılaştığını haftada birçok linea,punto geldiğinden bahsetti. Zamana karşı yenik düşen bir mekanizma esasen.

Benim gittiğim usta Oto cam ustası idi. Sadece Cam işleri ile ilgileniyor Tekirdağ/Saray da. Çok büyük olasılık senin yaşadığın problemde aynı olabilir. Bu doğrultuda usta aramanda fayda var.