yilda 2 kere samsun İzmir git gel yapiyorum
- ya 2 saatte bir uzun molalar 45 dakika gibi ya da kisa aralıklarla mola verin benim standarttır 60 km de bir dururum bi elini yüzümü yikarim 5-10 dakika kadar, tabi dizel benim araç kisa molalarda stop etmem.
- askerde nöbette ya da hazirolda parmakları kipirdatin derlerdi bol bol kipidatin ayak parmaklarinizi kan dolasimi önemli. molalarda kisa yürüyüşler yapin
- en rahat ve terletmeyen alt giysinizi giyin. deniz sortu gibi deli gibi kaba eti terletecek şeyler giymeyin. tecrübeyle sabittir
- ben genelde ayaklarim sistigi için sandalet ya da terlik giyiyorum.
- herkeste oluyor mu bilmiyorum ama bi 300 - 400 km den sonra inince bacaklarda hafif titremeler, gemi ya da tekneden inmislik hissi oluşuyor normaldir heralde
- zaten yola bakmaktan gözlerinizi yorulacak mutlaka iyi ve yormayan rahatsız etmeyen bir güneş gözlüğü gündüz şart gece yolculuklarında da güneşin doğusu kizartmaya yetiyor.
- acil bir durum yoksa hic acele etmeyin çünkü uzun yol da olsa çok bir saat farketmiyor bir kere basarak geldim 2 saat farketti yoruldugumla kaldim. bir daha tobe
- anlik tüketim değerini acin psikolojik olarak basamiyorsun ve hirs yapiyorsun bir süre sonra " lan daha az yaktircam " mod oluşuyor bu da ideal sürüsü sagliyor
- uzun yol eğlencelidir tadini cikartin ;-)
- mutlaka iyi bir müzik arşivi yaninizda olsun bu da tecrübeyle sabittir yoksa çoğu yerde trt FM ve türk sanat musikisinden örnekler dinlersiniz
- yaninizda yeteceğini dusundugunuzden fazla para bulundurun. allah korusun dağ basinda kalmak ta var.
- gece yolculuklarında bazen " yol ustu bağlar" oluşur bazen siz hic tanimadiginiz birinin peşine takilirsiniz o size yol gösterir sonra siz onu sollayip yol gösterici olursunuz bu yollariniz ayrilana kadar boyle değişmeli gidebilir " manyak mi la peşine taklidi " diye dusunmeyin. dosttur o
aklima gelenler bunlar![]()
Yer imleri