%5 falan
Merhabalar
arkadaşlar
sonuçta hiç birimiz , yada çoğumuz mühendis değil
benimde bilgisizliğim ortaya çıktı,
bu yol eğimi nasıl belirleniyor,
normal açı mantığı ile değil mi?
fikirlerinizi bekliyorum
https://imageshack.com/a/img538/3791/A55m85.jpg
https://imageshack.com/a/img661/5554/64jpTp.jpg
burda büyük bir yokuş var yokuşun sonu apartman yüksekliğinde
eğimi size ce kaçtır.
Arabaları biliyoruz,
yol bilgiside paylaşalım
bence
not= yüzde 40 eğimli olduğu tahmin edilmişti ilk.
büyük bir ihtimalle yanlış
Konu punto57 tarafından (17/01/2015 Saat 10:29 ) değiştirilmiştir.
%5 falan
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
Beykozdaki yokuşların yanından geçemezAçı hesabı bizde yapılmıyor hiç, benim evimin olduğu cadde de yokuş köprü bağlantısı olmasına rağmen sürekli asfalt atmaktan dahada dikleşiyor hesapsız yapıyorlar
Şükrü bey burası Dolapdere oto sanayi olsa gerek bana da inanılmaz eğimli gelmişti ama Beşiktaş'taki eğimleri falan görünce vazgeçtim..
Muğla,marmaris,fethiye taraflarına gelenler bilirler Sakar Rampası'nı.oranın eğimi %8.buraya %40 çok denilmiş bence.
Karayolları kanununa göre otoyol en fazla %10, şehiriçi yolları %15, kırsal arazi yollarında ise maksimum %22 eğime kadar yapılabilir (limitler güncellenmediyse tabi). Maden ocakları vs için dağa açılan yollarda maksimum %32 eğim olabilir. Aslında eğimin derece cinsinden verilmesi lazım ama pratik şekilde yüzde olarak ortalama veriliyor. Eğim hesabında yerden yüksekliğin yolun kuşuçuşu uzunluğuna bölünmesiyle elde edilebilir.
FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
ben açısını bilmiyom,
limitli bilgimle söyledim
açısını belkide 40 derece
eğimi farklıdır.
bilmiyorum
dolapdere sanayi sitesi,
yolu yokuştur
bir buranın paralelinde daha kısa daha dik bir yokuş daha var
not=yokuş çok dik diye koymadım,
sadece eğim konusunda bir paylaşım başlatmak bilgilenelim dedim
elbetteki kağıthane ve beşiktaştaki yokuşlar efsane
Hocam sen %40 ile 40 dereceyi karistirmissin sanirim. %40 dedigin sey 100metre gittikten sonra kot farki 40metre oluyor mu? Olmuyor. Ortalama %10 15 gibi birsey.
Bu yolun egimini kimse belirlememis onu soyleyeyim. Ya dolgu zemindir ya da hali hazirda kot farki vardir traşlayip istinatla tutturmuslardir. Micir asfalt ser gitsin yol olsun![]()
Bunlarin hesabi kitabi cok yapilmaz otoyollar karayollarinda binde 2 3 luk egimler merkezkaclar ovallikler giriyor isin icine.cok anlattim sanirim meslegimle ilgili birsey gorunce dayanamiyorum.
Insaat muhendisliginde karayolu demiryolu dersi aglatmisti : ))
SM-G710 cihazımdan gönderildi
08" Fiat Bravo 1.4 16v T-Jet Emotion 120HP
Egim=Tan(x)
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
Eğer bir dik üçgen düşünürsek hatta ikiz kenar dik üçgen düşünelim. Dar açılar 45 derece olur. Bunu yola uyarlarsak 45 derecelik açıya sahip yola %100 eğim deriz. Fotoğraftaki açı eğer 40 dereceyse ki zannetmiyorum. o zaman yolun eğimi yaklaşık %88 (Not: yanlış hatırlıyor olabilirim)
Zaten açı gibi düşünüyordum, yol eğimini, hatta arazi araçları kataloglarında öyle şeyler okumuştum 45 derecelik açılı yola çıkar gibi,
Yanlış biliyomuşum.
Öğrenelim istedim, biz inşaatçıda değiliz karayolunda anca gideriz. Ahkam kesmek olmaz.
Bilmemek değil öğrenmemek ayıp,
Facebook ta ta sordum,
Orda bir bilgisayarcı 22 dedi, bir iktisatçı 32 dedi,
ortakoye ınen yokuş cok fena yolda bıde luks arac galerılerı var lamborghınılere bakacam dıye yokuş aşagı ınerken kaza rıskı cok mazallah bugun o tarafa gıttım ama çok tehlıkelı hele sarı gallardo vardı onun yuzunden 5 sanıye kafam galerıye doduk şekılde yokusu ınmısımdır![]()
eğimin olduğu yolda yan yüzeye (2-3 kişinin yürüdüğü görülen yol tarafından) 1 su terazisi 1 de açıölçer koyup yolun açısı bulunabilir.
hiç olmadı yan yüzeyden (gri aracın olduğu yerden) 1 fotoğraf iş görür. tabi bu durumda fotoğrafı çeken aletin dünya düzlemine paralel olması şart. üzerinde bulunulan yolda eğim varsa aldatıcı olabilir. kesin olarak ölçülecekse ilk dediğim yapılmalı.
Konu mrbleeeed tarafından (18/01/2015 Saat 06:58 ) değiştirilmiştir.
burası istanbul ikitellideki sanayiburadan puntomla pati çeke çeke çıktıydım
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri