Otomatik aracda japondan şaşmayın polo dizellerinde 3 silindirli si var onlarinda sorunlu olduğunu duydum. Honda jazz cvt şanziman düşünebilirsiniz.
Degerli arkadaslar merhaba, otomatik sanzimanin oldugu bir arac alma planimiz var.alternatifler polo,skoda citigo ,/ panda ve nissan micra.pandanin 0,9 luk motorunun teknik verileri cok iyi ama arac 2 silindirliymis. Daha once hic 2 silindirli arac oldugunu duymamistim.
Otomatik aracda japondan şaşmayın polo dizellerinde 3 silindirli si var onlarinda sorunlu olduğunu duydum. Honda jazz cvt şanziman düşünebilirsiniz.
4 kisi yokus cikar mi o
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
çıkmaz.otomatiği değil, düzü zor çıkıyor.panda şehir içi, hatta şehirler arası iyi bir tercih değil.çok zenginseniz, evinizde yemek yapan kadınlar var ise eğer onlar markete gitsin diye bisiklet olarak kullanabilirsiniz)
nissan micra ve honda jazz öneririm.honda çok az yakıyor.nissan micra da yakıt konusunda fena değil.
2 silindir ama turbo ve multiair var o motorda69hp olanı test için kullanmıştım o bile fena değildi. Denemeye değer, bayiye gidip test edin bence.
Bugun ailemle piknige gittik. Odemis beydag yolunu bilir misiniz bilmiyorum. 1.4 fire kullanicisiyim. Yol genellikle yokus ve virajlidir. Arac beni kanser etti. Kamyonlar denk geldiginde 1. vitese dustugumu biliyorum. 2 ile zor ciktim yokuslari. Bi ara 1.2 corsanin bile beni solladigini hayal meyal hatirliyorum. 😁 Aman hocam turbosuz arabadan ve dusuk beygirden uzak dur. Bu benim ilk arabam. İkinci alacagim araba buyuk ihtimal sifir olur. Nasil bir araba alacagim simdiden kafamda sekillenmeye basladi.😀
Sent my Nexus 5 using
Bugun nissan micrayi test ettim begenmedim....kia picantoyuda test etmek istedim ancak test araci yoktu.picanto 4 ileri tam otomatik......goruntusu cok hos icide genis .ah birde deneme imkanim olsaydi.nette yorumlari inceledim gayet olumlu.
Punto 1.4 77hp benzinliler kasayı zor çekerken 0.9 mu ?Teknolojisini bilmiyorum ama 1.4 ü gördükten sonra 0.9 unundan ondan farklı olacağını sanmıyorum açıkcası
Malesef Punto 'nun 1.4 motoru rezalet bir motor bu açıdan. Ben de uzun yol yapmıştım aynı şeyleri yaşamıştım. Hafif tatlı yokuşlarda bile 3. viteslere kadar düştüğümü hatırlıyorum. Şimdi 1.3 mjet kullanıyorum. Uzun yol yapma şansım olmadı daha ama genel anlamda 1.4 fire 'a göre çok çok daha iyi. Bayılsa bile hemen toparlıyor kendini.
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
Arkadaşlar size bisey danışmak istiyorum. Dun gittigim yolun donusunde hep inisti hic gaza basmadan frenle indim. Bazi yerlerde cok fazla kullanmak zorunda kaldım. Bir yerde manzarayi izlemek icin durduk. Arabadan yanik kokusu geldi. Buyuk ihtimal balatalardan geldi. Bu koku normal midir? Boyle durumlarda ne yapmak gerekir?
Sent my Nexus 5 using
bendede 1,4 fire motor var ılgaz dağına çıkarken bile 1e düşmedi o kadarda abartmayın.1,6 atmosferik bir araçda tek gidiş geliş yolda kamyon arkasına düşerse kolay toplamıyor.eskiden yollar çok sakindi insanlar sollamaları çok daha rahat yaptıkları için pek devir düşme sıkıntısı yaşanmıyordu.şimdi yollar kalabalık hemen sollayamıyorsunuz araba kamyon arkasında rampa çıkarken bayılmaya başlıyor üstünede birde lpg faktörü ekleniyor.turbosuz araçların kaderi bu.turbo düşük devirde yüksek tork ve yüksek hp sağlıyor.birçok turbolu motor 1700-4000 dd arası düzgün bir tork eğrisine sahip.sağladıkları esnek sürüş imkanı onları günlük kullanımda avantajlı hale getiriyor.
YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI
Hocam zaten okursaniz kamyon arkasina denk gelince 1. vitese kadar dustum. Dik yokuslari 2 ile cikiyorum, ancak gazi dipine kadar koklememe ragmen arac banamisin demiyor ivmelenmiyor. 2. viteste 3500 devire kadar geliyorum hadi 3'e alayim diyorum alıyorum 3'e hop araba bayiliyor. Sonra tekrar 2. 😎
Sent my Nexus 5 using
Mutlaka test edin Panda'yı. Ama bence de az da olsa yokuşlu bir yerde yaşıyorsanız almayın. Kanser edebilir çünkü.
Ben neredeyse hiç yokuş çıkmıyorum. O yüzden Fire ve dualogic aldım. Haliyle memnunum araçtan fakat eski aracım 54 beygirlik dizel Citroen C1 resmen dağ keçisi Punto'nun yanındaVites büyüterek yokuş çıkıyordu.
Beyler bu bahsettiğiniz makine 85BG 150Nm turbolu bir araç...
Atmosferik 0,9 muamelesi yapaılamaz!! Bineni kesinlikle şarşırtacaktır..
**Yokuşlarda turbolu araç kolayla kanser etmez, ama atmosferik fire kanser eder![]()
2 silindir arac oldugu dogrumudur..motordan pek anlamam ama 2 silindir cokda cekici gelmiyor
Silindiri bilmem de turbosu olan 0.9 bana çok acayip geldi şimdi duydum yani. Bence fire gibi bogulma vs. yapmaz. Turbo kuvvetli bir tork yani tırmanma gücü ekler diye dusunuyorum.
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
Dualogic twinair turbo Panda'nın torkunun 100 Nm olması lazım (ve 77 beygir). Punto'ya göre torku daha düşük ama araç daha hafif. Yokuşlu bir yerde kullanacak olsaydım Panda'yı almazdım. Keza Punto'nun da benzinli otomatiğini almazdımAma her halükarda test etmek lazım. Herkesin beklentisi farklı zira.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri