bence punton sana küsmüşsen beni dandik yollarda kullanırsan bende basmam demiş
![]()
arkadaşlar slm. 6 aydır gp kullanıcısıyım ve arabamı alırkende aldıktan sonrada sizin değerli yorumlarınızı takip ettim.
şimdi yine sizin yorumunuza ihtiyacım var. aracım 4600 km de. şimdiye kadar hiç 5000 d/dk yı geçmemiştim ama tatile gidip sakin bi uzun yol yaptıktan sonra artık devir kesiciye girmenin vakti geldi diye pedalı döşemeye yerleştirdim1. 2. 3. viteslerde devir kesiciye girdim, 4. viteste zar zor 6000 d/dk ya ulaştım ama 5. viteste araba imkanı yok 5000 feviri geçmedi ve gıcık oldum, puntoma biraz küstüm
ben ondan 250 km yapmasını beklemiom ama desin ki "abi 5. vites 6000 d/dk, elimden gelen bu!". bende durum böleyken siz nası rahatça 180 km görüosunuz annamadım.
bu arada yoldan bahsedersem, asfaltı kötü inişli çıkışlı stabilizeden hallice çokda uzun düzlükleri olmayan bir yoldu. sanırım benim bi esk-bursa veya esk-istanbul yapmam lazım yanılıyormuyum? düzgün ve uzun asfaltı anca böyle bulurum.
bence punton sana küsmüşsen beni dandik yollarda kullanırsan bende basmam demiş
![]()
slm arkadaşlaar aranıza yeni katıldım 2008 model g.punto fire var bende aldğmdan beri aırbag ikaz lambası bi yanıyor bi sönüyor her konyağı çevirmemde değişiyor benzer problem yaşayan ve çözebilen var mı acaba?
Aydın otobanında benim arabam 180 i gördü. Otabanda uzun bir süre 150-170 km arası yol aldım. Kısa bir süre 180 km ye ulaştım. Otabandan çıktıktan sonra Sökeye varana kadar 100-130 km hızla gittim. Sökede 70-90 km arası hız yaptım. Söke ovasında ortalama 130 km ile gittim. Didim - Akbük ayrımından sonra ortalama 100 km hızla gittim. Bezin tüketimim bir çeyrek ve bir çeyreğin yarısı kadar oldu. Sonra Karşıyaka-İzmir e dönerken 120 miyi geçmedim ve bir çeyrek ten az yaktım.
izmir aydın arası 195 km hızı gördüm. ama eğim çok önemli bir de 4. vitesi iyi kullanmak.4. viteste 160 gördükten sonra 5 e atarsak ortalama 175 ile seyrediliyor.sonra eğime bağlı 195 görülebiliyor.
Selam arkadaşlar,
Ben de 1.4 fire kullanıcısıyım.
Arabam 2007 model ve 17000 km'de, yakıt tüketimi 8.1 lt/100 km 'den aşağı inmiyor. Bunu düşürmenin bir yolu var mıdır? Yoksa zamanla düşer mi, ne dersiniz?
Grande Punto 2007
1.4 FIRE 8V 77 HP Dynamic
öncelikle aramıza hoşgeldiniz...
şu topicleri bi inceleyin isterseniz...
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...fikasyonu.html
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...k-tuketim.html
https://forum.grandepuntotr.com/gene...ercek-%3B.html
https://forum.grandepuntotr.com/gene...i-yollari.html
daha fazla bilgi almak isterseniz arama motorunu kullanabilirsiniz...
https://forum.grandepuntotr.com/search.php
Bende hafif eğimli yolda zorla 190 yaptım. Ama arabanın hızı bence bu değil.
1,82 ytl'den 20ytl gazla 165km yapıldı...sehir içi
arkadaslar 1.4 77hp otomatik vites en baz donanımlı gp almayı düşünüyoruz..26.000ytl fiyat verdiler sizce mantıklı bir secim midir..?
arkadaslar 50 ytl benzin aldım ve 220 km yol yaptım ve arabada 17 jant var nasıl bi skor sizce?
Forever DJ Tiestooooooooooooooo...absolutely Trance dj in the universe...
Mayısın son haftası düğünden sonra Antalyaya giderken klima açık halde hız 80-90 km/s lerde yarım depo ile 450km yol yapmıştım...
boşa falan atmadan...
![]()
Konu sirkit tarafından (19/09/2008 Saat 09:01 ) değiştirilmiştir.
arkadaşlar bi hava filtresinin işleri nasıl değiştirdiğini bilseniz.50 ytl sonuçta.sollamada kalmamanızı sağlıyor vede max sürat sizin söyledikleriniz değil ne yazıyorsa o.
GP mi aldıktan sonra İzmir antalya yolunda 2 kere sollamada ölümden döndüm.Kullandığım diğer arabalarda olsaydım kurtaracağına eminim ama GP 1.4 8V sınıfta kaldı.Seyir halindeki hızlanması torkunun düşüklüğünden çok düşük.Antalya da Pınarbaşı servise gittim ve sorunumu anlattım.Bir Sağırlık durumumudur yoksa normalmi dedim.Normal olduğunu belirttiler.Ama bunun küçük bir Modifikasyonla çözülebileceğini sölediler ve hava filtresi uygulamasını geçekleştirdik.Bana 50 ytl ye mal oldu.Yed marka taktım.Deneme için kemer yoluna gittik ve çok iii bir extra hızlanmayla sonuca ulaştık.Daha sonra izmir e dönerken de son sürat denemesinde vites geçişlerini 5000 d/devir de yaptım ve 220 km/h sürate ulaştım.220 km/h ile giderken devir saati 6400 d/devir gösteriyor.Biraz performans almak zor değil 1.4 8V GP lerimizle.
Ayrıca Dün 40.000 bakımına soktum GP mi.Carbon Clean sonrası GP cok daha rahat patinaja kalkmaya başladı.ASR olmadığı için pek memnun olmadım bu durumdan ama tork artışının göstergesi sanırım.
Benim tahminim hava filtresi sayesinde oluşan emme sesi, size arabanızı daha güçlü hissettiriyor. Anladığım kadarıyla açık hava filtresi kullanmışsınız. Real olarak aracınız kaput altındaki sıcak havayı emmeye çekeceğinden orjinalinden bile birkaç HP daha güçsüz, alt devirlerde de orjinal hava filtresi kutusunun oluşturduğu vakumdan yoksun olacağı için daha tepkisiz olacaktır.
MP3 player ımda çalacağım uygun ses cdleriyle Adnan menderes hava limanından kalkışımda kolaylaşacaktır o zaman.ne dersiniz![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri