Sayfa 5/9 İlkİlk 123456789 SonSon
168 sonuçtan 81 ile 100 arası

Konu: 1.4 fire kullananlar

Emrah Yılmaz
    AniSTaS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 0

arkadaşlar slm. 6 aydır gp kullanıcısıyım ve arabamı alırkende aldıktan sonrada sizin değerli yorumlarınızı takip ettim.

şimdi yine sizin yorumunuza ihtiyacım var. aracım 4600 km de. şimdiye kadar hiç 5000 d/dk yı geçmemiştim ama tatile gidip sakin bi uzun yol yaptıktan sonra artık devir kesiciye girmenin vakti geldi diye pedalı döşemeye yerleştirdim 1. 2. 3. viteslerde devir kesiciye girdim, 4. viteste zar zor 6000 d/dk ya ulaştım ama 5. viteste araba imkanı yok 5000 feviri geçmedi ve gıcık oldum, puntoma biraz küstüm ben ondan 250 km yapmasını beklemiom ama desin ki "abi 5. vites 6000 d/dk, elimden gelen bu!". bende durum böleyken siz nası rahatça 180 km görüosunuz annamadım.

bu arada yoldan bahsedersem, asfaltı kötü inişli çıkışlı stabilizeden hallice çokda uzun düzlükleri olmayan bir yoldu. sanırım benim bi esk-bursa veya esk-istanbul yapmam lazım yanılıyormuyum? düzgün ve uzun asfaltı anca böyle bulurum.

c®ax .........
    krakercocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1512

bence punton sana küsmüş sen beni dandik yollarda kullanırsan bende basmam demiş

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı AniSTaS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar slm. 6 aydır gp kullanıcısıyım ve arabamı alırkende aldıktan sonrada sizin değerli yorumlarınızı takip ettim.

şimdi yine sizin yorumunuza ihtiyacım var. aracım 4600 km de. şimdiye kadar hiç 5000 d/dk yı geçmemiştim ama tatile gidip sakin bi uzun yol yaptıktan sonra artık devir kesiciye girmenin vakti geldi diye pedalı döşemeye yerleştirdim 1. 2. 3. viteslerde devir kesiciye girdim, 4. viteste zar zor 6000 d/dk ya ulaştım ama 5. viteste araba imkanı yok 5000 feviri geçmedi ve gıcık oldum, puntoma biraz küstüm ben ondan 250 km yapmasını beklemiom ama desin ki "abi 5. vites 6000 d/dk, elimden gelen bu!". bende durum böleyken siz nası rahatça 180 km görüosunuz annamadım.

bu arada yoldan bahsedersem, asfaltı kötü inişli çıkışlı stabilizeden hallice çokda uzun düzlükleri olmayan bir yoldu. sanırım benim bi esk-bursa veya esk-istanbul yapmam lazım yanılıyormuyum? düzgün ve uzun asfaltı anca böyle bulurum.
    Emrah, 77bg ve 115nm 8v lik makine 4. viteste 6000d/d ve 5. viteste de 5000d/d çevirebiliyorsa bence gerçekten çok iyi.Son hızın artabilmesinde en önemli etken hep söylediğim gibi eğim...

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

oguz dağkıran
    dr.oguz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1

Standart aırbag ışığı

slm arkadaşlaar aranıza yeni katıldım 2008 model g.punto fire var bende aldğmdan beri aırbag ikaz lambası bi yanıyor bi sönüyor her konyağı çevirmemde değişiyor benzer problem yaşayan ve çözebilen var mı acaba?

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Servislik bir problem.

ayhan topçu
    aayhan36 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    35 AZ 4501
    Edilen teşekkür: 35

Standart Aydın otobanında benim arabam 180 i gördü.

Alıntı ZaMBroTTa_1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cesme otobanında egimli yolda tam 195 yapmıstım , ama düz yolda 170 i gecmez bizim firelar...

Aydın otobanında benim arabam 180 i gördü. Otabanda uzun bir süre 150-170 km arası yol aldım. Kısa bir süre 180 km ye ulaştım. Otabandan çıktıktan sonra Sökeye varana kadar 100-130 km hızla gittim. Sökede 70-90 km arası hız yaptım. Söke ovasında ortalama 130 km ile gittim. Didim - Akbük ayrımından sonra ortalama 100 km hızla gittim. Bezin tüketimim bir çeyrek ve bir çeyreğin yarısı kadar oldu. Sonra Karşıyaka-İzmir e dönerken 120 miyi geçmedim ve bir çeyrek ten az yaktım.

mesut yılmaz
    mesut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çankırı
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    18as729

izmir aydın arası 195 km hızı gördüm. ama eğim çok önemli bir de 4. vitesi iyi kullanmak.4. viteste 160 gördükten sonra 5 e atarsak ortalama 175 ile seyrediliyor.sonra eğime bağlı 195 görülebiliyor.

Olcay Akcan
    oak1969 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Selam arkadaşlar,

Ben de 1.4 fire kullanıcısıyım.

Arabam 2007 model ve 17000 km'de, yakıt tüketimi 8.1 lt/100 km 'den aşağı inmiyor. Bunu düşürmenin bir yolu var mıdır? Yoksa zamanla düşer mi, ne dersiniz?
    Grande Punto 2007
    1.4 FIRE 8V 77 HP Dynamic

Tolga Güçlü
    Şanslı ve Hızlı Üye tolgaank88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 24**
    Edilen teşekkür: 707

Alıntı oak1969 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar,

Ben de 1.4 fire kullanıcısıyım.

Arabam 2007 model ve 17000 km'de, yakıt tüketimi 8.1 lt/100 km 'den aşağı inmiyor. Bunu düşürmenin bir yolu var mıdır? Yoksa zamanla düşer mi, ne dersiniz?
    öncelikle aramıza hoşgeldiniz...
    şu topicleri bi inceleyin isterseniz...
    https://forum.grandepuntotr.com/tekn...fikasyonu.html
    https://forum.grandepuntotr.com/tekn...k-tuketim.html
    https://forum.grandepuntotr.com/gene...ercek-%3B.html
    https://forum.grandepuntotr.com/gene...i-yollari.html

daha fazla bilgi almak isterseniz arama motorunu kullanabilirsiniz...
    https://forum.grandepuntotr.com/search.php

mesmes61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 4

Mutlu

Bende hafif eğimli yolda zorla 190 yaptım. Ama arabanın hızı bence bu değil.

c®ax .........
    krakercocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1512

1,82 ytl'den 20ytl gazla 165km yapıldı...sehir içi

yusuf bozkurt
    gebzeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3

arkadaslar 1.4 77hp otomatik vites en baz donanımlı gp almayı düşünüyoruz..26.000ytl fiyat verdiler sizce mantıklı bir secim midir..?

ERCan Bütün
    ERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 336

arkadaslar 50 ytl benzin aldım ve 220 km yol yaptım ve arabada 17 jant var nasıl bi skor sizce?
    Forever DJ Tiestooooooooooooooo...absolutely Trance dj in the universe...

S. İ.
    sirkit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 5

Mayısın son haftası düğünden sonra Antalyaya giderken klima açık halde hız 80-90 km/s lerde yarım depo ile 450km yol yapmıştım...
    boşa falan atmadan...

Konu sirkit tarafından (19/09/2008 Saat 09:01 ) değiştirilmiştir.

Nafiz UYBAT
    SONAX ALSANCAK 4216059 Nafiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 247

arkadaşlar bi hava filtresinin işleri nasıl değiştirdiğini bilseniz.50 ytl sonuçta.sollamada kalmamanızı sağlıyor vede max sürat sizin söyledikleriniz değil ne yazıyorsa o.

S. İ.
    Rengi
    Yok

Alıntı Nafiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ... hava filtresinin işleri nasıl değiştirdiğini bilseniz.50 ytl sonuçta.sollamada kalmamanızı sağlıyor ...

mümkünse biraz açıklar mısınız?

Teşekkürler...

Nafiz UYBAT
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

GP mi aldıktan sonra İzmir antalya yolunda 2 kere sollamada ölümden döndüm.Kullandığım diğer arabalarda olsaydım kurtaracağına eminim ama GP 1.4 8V sınıfta kaldı.Seyir halindeki hızlanması torkunun düşüklüğünden çok düşük.Antalya da Pınarbaşı servise gittim ve sorunumu anlattım.Bir Sağırlık durumumudur yoksa normalmi dedim.Normal olduğunu belirttiler.Ama bunun küçük bir Modifikasyonla çözülebileceğini sölediler ve hava filtresi uygulamasını geçekleştirdik.Bana 50 ytl ye mal oldu.Yed marka taktım.Deneme için kemer yoluna gittik ve çok iii bir extra hızlanmayla sonuca ulaştık.Daha sonra izmir e dönerken de son sürat denemesinde vites geçişlerini 5000 d/devir de yaptım ve 220 km/h sürate ulaştım.220 km/h ile giderken devir saati 6400 d/devir gösteriyor.Biraz performans almak zor değil 1.4 8V GP lerimizle.

Ayrıca Dün 40.000 bakımına soktum GP mi.Carbon Clean sonrası GP cok daha rahat patinaja kalkmaya başladı.ASR olmadığı için pek memnun olmadım bu durumdan ama tork artışının göstergesi sanırım.

19. Bu mesajı için 3 kişi Nafiz'ye teşekkür etti:

S. İ.
    Rengi
    Yok

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler...

Alıntı Nafiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    GP mi aldıktan sonra İzmir antalya yolunda 2 kere sollamada ölümden döndüm.Kullandığım diğer arabalarda olsaydım kurtaracağına eminim ama GP 1.4 8V sınıfta kaldı.Seyir halindeki hızlanması torkunun düşüklüğünden çok düşük.Antalya da Pınarbaşı servise gittim ve sorunumu anlattım.Bir Sağırlık durumumudur yoksa normalmi dedim.Normal olduğunu belirttiler.Ama bunun küçük bir Modifikasyonla çözülebileceğini sölediler ve hava filtresi uygulamasını geçekleştirdik.Bana 50 ytl ye mal oldu.Yed marka taktım.Deneme için kemer yoluna gittik ve çok iii bir extra hızlanmayla sonuca ulaştık.Daha sonra izmir e dönerken de son sürat denemesinde vites geçişlerini 5000 d/devir de yaptım ve 220 km/h sürate ulaştım.220 km/h ile giderken devir saati 6400 d/devir gösteriyor.Biraz performans almak zor değil 1.4 8V GP lerimizle.

Ayrıca Dün 40.000 bakımına soktum GP mi.Carbon Clean sonrası GP cok daha rahat patinaja kalkmaya başladı.ASR olmadığı için pek memnun olmadım bu durumdan ama tork artışının göstergesi sanırım.

Emre @
    ekorkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 437

Benim tahminim hava filtresi sayesinde oluşan emme sesi, size arabanızı daha güçlü hissettiriyor. Anladığım kadarıyla açık hava filtresi kullanmışsınız. Real olarak aracınız kaput altındaki sıcak havayı emmeye çekeceğinden orjinalinden bile birkaç HP daha güçsüz, alt devirlerde de orjinal hava filtresi kutusunun oluşturduğu vakumdan yoksun olacağı için daha tepkisiz olacaktır.

Nafiz UYBAT
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

MP3 player ımda çalacağım uygun ses cdleriyle Adnan menderes hava limanından kalkışımda kolaylaşacaktır o zaman.ne dersiniz

Sayfa 5/9 İlkİlk 123456789 SonSon