Sayfa 1/2 12 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Opel Corsa 1.3 cdtı yoksa Grande Punto 1.3 multijetmi

AHMET Ş.
    Medii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Nevşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 12

Standart Opel Corsa 1.3 cdtı yoksa Grande Punto 1.3 multijetmi

Opel Corsa vs Grande Punto

Merhaba arkadaşlar iki araç hakkında düşüncelerinizi alabilirmiyim eksisi ve artısı ile sağlamlık ve sanayiye ugramama sizce hangisi????????????

Ali T
    Veteriner Hekim alixxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 497

ahmet bey Corsa a mı b mi c mi d mi? hangi hepsi birbirinden farklı araçlar biliyorsunuz o yüzden daha detaylı sorarsanız iyi olur bence.

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Motorları aynı. Bana sorarsanız grande punto yaşlarındaki bir Corsa,GP'den daha çirkin. İkisi de aynı segmentin araçları olmasına rağmen Punto'nun iç dizaynı Corsa'nın o dönemdeki kasasından çok daha güzel. Corsa C'den bahsediyorum.
    2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
    2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
    2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz

Punto Forum - www.grandepuntotr.com

AHMET Ş.
    Nereden
    Nevşehir
    Rengi
    Yok

Alıntı ali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmet bey Corsa a mı b mi c mi d mi? hangi hepsi birbirinden farklı araçlar biliyorsunuz o yüzden daha detaylı sorarsanız iyi olur bence.
    Merhabalar 2007 ve 2008 olan kasalar günümüzdeki en son kasa sanırım c kasa oluyor o kasalardan bahsediyorum

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Her türlü Punto diyorum.

Hakan T
    Solitude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 99

Virajlarda punto daha basarili.

emre sever
    erenemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196
    Edilen teşekkür: 399

corsa kayınpederim de punto ise bende var iki araçta 2008 model benimki dynamic corsa da enjoy paket yani iki araçta orta paket.Kayınpederim her benim araca bindiğinde keşke bende punto alsaymışım diyor hemde fiat ön yargısı olan bir insan olarak

ufuk ata
    electradio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 23

Alıntı Medii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar 2007 ve 2008 olan kasalar günümüzdeki en son kasa sanırım c kasa oluyor o kasalardan bahsediyorum
    punto lara benzeyen kasası D kasa olarak geçer.

Fatih TEK
    fct1071 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34C1453
    Edilen teşekkür: 110

Ikisi ayni arac. Sadece kivir zivir detaylar farkli. Maalesef Marka imaji ve ikinci el opelin daha kuvvetli
    A.T.K.ve Y.

Bora Ş.
    bora.sen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı
    Edilen teşekkür: 100

2012 model multijet corsa kullandim gecenlerde 10 gun kadar bendeydi 1500km yol yaptim.
    kesinlikle punto,corsanin yaninda astra gibi kaliyor
    corsada konfor yok aracin sofor mahali dar,frenler kesinlikle puntoya gore kotu,guven hissi puntonun yarisi kadar yok
    acikcasi ben corsalarin puntolara gore bu kadar kotu olabilecegini dusunmemistim.
    punto ile corsa arasinda cok net fark var;punto cok iyi bir araba.
    2007 G.punto 1.4 Fire Dinamic
    2008 G.punto 1.4 tjet Sport
    2011 Bravo 1.6 mjet sport style
    2012 Bravo 1.6 mjet S2 sport dual

AHMET Ş.
    Nereden
    Nevşehir
    Rengi
    Yok

Alıntı bora.sen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2012 model multijet corsa kullandim gecenlerde 10 gun kadar bendeydi 1500km yol yaptim.
    kesinlikle punto,corsanin yaninda astra gibi kaliyor
    corsada konfor yok aracin sofor mahali dar,frenler kesinlikle puntoya gore kotu,guven hissi puntonun yarisi kadar yok
    acikcasi ben corsalarin puntolara gore bu kadar kotu olabilecegini dusunmemistim.
    punto ile corsa arasinda cok net fark var;punto cok iyi bir araba.

Bora kardeşim ben ne puntoya nede corsaya binme fırsatım oldu akrabamızda Linea var sıfır aldı onu arada kullanıyorum.

Sadece merakım ikiside aynı segmentte bir araç kullananların fikrini aldım çokda iyi oldu ama milletmi artık piyasamı sanırım bilmediğinden öncelikle opel diyor ilk etapta bende aynısını düşünüyordum fakat düşüncelerim tamamen değişti Grande Puntonun duruşu bile Kral Yani Punto Candır demek istiyorum inşallah yazın Allah İzin verirse alacam.

Bora Ş.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı

Bora kardeşim ben ne puntoya nede corsaya binme fırsatım oldu akrabamızda Linea var sıfır aldı onu arada kullanıyorum.

Sadece merakım ikiside aynı segmentte bir araç kullananların fikrini aldım çokda iyi oldu ama milletmi artık piyasamı sanırım bilmediğinden öncelikle opel diyor ilk etapta bende aynısını düşünüyordum fakat düşüncelerim tamamen değişti Grande Puntonun duruşu bile Kral Yani Punto Candır demek istiyorum inşallah yazın Allah İzin verirse alacam.
    opelin fiata göre 2.elde avantajı vardır,ancak punto fiatta ikinci eli en güçlü olan modelidir,corsayı 2 haftada satarsın puntoyu bilemedin 3 hafta,gerçi bu araç satışları işleri belli olmaz,bakarsın ilan verdiğin gün satarsın bakarsın 1 ay arayan soran olmaz;bu yüzden satış kısmına fazla takılmamak gerekli,alıcaksın beğendiğin aracı paşa paşa keyifle bineceksin

AHMET Ş.
    Nereden
    Nevşehir
    Rengi
    Yok

opelin fiata göre 2.elde avantajı vardır,ancak punto fiatta ikinci eli en güçlü olan modelidir,corsayı 2 haftada satarsın puntoyu bilemedin 3 hafta,gerçi bu araç satışları işleri belli olmaz,bakarsın ilan verdiğin gün satarsın bakarsın 1 ay arayan soran olmaz;bu yüzden satış kısmına fazla takılmamak gerekli,alıcaksın beğendiğin aracı paşa paşa keyifle bineceksin
    Evet dediğin gibi opelin avantajı var ama puntoda ciddi anlamda ikinci eli çok iyi şu anda zaten gerçekten ikinci elde punto bulmak çok sıkıntı temiz buldugunuz araçada çok istiyorlar. Gönlümdeki inşallah şöyle güzel bir dizel Grande Punto almak hayırlısı

Bora Ş.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı

Evet dediğin gibi opelin avantajı var ama puntoda ciddi anlamda ikinci eli çok iyi şu anda zaten gerçekten ikinci elde punto bulmak çok sıkıntı temiz buldugunuz araçada çok istiyorlar. Gönlümdeki inşallah şöyle güzel bir dizel Grande Punto almak hayırlısı

ins gonlune gore bir punto bulursun

AHMET Ş.
    Nereden
    Nevşehir
    Rengi
    Yok

ins gonlune gore bir punto bulursun
    Teşekkür ederim

Kaya ÇORAK
    Arkheon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 33

Punto daha makul bir araç olmasına rağmen Türkiye piyasasında sırf şu "aman abi Alman olsun" muhabbetinden dolayı Corsa'nın piyasası Punto'ya göre daha iyi. Punto'yu tercih ederken muhtemel City arızasını da dikkate almak lazım.

Her aracın kendine has kronik sorunları var ama Punto'nun daha doğrusu FIAT'ın City arızasında tam anlamıyla çirkeflik yapıyor olması da göz önünde bulundurulmalı.

Sonuçta bende de 2008 Punto var ve arabamdam çok ama çok memnunum hatta alırken Corsa'lara özellikle bakmadım. Bir kere Corsa'nın iç mekan Punto kadar ferah değil. Malzeme kalitesi falan oralara hiç girmiyorum çünkü bu segmentte benim beklentim zaten yüksek değil.

AHMET Ş.
    Nereden
    Nevşehir
    Rengi
    Yok

Alıntı Arkheon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Punto daha makul bir araç olmasına rağmen Türkiye piyasasında sırf şu "aman abi Alman olsun" muhabbetinden dolayı Corsa'nın piyasası Punto'ya göre daha iyi. Punto'yu tercih ederken muhtemel City arızasını da dikkate almak lazım.

Her aracın kendine has kronik sorunları var ama Punto'nun daha doğrusu FIAT'ın City arızasında tam anlamıyla çirkeflik yapıyor olması da göz önünde bulundurulmalı.

Sonuçta bende de 2008 Punto var ve arabamdam çok ama çok memnunum hatta alırken Corsa'lara özellikle bakmadım. Bir kere Corsa'nın iç mekan Punto kadar ferah değil. Malzeme kalitesi falan oralara hiç girmiyorum çünkü bu segmentte benim beklentim zaten yüksek değil.
    Evet kardeş haklısın be varsa bu alman arabasında anlamıyorum tamam güzel araba sağlam araba v.s fakat kardeşim fiyatı düştüde bizmi almıyorum şimdi gidin bir polo ya en boşu 1.0 75 beygir 40 milyar neymiş sadece Wolkwagen diye bu kadarda olmaz.

Ama şu son zamanlarda Fiatında satış politikası bir farklı bazen cozutuyorlar hayırlısı.

Kaya ÇORAK
    Arkheon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 33

Evet kardeş haklısın be varsa bu alman arabasında anlamıyorum tamam güzel araba sağlam araba v.s fakat kardeşim fiyatı düştüde bizmi almıyorum şimdi gidin bir polo ya en boşu 1.0 75 beygir 40 milyar neymiş sadece Wolkwagen diye bu kadarda olmaz.

Ama şu son zamanlarda Fiatında satış politikası bir farklı bazen cozutuyorlar hayırlısı.
    Dediğin gibi hocam; sırf markanın bilinirliği var diye Polo ya da Corsa gibi bir arabaya o paraları vermek bana her zaman mantıksız gelmiştir.

AHMET Ş.
    Nereden
    Nevşehir
    Rengi
    Yok

Alıntı Arkheon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dediğin gibi hocam; sırf markanın bilinirliği var diye Polo ya da Corsa gibi bir arabaya o paraları vermek bana her zaman mantıksız gelmiştir.
    Hemde naıl mantıksız anlatamam ve millet bunun farkında değil neymiş Volkwagen insanlardaki bu tabuyu yıkamıyoruz.

Türkiyede belli arkadaş Wolkwagen Opel Rena başkada yok sanki

tamam golf güzel araba gerçekten iyi yapmışlar ama arkadaşım hiç yanına yaklaşılmıyorki o aracında yap sen fiyatını makul alalım o zzaaman Almanyada Wolkwagen zaten çok tercih edilmiyor.

Türkiyede yanlış politika var daha dogrusu bizde bu ÖTV oldugu sürece biz sıfır arabalara binemeyiz.

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 719

Bırakın corsayı b sınıfında puntoya tercih edeceğim araç yok.Bu yüzden üçüncü puntomu kullanıyorum.Puntodan ancak c sınıfına geçersem vazgeçerim.
    Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.

Sayfa 1/2 12 SonSon