Kablolardan olma ihtimali yüksek koltuk altından ve kaput açma kolunun olduğu yerin içinden geçen kablolarda şase, oksitlenme ya da temassızlık olabilir.
Arkadaşlar bugün aracı çalıştırdığımda airbag lammbası dönmedi.dun koltuk ayarları oynadım sanırsam koltuk altı kablolar sebep bu kabloların sigortası nerededir.soketlere nasıl ulaşırım. Ayrıca direksiyon kısmınıda temizlik elden geçirmek istiyorum.bu gibi konularda sökme temizleme ayrıntılı anlatım verildini verildi ise link atarmısınız
Kablolardan olma ihtimali yüksek koltuk altından ve kaput açma kolunun olduğu yerin içinden geçen kablolarda şase, oksitlenme ya da temassızlık olabilir.
tek sorun bu da olmayabilir, airbag sargınız yüzünden de bunlar olabilir...
koltuğun altında kauçuğun altındaki kabloları gözden geçirin soketlerle oynayın.sigorta kutusu her zamanki yerinde yani far ayarının orda ama sigortalarını bilmiyorum inanın.
koltuk altındaki plastik kapağı söktüm.sokete ulaştım temizledim airbag lamba sondu.
fakat anlamadığım.soketi sokunce mantıken airbag yanması lazım değilmi ben ne yaptımda söndü
yorumlar???
Arkadaşların söylediği gibi koktuk altındaki sokettende olabilir, airbag makarasından da olabilir. Ayrıca aracın evveliyatını bilmiyorsanız araya dirençte bağlanmış olabilir.
Mantıklımı bilmiyorum ama airbag mekaniznası emniyet kemeri ön gergisinden bilgi alıyor olabilir. airbağin takılı yada ön gerginin aktif olup olmaması gibi belki ordaki bir hata yüzünden airbagle ilgili çalışmayan bir fonksiyon görmüştür. arıza kaydedildi ise bilgisayara bağlanıp bakılabilir .
dün başıma gelene aktarayım motor çalışmıyorken 1 saat radyo ve parklar açıktı aracı çalıştırayım dedim akü bitmiş 5 yıllık dedim normal sonra aktarma yaptık araç çalıştı gösterge panelinde airbag arızası yazısı çıktı ertesi gün aküyü değiştirdim sol tarafta menü düğmesi var oradan yolcu airbag e geldim off yazıyordu muhtemelen akü bitince aniden devre dışı kaldı on yaptım düzeldiepey korkuttu benide
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri