Ben devirli kullanmayı severim ve zararlı olduğunu düşünmüyorum benim evoda da aynı shift yazısı çıkıyor ama saçma bence çünkü eğimli yolarda bile 2000 devirde vites at diyor saçmalıyor tabii ki dizel ile benzin çalışma devirleri farklı bu yüzden dizellerde daha yüksek 3000 hatta duruma göre 3500'e kadar vites atmakta fayda varken bence bu benzinlide de 2500-3000 arası vites yükseltmeli. Bu ekranda shift yazısı bildiğim kadarıyla menüden kapanabiliyor benden tavsiye ona dikkat etmeyin ben öyle yapıyorum inanın saçmalıyor o ekrandaki bilgi. Motora tabii ki aşırı derecede değil yani red line değil ya da 4000-5000-6000-7000 değil ama hani hani 3000 devre kadar rahatlıkla kullanabiiliriz bence faydasıda olur en azından atik bir motor olur düşük devrinde zararı var bir enjeksiyon sistemine, iki çiğ yakıt yakarsınız buda yakıt fazla tüketimi bile değil israftır, üç motor giderek sağırlaşır halk arasında olan tabiriyle açılmamış motor olur buda performansı etkiler siz motor bağırbaya başlarken vites atın. Usta şöför motoru dinler derler zamanla zaten bir bakmışsınız en ideal devirde vites atarsınız