Arkadaşlar demek ki bagaj lambası veya tutamaçlar opsiyoneldir.
Tamam ben çok cahilmişim yeni öğrendim.İsofixde opsiyonelmiş.
abi sen çok başka bi tarzda tartışıyorsun ya güzellikle bişeyler söylüyoruz bi fıkra anlatıyorsun cam çerçeve diyorsun bi böyle alaya alır gibi konuşuyorsun...bagaj lambası da olmaya bilir çakmakta koymayabilir bu satış stratejisidir ya full yapar 50000 der boşunu yapar 30000 der aralara da istediğin gibi donanımları seç koy der...alırsın almazsın o senin bileceğin iş ama aldıktan sonra vay sen nasıl bunu koymazsın demezsin...bugün sıfır araba alacak olsam egsozuna kadar bakarım...topal atın kör alıcısı olurmuş...otomobil üreticisi arabayı motorsuz yapsa böyle satıyorum istediğiniz motoru koyun dese onunda bir alıcısı çıkar emin olun
abi daha düne kadar kianın hiç bir aracında bu saydıkların yoktu arka camlar manuel di adamlar motor kaputuna yalıtım yapmıyordu bagaja kaplama yapmıyordu ama alınıyordu...az önce söyledim bırak tutamaçı lambayı adam klimasız arabayı çatır çatır sattı yaa daha ötesi var mı?
Haklısın bagaj lambası tutamaç yok ama en azından çocuk güvenliği için ısofix bağlantısı koymalıydı fiat anlıyoruz seni çocuk için güvenliğini düşünüyorsun başka çözüm olabilir belki
Zorlamı sattı ee normal diğer arabalarda yok zaten artık arabanın herşeyine bakacaksın hatta motoru olup olmadığına bakacaksın isıofix yoksa sat başka araba al
Aradaki farkı anlayanlara ................
(konu ile ilgili son mesajım )
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
cemil bey ortalığı iyice hararetlendiriyorsunuz sözü ettiğiniz siteye donanım konusunda pek itibar etmemek lazım bazen çok ilginç şeyler olabiliyor.
Bu arada şafak bey fiat muhtemelen size araç ile ilgili para iadesi yapacaktır bu kadar yazıdan sonra.
Yaşıt sayılırız sadece eleştiri olarak kabul edin lütfen; siz kendinizi zorla mutsuz yapıyorsunuz. 2 tane halka için bu kadar stres yapmaya gerek yok 2 günlük dünya ya. Emniyet kemeri bağlantısıda isofix kadar güvenlidir ve montajı demontajı basittir allah göstermesin acil bi durum olursa emniyet kemerli daha seri olur Canınızı sıkmayın .
Espirimi yaptında ben anlamadım..Hayırdır..O paylaşımın nesi seni hararetlendirdi..Sitenin kendi teknik veriside değil zaten..Bence iftarı bekle biraz..Sanırım niyetlisin..Gerçi bende niyetliyim ama senin kadar acıkmadım sanırım..Teknik veri sunmak neden seni bukadar gerdi anlamadım..
Konu fotobelit tarafından (22/07/2014 Saat 17:50 ) değiştirilmiştir.
bahsedilen site teknik veri değil, aracın üzerinde genel olarak görülen donanımları işaretleyen bi web sitesi.
İsofix bağlantısı yandan kazalarda daha risklidir ıspatlanmıştır.Emniyet kemeri ile bağlanan çocuk koltuğu ise daha sağlıklıdır seri tepkime açısından deformelerde ufak olduğu ve kes çıkar mantığı olduğu için.
Madem standart her araçta..Buyrun, qq arızalandı diye bize bi dacia verdiler duster.Güyya fuldü.Ama arka bagajı geçin, arka yolcu tarafında ışık, tutamaç yok.İsofix te yok.2013 model arabada standart değilse, sizde de olmaması anlaşılır...
kaldı ki tekrar söylüyorum.Zamanında umrunuzda değildi belki isofix, aldınız aracınızı.Şimdi ihtiyacınız doğdu diye suçlu fiat mı? atıyorum, mal taşıyacaksınız ama bagaj kapasiteniz yetersiz.kardeşim bu araba neden station değil diye fiata da sövüyor musunuz?
camlardan örnek veriyorsunuz, dalga geçiyorsunuz ama başkası size örnekleme yapınca "anlayana" diyip ima çakıyorsunuz.Gerginliğe mahal vermeye lüzum yok.isofix Aracınızda şimdi ihtiyacınızın doğması, sizin probleminiz.Eskiden de ihtiyacınız vardıysa alırken baksaydınız.Şimdi küfretmenin anlamı yok ..
Şafak'ı bütün site az çok tanır içinde kötü niyet olmayan yada direk fiat ı kötülemek isteyen bir arkadaş olmadığını biliyoruz..hemen savunma amaçlı yazılar yazmaya gerek yok..2011 model bir araçta isofix bağlantısının olmaması bence de çok çok yanlış bir durum..bu sadece fiat için değil honda Renault opel citroen ford wv seat skoda Toyota gibi halk için üretilen orta tebaa ya hükmeden markalar artık bu çalma olaylarına son vermeli..genel düşünce şu az yaksın güvenlik çok önemli değil biraz da görüntüsü iyi olsun tamamdır..özellikle Türk halkı için ülkeye gelen firmalar tamamen olaylara bu açı ile bakmaktadır.bunu değiştirmek ve ülkeye giren araçlarda standart oluşturmak devletin görevidir ama bunu devlete hatırlatmak da bizlere düşmektedir.renault 12 nin yada Toros un parçaları ile 2000 li yıllara kadar arabalar satıldı bu ülkede..
Şafak çok sinirli çünkü sıfır aldığı ve diğer sınıfındaki araçlarda olan ufak özelliklerin ve çok önemli olan isofix bağlantısı kendi aracında yok. bu demek ki canın dan çok sevdiği çocuğunu gönül rahatlığı ile arkaya koltuğuna oturtamayacak. bu gerçekten sıkıntılı bir durum. gerçekten de Şafak'ın dediği gibi araba alırken isofixi var mı? tutamacı var mı? torpido ışığı yada bagaj ışığı var mı? diye bakma 2010 lu şu yıllara geldiğimizde sizce de biraz saçma değil mi arkadaşlar? şapkayı önünüze koyun ve düşünün lütfen? hemen ne kadar para o kadar köfte demeyin rica ediyorum..bunu eleştri olarak almayın ama artık gerçekten araba alırken bunlara da bakmayalım yani...
Şafak kardeşim puntoyu seviyorum diyorsan sat dolu bir punto al...tutamaç yada isofix yüzünden arabamı satmam diyorsan tabii sen bilirsin..
hocam sen mevzuyu yanlış anlamışsın hemde tamamen, biz isofix yokmuş ama olsun fiat on numara demiyoruz zaten, hemen hemen her markanın bazı modellerinde olmayan bir özellik puntoda yok diye fiata lanet olsun denilmez biz bunun çabasındayız, kusura bakmayın ama otomobillerde paket olayları çıktığından beri ne kadar ekmek o kadar köfte mantığında ilerliyoruz, istesekte istemesekte, arkadaş fiatı kötülesin kötülemesin çok umrum değil ben bindiğim aracı verdiğim parayı bilir ona göre karda mıyım zararda mıyım bunu düşünürüm, ben bekar olduğum halde aracı alırken isofixi varmı diye araştırıyorsam evli olan çocuğu olanda araştıracak, mantık bu yönde ilerlemelidir, tutamaç isofix bagaj lambası önemliyse bu kadar sözü edilecekse araba alınırken bakılır bu özellikler yoksa araç alınmaz süreç böyle işlemelidir, elbette insan eksikliklerden yakınabilir ama lanet okunmaz
Geçici Dövme-https://tatfast.com
ben mevzuyu yanlış anladığımı düşünmüyorum..hani bazı şeyler vardır yok ya bu kadar mı ?? dersin..bence tutamaç gibi şeyler aynen bu olay..bu kadar da olmaz denilecek cinsten bir olaydır ki zaten böyle bir olay olmasa Şafak bu tepkiyi vermez emin ol çünkü Şafak ı biraz olsun siteden tanırım..sen bekar olarak bunlara bakman başka bir olay onun evli olarak bakması başka bir olay yani ben 2014 yılında sıfır araba almaya gittiğimde şahsen bagaj lambası tutamaç var mı isofix var mı diye bakmam ama çıkmazsa bu kadar da olmaz diye kızarım..çünkü kızılacak bir şey..yani önemli olmadığı için değil aklıma gelmez çünkü benim için bunlar artık direksiyon gibi lastik gibi olması gereken sınıfına girmiştir..onun için bakmam..burada Şafak ı yanlış anlamayın..olaya yada bu özelliklere Şafak bu gözle bakıyor..
ne kadar ekmek-köfte olayına gelince bakın biz böyle düşündüğümüz sürece bu firmalar özellikle orta sınıf araç üreten firmalar arabalarımızda olması gereken stadart olması gereken malzemeleri paketlere koyup bize fazla paralara satacaktır. olayları lütfen bu şekilde düşünmeyi bırakalım. artık ülkemize giren arabaların Amerika da yada Avrupa da olduğu gibi stadart ı olsun.güvenlik ve donanım stadartları olsun. olayları eğitim bilimlerinde olduğu gibi mantıklandırma çabasına girildiği zaman ne olur biliyor musunuz? Su Akar Türk Bakar![]()
siz anlıyorsanız biz anlatamıyoruz o zaman 2014 model araç alın size yok artık dedirtecek tek marka fiat mı hocam biz bundan bahsediyoruz, lanet okunacak tek marka fiat mı yani bu düşünceyi mi savunuyosunuz bana , paket olaylarına karşı koymak kişisel olarak mümkün değil bunun bilincindesiniz sizde ama bana akıl veriyosunuz bunu böyle düşünmeyelim diye, açıkça söylüyorum size ben paket olayına karşıyım evet fiat dahil tüm markalarda birçok şey opsiyonel olmamalı standart olmalı ben bu fikri savunuyorum, duydu mu beni firmalar bi faydası oldu mu benim bu kişisel düşüncemin, ne kadar ekmek o kadar köfte benim savunduğum bir düşünce sistemi değil, ülkemizde mevcut olan durumdan bahsettim size sadece, su akar Türk bakar nedir hocam ne demek istiyorsunuz konuyu biraz daha açarsanız sevinirim, kendi halkınıza ne demek istiyorsunuz, siz rahat olun bu konularda Türkler işini bilir, konuyu anlamadığınız konusunsa ısrarcıyım
Öncelikle amacım tartışmak değil Şafak ı yanlış anladığınız konusunda uyarmaktı fakat olayı tartışma boyutuna çekmeye çalışıyorsunuz..
Siz benim fiat ı suçladığımı düşünüyorsunuz sadece onun için anlamadığımı düşünüyorsunuz. Yukarıda 1. yazdığımı lütfen ve lütfen dikkatlice okuyunuz. ne yazmışım markalar ile ilgili gördünüz mü? sadece fiat mı demişim yada ağzımdan fiat hep böyle tarzı sadece fiat ı suçlayan bir ifade çıkmış mı? nereden sadece fiat ı suçladığım kanısına vardınız acaba? orada birçok marka ismi yazmakta değil mi??
paket olayında tabii ki burada yazdığın birkaç satır hiçbir işe yaramaz bu konuda birlik olmak lazım bunu demeye çalışıyorum.
benim kimseye akıl vermek haddime değil. herkesin kendi aklı kendine yeter. ben aklı sınıfta çocuklarıma veririm. amacım akıl vermek değil düşüncemi söyleyerek aslında bu konuda yanış yapıldığını anlatmaya çalışmaktır. Türk milletinin araçlar yada araba konusunda nasıl bir olguya yada algıya sahip olduğunu daha önceki yazılarımda da yazmıştım beni tanımadığınız ve benim bu konularda ne düşündüğümü bilmediğiniz için bana bu konuda çok fazla sitem etmemenizi öneririm çünkü Türk milletinin yani milletimin yabancı firmalar yüzünden senelerdir nasıl kötü arabalara maruz bırakıldığını ve bu firmalara zorunda bırakıldığımız ile ilgili bu sitede birçok yazım mevcuttur. Yani bu milletin canını parasını savunan kişilerden biriyim bu konu su götürmez bir gerçektir bilinmesini isterim. Su akar Türk bakar diye bir laf uydurmuş yabancılar. İşte yabancı firmaların yaptıkları yanlışlıkları ülkemize gönderdikleri standartı ve güvenliği olmayan arabaları köfte-ekmek diye mantıklandırdığınız sürece biz o lafa uygun hareket etmiş oluyoruz bunu söylemeye çalışıyorum. Bu konuda aynı fikre sahibiz aslında. Açıklamalarınızda bunu görüyorum bende sizin dediklerinizi söylüyorum ama Şafak a da kızılmamalı çünkü o da haklı şu zamanda bu özelliklere bakmamamız gerekli..yani bu özellikler zaten olmalı..
Hondaninda bi çoğu aracinda dizel ve turbo teknolojisi yok lanet olsun hondaya diyemeyizya.. Sifir alirken bakmak aklina gelmediyse sasirabilinir ama kufretmek biraz sacma. İsofix koymadigi icin fiati ovemeyiz ama koymasi gerektiginin bizde farkindayiz. Her aracta kendine gore noksan taraflar olur. Bunu elestiri olarak soylemekte fayda var
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
Beni en iyi anlayan tayfun oldu. Bir arabada olması gereken özelliklere bakmak kadar komik bişey olamaz. Bilmeyenlere not aynen su akar türk bakar. Avrupada satlan araçla ile türkiyede satılan araçlar neden farklı çünkü adamlar işi biliyor orda oyle bagaj lambası olmadan satamazsın
alıntı:Ford’un web sitesinden beğenerek Focus marka araç satın alan E.E. daha önce kendisine hiçbir bilgi verilmediğini internet sitesinde yer alan araçların Türkiye’deki araçlardan farklı olduğunu aracı satın alınca fark ettiğini iddia etti. Şikayetinde “İnternette tanıtımı yapılan aracın teyp ekranı, gösterge paneli satın aldığım araçta çok farklı. Neden bizim Türkiye’de aldığımız araçlarımız Almanya’da üretilmesine rağmen Avrupa modellerinde olan donanımı içermemektedir. Eksiklikler bulundurmaktadır” dedi.
Donanım Özellikleri Farklılık Gösteriyor
Gelen şikayetler üzerine açıklama yapan Ford yetkilileri gelen şikayeti doğrulayarak şöyle yanıt verdi:
“Sitede yer alan fotoğraf ve videolar, Türkiye'de satılacak olan araçların donanım özelliklerinden farklılık gösterebilir. Almanya’da üretilen araçlar Ford Otosan’ın onayı ile Türkiye’ye gelip satılıyor. Aracın maliyeti hesaplanarak karar veriliyor. Almanya kendi hedef kitlesine Türkiye kendi hedef kitlesine göre üretebilir. “
Türk halkı bu düşünceler yüzünden türkiyede satılan araçlar farklı 2.sınıf muamelesi görüyor.
yurtdışında bagaj lambası olmadan satamazlar evet çünkü insanlar almaz, Türkiye'de de satamamaları için bakıp almak lazım Şafak Bey, kendi ağzınızla söylüyorsunuz bunları dikkatinizi çekerim, bahsettiğiniz yurdum insanı benim sanırım ve halimden oldukça memnunum, bagaj lambam, isofixim mevcut, çok mutluyuz tüm donanımlarımızla, biz sizi çok iyi anlıyoruz merak etmeyin ama hatayı yanlış yerde arıyosunuz hata satıcılarda değil, sen ben gibi tüketicilerde
Yurdum insanı isofix bağlantısını,bagaj lambasını olmamasını bile normal karşılıyor satın alırken bakmamız gerektiğinden bahsediyor.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri