1. sırada Alman-Japon
2. sırada İtalyan
3. sırada Fransız

Artık 25 sene önceki teklonoji farkı markalar arasında çok fazla yok . yani neredeyse hemen hemen çoğu firma üretim aşamasında aynı teknolojiyi kullanıyor.. Ancak marka değeri oluturmak yıllar gerektiren bir süreçtir bu konuda kendini kanıtlamış firmalar tabiki var. Yerinizde olsam önceliği alman-japonlara verirdim.. onun dışında fransız ve italyanlar arasında seçim yaparken piyasasını ve donanımını göz önünde bulundurmanız yararınıza. italyan ve fransız arasında dizel motor farkı vardır bunuda belirtim. ikisizde iyi motorlardır fakat jtd hdi den daha iyi bir motordur.. fransızların yalıtımlarını genel itibari ile daha başarılı buluyorum bu da ayrı bi handikap.. Şahsen Astra j 4-5 bin tl için sektirilecek araba değildir.. hele hele 40 küsür bin lirayı her ne kadar dolu olursa olsun bi lineaya verdiğiniz düşünmek bile istemedim... Bravo yakın arkadasımda var 120hp dizel çok ama çok başarılı ve skydome gibi extra donanımlarla gayet başarılı bir araç.. yalıtım konusunda da başarılıdır.. Ama bi golf değil kendı kanımca. punto kullanıyorum marka fanlığım yok ancak! ikinci el alıcanız bravo aşağı yukarı yıne aynı paraları edıcektır.. sıffır alırsanız arkadasın bahsettıgı zarar konusu dogrudur! fiyat performans anlamında yararınızadır.. şayet alabiliyosanız golf,astra,ford,bravo,citroen şeklinde sıralamaya koyardım.. ancak fordu biraz dar ve hıldır hıldır gürültülü buldum bunuda belirtim. belki kullandığım dizel düşük hp versıyondur bilemıcem.. aslında bakarsanız en güzel araba içinize sinen, keyifle biniceni düşündüğünüz arabadır.. hayırlı olması dıleklerımle..