Alıntı Evren_c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zaten gerekli detaylı açıklamalar yapılmış, ben de yineleyeceğim; dualogic Punto öneririm.

DSG ile kıyaslamak ise pek adil olmamış. DSG'nin kullanım rahatlığı, tepki süresi vs. Dualogic'le kıyaslanmaz. Elbette ki DSG daha iyi. Ha arıza yaparsa fena tabii ki Bizim şirketteki 1,5 yaşındaki dizel Jetta'nın şanzımanı arıza verdi mesela geçen hafta. Vitese geçmiyormuş araç. Komple şanzıman değişti garantiden. Garantide olmasaydı 14bin TL fatura çıkarmışlardı.

Bir de elbette teknik detaylarını bilmiyorum ama mantığım dizel DSG'nin benzinli DSG'den daha çabuk bozulabileceğini söylüyor yüksek torktan ötürü.

Bu arada bizim şirket aracı büyük ihtimalle tam durmadan ileri-geri vites değiştirmekten ve aşırı kötü gaz-fren kullanımından (zırt pırt gaz-fren-gaz-fren) bozuldu, benim tahminim bu yani. O yüzden biraz daha özenli kullanmakta fayda var tüm yarı otomatik şanzımanları.
Aynen katılıyorum. bizim yarı otomatikleri tam otomatiğe göre daha yumuşak kullanmak gerekir. ayrıca vitese gerektiğinde elle müdehale ederek hem debriyajı hemde robotu yormamak gerekir. biraz da her araba da olduğu gibi aracı tanımak ve alışmak lazım.

dsg ile yani jetta ile karşılaştırmak anlamsız zaten arada büyük bir fiyat farkı var. sadece şanzıman değil o aracın herşeyi bizim araçlardan daha yüksek tabiki daha konforlu ve performanslı olucak. aynı motor ve kalitede iki araç olsa belki bir kıyaslama yapılabilir.