Sayfa 1/2 12 SonSon
26 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Dizelde En Fazla Kaç Km"ye Kadar Alınabilr

AHMET Ş.
    Medii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Nevşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 12

Standart Dizelde En Fazla Kaç Km"ye Kadar Alınabilr

Merhaba arkadaşlar dizeller multijetlerde en fazla kaç km de alınması gerekir
    dizel mortorlarda biraz korkum var turbo korkusu birde motorda üfleme gibi korkularım var bu korkularımı yenmek istiyorum sizin sayenizde yardımlarınızı bekliyorumm...

ÖZKAN ÇAVUŞ
    ozkancavus5916 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 163

Standart taksi punto

Ekrandaki km ye bakarmisin 2010 albea taksi 644252km motoru saat gibi benim aracim 2008 dizel 170 binde masallahi var

Cem As
    Panzerkampfwagen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 1

130 binde babam albeada turbo yakti. bazisida 1 milyon rektifiyesiz gidiyor.

Kaya ÇORAK
    Arkheon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 33

Geçenlerde 334.000 km'deki bir taksiye bindim, Albea'ydı sanırım araba. Şoföre çaktırmadan özellikle dinledim arabayı rahatsız edici hiçbir ses yoktu. Tabi dinlemekle olacak şey değil ama yine de bir fikir veriyor. Yüksek km'den çok da korkmamak lazım.

Gökhan Gelir
    Gokhan Tita - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 10

Ben 143 bin de aldım. 150bin de arıza çıktı Turbo dendi 500 lira tuttu Turbo masrafı birlikte yağ fitre de değişti falan.Mj Motor güzel kullanım şekli de önemli diye düşünüyorum km kadar.

Ayhan ARI
    AyBEROZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35DA7386

91 000 de 2011 Grande aldım 3 ay oldu 95 600 de şu an . Deli gibi geziyorum 2 kere Çanakkale Manisa, Manisa İzmir neredeyse her hafta sonu, Foça Manisa Turgutlu , Salihli Manisa komşu kapısı, kilometre derdim yok. Mazot ucuz olsun yeter. Korkma kardeş 150 000 de bile olsa temiz bakımlıysa alınır.
    Kalite hedefleneni elde etmektir. Ulaşılan nokta sizin kalitenizi gösterir.

Fatih TEK
    fct1071 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34C1453
    Edilen teşekkür: 110

ilk dizel aracımı 2010'da aldım, aracı alırken işin içinde olan birilerinden akıl almak için taksicilere sordum dizel araç alınır mı diye. sorduğum abimizin aracı 1.4HDI 307'iydi 400bin küsür kilometredeydi. yani tamamen düzgün kullanmayla ve bakımla alakalı. şimdi iki tane aracım var biri fiesta diğeri punto. fiestaya kardeşim bindi 1,5 yıl 165.000 km'deyken aracı nasıl ettiyse termostatı patlatmıştı. bana 4000 tl masraf çıkardı, yeni motor yaptırdım. diğer taraftan şubenin doblosu 288.000'de hala geziyor hala geziyor
    A.T.K.ve Y.

Fatih TEK
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34C1453

birde sanayiden parçacı arkadaşlar var , 1.3 multijetlerin 1.4 tdci,hdi'lere ve 15dci lere göre daha sağlam olduğunu söylüyorlar. bu kanaate de 1.3 motoru daha az sipariş geçiyoruz şeklinde açıklamışlardı.
    A.T.K.ve Y.

Fatih TEK
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34C1453

yani sözüm o ki; düzgün binildikten ve bakıldıktan sonra bir dizel araç en az benzinli kadar yol gidiyor. bunun en büyük kanıtı da gurbetçilerimizin geldiği araçlar. yepyeni araçlar kilometreleri 200-300 binlerde ve daha tık yok
    A.T.K.ve Y.

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 719

100000 km üstü dizel fobisi tamamen saçmalık.Multijetlere bakıldıktan sonra ömürlük gider.
    Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.

Çağatay A.
    cgty2014 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 13

980 bindeki 2008 fiat albea taksimizi bu yaz sattık. Saat gibi işliyordu motoru. Önemli olan bakımlarını zamanında yaptırmak

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Alıntı cgty2014 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    980 bindeki 2008 fiat albea taksimizi bu yaz sattık. Saat gibi işliyordu motoru. Önemli olan bakımlarını zamanında yaptırmak
    980 bin. Hey maşallah duyduğum en yüksek km mjet

ÖZKAN ÇAVUŞ
    ozkancavus5916 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 163

20bin km falan daha gezip servise gitseydiniz belki hefiye verirlerdi

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

Şöyle düşünün; adamlar araba yapıyor. 100 bin-200 bin km de bu araçların işi bitecekse, bizler 30-40 milyarı neden çöpe atalım? Yani bu km ler öyle çok ahım şahım km ler değil. 3-5 senede ulaşılabilecek km ler. Arabaya düzenli bakıp, adam akıllı kullandıktan sonra çok uzun süre binilir. Ne taksiler var piyasada, 300 400 500 bin km .. İşleyen demir ışıldar.

Mert Astan
    Software engineering Mert34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 84

1.3milyon km'de albea var akrabamın taksi durağında fotoğrafını çekerim geçerken söylediklerinde bende inanmamıştım ama motorda düzensin ses bile yok benim araç şuan 172bin de motorda hiçbir sıkıntı yok turboyu revize ettirdim bikere eski sahibi dikkatsiz kullanmış yağlama sorunu vardı enjektörünü hallettiler o kadar bu aracıda motoru için aldım zaten. km önemli değil yeterki bakımlı ve düzgün kullanılmış olsun dizeli herkes kullanamıyor

Gorky
    Ziyaretçi Gorky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aracımı 200binde aldım 4 yıl önce.. şuan 267binde.. daha konuşmıyım

Çağatay Koçak
    fawori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 221

ama ben şahsen işe sadece motor tarafından bakmam bunun rotu rot kolu amartisörü direksiyon mili ve de elektronik mekanik kısmından da baktığım için bir arkadaş gitti 320000 km. küdürde opel omega aldı iydi hoştu araba yalnız geçen hafta mekanik bir dünya sıkıntı çıkarmış yani birde madalyonun öteki tarafı bvar bu araçalar sadece motordan oluşmuyor

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

Alıntı fawori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama ben şahsen işe sadece motor tarafından bakmam bunun rotu rot kolu amartisörü direksiyon mili ve de elektronik mekanik kısmından da baktığım için bir arkadaş gitti 320000 km. küdürde opel omega aldı iydi hoştu araba yalnız geçen hafta mekanik bir dünya sıkıntı çıkarmış yani birde madalyonun öteki tarafı bvar bu araçalar sadece motordan oluşmuyor
    Tamam iyi güzel diyorsunda kardeş, araç bakımı da sadece yağdan filtreden ibaret değil. Yani, zamanı geldiğinde rot kolu da değişecek, amartisör de değişecek. Ama araç alındığından beri bunlar hiç değişmemişse o araç zaten alınmaz. Çünkü aşırı masraf çıkartacaktır. 2. el araç alırken, ağır masraf çıkartacak mekanik parçaların durumlarını mutlaka sormalısınız. Örneğin; 120 bin ya da 5 yıl süre verilen triger değiştikten sonra yine bir 120 bin km götürür demektir. Bilmem anlatabildim mi Yok ben bunların hiç biri ile uğraşamam derseniz, zaten sizin sıfır almanız gerekir, 2-3 yıl binip 100 bin km altı satıp başka sıfır alırsınız demektir. (Burada ki siz derken genel olarak kastediyorum )
    Konu SaLDo tarafından (26/12/2014 Saat 05:02 ) değiştirilmiştir.

Cemil Şen
    fotobelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 859

Bencede şu km.Takıntısı olmasa millette bakımı vs.yapılmış sağlam bir araçsa km. ye bakılmadan alınmalı..Ama satarken sıkıntı yaşamamakiçin bu tip cinsler yüzünden 150 binin altında alırsan iyi olur..

Kaya ÇORAK
    Arkheon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı cgty2014 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah, demek ki 1 milyon km hayal değil.

Sayfa 1/2 12 SonSon