İstanbul gibi bir yerde, kışın soğuğunda 4,9 lt/100 km yakıt ortalaması tutturuyorum. Arabam 2008 model ve 142.000 km'de. Arabayı satın alırken özellikle buna dikkat etmiştim çünkü benim için ne kadar yakıt tükettiğim önemli.
2 ay önce 4 adet sıfır lastik aldım; önceki lastikler 175/65 15 idi, yeniler 185/65 15. Bu ölçü değişiminden dolayı bir süre yakıt ortalaması 5,2 lt/100 km'ye çıktı ama o da lastikçinin gerekli olan hava basıncını uygulamamasından dolayıydı.
Adam yılların lastikçisi ama daha hangi ölçüdeki lastiğe hangi basıncı uygulayacağını bilmiyor. Ben de bir süre herhalde doğru hava basıncını uygulamıştır dedim ve hava basınçlarına bakmadım. Ama baktım ki ortalama yakıt tüketimi düşmüyor o zaman şüphelenip kontrol ettiğimde adamın 28 hava bastığını gördüm; hem de ön lastiklere. Türkiye'de bir kişi işini doğru yapsın dişimi kırıcam zaten
Şu an ortalamam 4,9 - 5,0 arası gidip geliyor.
Benim için esas olan az yakıt tüketmekti ve bunu Punto gibi fiyatı gayet makul olan bir arabayla sağlayabiliyorum, bu yüzden de çok memnunum. Bir depo ile 850-870 km gittiğimi söylediğimde çoğu kişi inanmıyor

Yer imleri