Buyrun başlayalım. Lineada tamcam var, Araç Bursa'da üretildiğinden cam markası da Türk firmasının kalitesiz mi şimdi? Ya da puntoda çiftcam var da lineada mı tek, ya da puntoda özel bir cam kullanılıyor da biz mi bilmiyoruz. Puntoda üretildiği yıllarda arka kapı açma gergileri sorunluydu ama lineada böyle bir sorun olmadı hiç, amortisör takozları puntoda da lineada da sorun. Bindiğin arabanın ne olduğunu biliyorum kaldı ki kardeşi olan lineayı tercih ettim aracını övmene gerek yok.
üstad ben aracımı mı övdümben fiatı tamamen seven birisiyim, sırf müşteri hizmetlerinden memnun olduğum için fiat markası harici araç almayı düşünmüyorum, ben linea kötü demedim ki, lineaya cam tavan koysunlar alırım binerim de, siz benim bu konuya olan yaklaşımı mı tamamen yanlış anlamış vaziyettesiniz. Tamcam kötü olmayabilir ama bir pilkington değil anlatabiliyo muyum. Benim puntodan önceki aracımda uno hobby idi yani tamamen fiatsever birisiyim, kendi aracımı övmemi istersen ayrıca överim seve seve hiç problem değil. Fakat kabullenmeniz gereken birşey var, linea Türkiye'de üretiliyor diye, aynı parçalardan üretiliyor diye lineaya kötü demedim ben, malzemeden çalma konusu mevcut maalesef, aynı saftayız bunu unutmayın.
Geçici Dövme-https://tatfast.com
Alıntından dolayı yanlış anladım sanırım kusura bakma. Benim branşım elektrik, elektronik, mekanik. Cam konusu konusunda hiç bir fikrim yok fakat olaya birde şöyle bakalım puntoya tamcam koysalar kalitesi mi düşecek? Cam çizilme derseniz puntonun da camı çiziliyor lineanın da. Punto ve lineanın elektroniği yani kontrol üniteleri, delphi ve magneti marelli bu konuda farkları yok. Motor zaten aynı, teyp konsol vs. Yani şunu demek istiyorum 2 araç da aynı aralarında fark yok. Eğer linea punto görüntüsünde olmuş olsaydı biri iyi biri kötü diye konu açılabilir miydi? Ya da şöyle sorayım focus hb iyi sedan neden kötü diye konu açılabilir miydi? Açılmazdı. 2 araç da aynı biri diğerinin sedanı o kadar. Şimdi punto linea konusuna dönecek olursak, 2007 active punto ses izolasyonu ile 2011 linea dizel ses izolasyonu arasında fark var linea daha iyi ancak 2011 evo dinamik ile 2011 linea active plus da evo daha sessiz, üst donanım lineaya binmediğim için kıyaslama yapamayacağım ama benim araçtan daha sessizdir diye düşünüyorum.
Konu halils2 tarafından (13/02/2015 Saat 16:53 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri