Allah kimseyi gordugun den geri koymadin iyi olana alisinca kotu olan cok zor oluyor o yzuden bundan sonra cam tavansiz arac dusunmuyorm :)
Printable View
skydome candır can seste cıkarsa sıcakta yapsa skydomlu bi punto bambaskadır aşık eder kendine sizi. sattığım aracım skydomluydu ve inanılmaz keyifliydi kullanımı. tavana tas carpması sonucu acılan kısım komple patladı bi keresinde. servis komple mekanızma değişimi dedi 5250tl'cik. kabul etsem bile 2 ay içinde italyadan gelcegini belirtti. tabi ben baska yollarla 100 tl'ye hallettm. tekrar punto alsam skydomlu alır mıyım. hiç tereddut etmeden alırım.
o zaman kaskom anadolu sigortaydı. sky dome olayını kaskoda bulamadılar:D mekanizma oldugu için kafası karıstı o zaman sigorta danısmanlarının. ve olsa bile hasarsızlık indirirm gidecek ve tramere fazla bi hasar girmiş oalcaktı.
Bu nasıl bir bağlantıdır merak ettim. Camcıya gidip cam mı taktırdımız ne yaptınız ? Yağmur yağdıgında doluya dönüp tavan başıma inecek diye çok korkuyom. :D onun dışında bir zararını görmedim skydome un ses yapıyo diyen arkadaşlar eğer açıp kapar iken çıkan gıcırtıyı kast ediyorlar ise 10 tl ye sıvı gres alıp ömür boyu bu sesten kurtulabılırler ki ben öyle yaptım.sıcaklık konusunda rahatsız edici değil bence
abi sıvı siyah ya da kahverengi gresi bir kere sürdüysen birdaha sürme bence.bu tip gres pislik tozu topluyor balçık , çamur gibi oluyor.giderek yoğunlaşıyor sonra...birsonraki bakımına yakın oraları temizleyip ki şöyle...
yağın kabasını alıp, sonra wd40 ile iyice temizleyip, kalan kabayı da aldıktan sonra beyaz gres yağıyla yaparsan toz toplamaz, balçık olmaz...
Sprayway Beyaz Gres Yağlayıcı Sprey 090017 Fiyatı
ürün bunun gibi.daha ucuza da bulunur zaten bunun gibi bir sprey skydome'u 20 defa falan yağlar heralde.
Bugün başka bir araca baktım. Aracın skydome elimde kaldı :D 4-5 kere açıp kapadım. 6. da skydome kapanmadı. Tam sona geldi orada takılı kaldı :D Acaba niye öyle oldu ? adam yarın serviste garantiden baktırıp bana dönüş yapacak. Eminim şu an sövüyordur arkamdan ama isteyerek olmadı. Denemek için yaptım. İyi ki yapmışım. Yoksa araç elimize patlayacaktı yine :)
vallahi yine puntoya dönmüşüz bakıyorum :) olsun kokma hele evoysa hiç korkma düzeltmeler bariz yapılmış skydome iyidir temizini bulursan al derim ama cam tavan çoğu araçta sıkıntı olabiliyor benim kardeşim audi doğuşta otoda servis mühendisiydi q7q8 ler de bile sıkıntılı araçlar çıkıyormuş yani sökülme tekrar takma yapıyoduk diyor su alanlar oluyordu diyor. akrabam hangi model bilmiyorum ama pahalı bir model bir sıfır ford aldığını cam tavanın 2 kez sökülüp contaların yenilenip takıldığını anlatmıştı bir ay önce adam avukatına gitmiş dava açayım değiştireyim tavan söküldü orjinallik gitti demiş avukat üç yıl arabasız kaldığınla kalırsın çok zor deyince vazgeçmiş yani marka bazında takılma ama sen yine iyice bak kasko yaptırırkende mutlaka dikkat et klozuna felan derim ben bu yüzden sıkıntı yaşayan vardı forumda
Tesekkurler uyarilarin icin :). Yapacak bir sey yok. Piyasa da bu fiyatlara alinip binilicek konfor ve surus keyfi veren ve tipi duzgun olan B segmenti baska bir arac yok. Ayrica yakit olarak tabi. Arabaya icim sindi esasen. Adam zaten garantiden butun kronik sorunları yaptirmis. Gogus, kapi gergileri, kapi kol ve kilitleri. Kornasi. Sol sinyali falan hep yenisiyle degistirmis. Su skydome isinde de sikinti cikmazsa alacaktim araci :) hayirlisi bakalim. Araba bakmaya devam :)
bence o aracı kaçırmayın hocam. skydome kapanmama sorunu bütün araçlarda oluyor o da yağlanma eksikliğinden. oracıkta skydome a biraz wd40 sıksaydınız anında yağ gibi açılıp kapandığını görürdünüz. (tabi başka bir arızası yoksa) yine de adam göstersin servise. servis yağlayıp sorunsuz hale getirir skydome u. siz de alırsınız :)
bence görüntüsü çok güzel.
Skydome evo gibi küçük sınıf bir araçta benzeri olmayan bir ferahlık yaratıyor. Perdeler klasik surooflardaki gibi kalın ve deliksiz olmadığı için güneşi içeri geçiriyor. Ancak araca kattıklarının yanında kısa süre maruz kalınan güneş ışığına değer. Ayrıca bu güneş ışığı kısışn da ısınmak için yardımcı olur. Cam tavanın diğer güzelliği aracın dolu ve tavan hasarlarına karşı güvencede olması. Sunrooflu araçların tavanları sanılanın aksine nırmal tavanlı araçlardan çok daha güçlüdür. Eski aracım da sunroofluydu ama skydome kadar kullanmıyordum. Hatta klimayı bile sayılı kullandım klima içinde bu yaz. Özellikle skydom'lu aldım, aldığım için de memnunum.
Saygılarımla.