hayır tam otomatik punto yok.
dualogic vites geçişlerinde sarsıntılıdır, frene basınca gitmeye başlamaz, hillholder olmına rağmen çok eğimli değilse freni bıraktığınızda kaymaya başlar.
tam otomatik bir araç almayı düşünüyorum. araştırmalarım sonucunda punto evo da karar kıldım. ama anladığım kadarıyla tam otomatik punto evo yok. sizlere sorup teyit etmek istedim.
eğer tam otomatik yoksa hali hazırdaki dualogic şanzıman nasıldır ? ben ve eşim kullanıcaz aracı ve ikimiz de acemiyiz. bir de bu şanzıman sorun çıkartır mı ileride. balatalarla ilgili sorunlar varmış galiba. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
hayır tam otomatik punto yok.
dualogic vites geçişlerinde sarsıntılıdır, frene basınca gitmeye başlamaz, hillholder olmına rağmen çok eğimli değilse freni bıraktığınızda kaymaya başlar.
Ben kullaniyorum 23000 km oldu cok memnunum vites gecisleri dsg gibi degil ama is goruyor
GT-I8190 cihazımdan gönderildi
Kullanım olarak otomatikten pek bi farkı yok. Yakıtı daha az yakar ama konfor olarak da (hızlanmalar filan ) otomatiği aratır. Biz de eşimle acemi olarak aldık dualogic puntoyu ve ikimiz de sorun yaşamadık. Fakat bütçeniz iyiyse astra,bravo,golf gibi daha üst sınıf araçları tercih etmenizi öneririm
Forumu biraz gezerseniz dualogic den milletin neler çektiğini görürsünüzFiat 'ın otomatiğini tavsiye etmem
![]()
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
Tam otomatik punto olmadığı gibi dualogic vitesin kullanmasi da zevklidirbenim şu an ki aracim dualogic punto ve gayet memnunum sizin de rahat edeceginize ve seveceginize eminim
![]()
katılıyorum.araç alırken dikkat edilmeli.çok oynanmış bir araç alınmamalı.bu düz de olsa manuel de olsa,dizel de olsa isterse ferrari de olsa değişmez bi durum...
dualogic güzel, gaza yüklenmedikçe,ani kalkışlar yapmadıkça titremesini çok hissettirmez.
Bende onu kastediyorumaraç işi şans işi bu devirde 0 araba alıp daha 10.000 km doldurmadan sanki 100.000 km araba gibi birsürü hata çıkaran araçlar da var dualogic in tek sorunu bana göre vites robotu ona da dikkat ettikçe bir sorun çıkarmaz çıkarsa bile servis garantisi devam eden araçta ücretsiz değişim sağlıyor
Dualogicle 38 bin km geride kaldı, bir sıkıntısını görmedim çok şükür (maşallah diyelim). Kullanımına alıştıktan sonra oldukça pratik ve rahattır. Tabii tam otomatik şanzımanlar veya DSG gibi konforlu olmasını bekleyemezsiniz.
cevaplarınız için teşekkür ederim dostlar.
verilen cevaplardan da görüldüğü üzere dualogic vitesten memnun olup sıkıntı yaşamadan kullananlar olduğu gibi aynı sayıda sıkıntı yaşayıp memnun olmayanlar da var. bu yüzden tam otomatik araç almak istiyorum. uzun araştırmalarım sonucu evo da karar kılmıştım ama tam otomatik isteğimden dolayı başka modellere yönelicem galiba.
fiesta ya da corsa nın tam otomatiği var mıdır acaba ? ya da sizlerin önerileriniz ne olur bu noktada.
Otomatikte japondan şaşma.
*****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
***MATT MAGNESIO GRIGIO***
*****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****
Tam otomatik istiyorsanız hondalara bakmanızı tavsiye ederim
1.3 Mjet 95 hp Lounge Esp+S&S+Skydome+Karbeyaz
Öncelikle isim gereği uzun süre Audi A6 2.0 , Mercedes E270 ve E200 kullandım. Bir önce ki aracım ise 320d BMW idi. Hepsi tam otomatik idi.
Vites konusunda çok uzun süren araştırmalarda yarı otomatik şanzıman en sorunsuz olan dualogic tir. Burada sizin beklentileriniz ve bütçeniz önemli. Eğer bütçeniz musait ve illa tam otomatik derseniz başka markalarda alternatifiniz çok. Son ve Evo dan memnun olan bir kullanıcı olarak size tavsiyem bir deneme sürüşü ile tecrübeye çıkmanız.
Şimdiden hayırlı olsun.
GT-N7100 cihazımdan gönderildi
YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI
Konu muraska tarafından (02/05/2014 Saat 12:23 ) değiştirilmiştir.
bir de dualogic şanzımanların ileride arıza yaptığı söyleniyor. balatalarla ilgili bir sorun galiba; doğru mudur bu ?
Konu muraska tarafından (02/05/2014 Saat 12:24 ) değiştirilmiştir.
O kullanıma bağlı birsey arıza yapıyor deriz senelerce binersiniz genelleme yapmamak lazım misal kendimden örnek veriyim 2011 evom var aracımin vites robotu yağ kaçırıyor dendi servise gittim bakıldı ve yenisi ile tamamen ücretsiz değişti garantiden yani sonuç o ki arıza çıkınca garanti devam ediyorsa aracın değişiyor kusursuz otomatik şanzıman diye birşey yok her an hersey olabilir beyefendi
O yüzden sürekli derim ya araç işi şans işialacağınız aracı ustaniza servise mutlaka baktırın onay alın ki içiniz rahat bi şekilde binin makine sonuçta araçlarda her an çıkabilir hersey tabiki bu sizin kararınız kendi bütçeniz ona biz karışamayiz beyefendi
![]()
Arkadaş az eğimli yolları kastetmiş sanırım. Eğim belli bir derecenin altında ise, hillholder devreye girmez, dolayısıyla araç kayar.
Öte yandan söylendiği gibi Dualogic genel olarak sorunsuz bir şanzımandır denebilir. Tam otomatiklerde sorun yaşayan olduğu gibi tabii ki Dualogic'de de sorun yaşayan vardır. Özünde bildiğiniz manuel şanzıman. Biraz özenli kullanırsanız sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Ben de 35bin kilometredir sorunsuz kullanıyorum.
Ama çok yoğun trafikte ve/veya bol yokuşlu yerlerde kullanılacaksa, tam otomatiklere bakmanızda fayda var. Özellikle CVT şanzımanlara bakabilirsiniz. Hem az yakar hem konforludur hem de performanslıdır.
cvt şanzımanlı honda jazz lara baktım 2008 e kadar cvt şanzımanlı üretilmiş 2009 ile 2011 arasında i shift üretilmiş. sonra tekrar 2012 de cvt şanzımana dönülmüş. 2012 model otomatik jazz fiyatları 39.000 ile 42.000 arasında olduğu için bütçemi aşmakta.
başka cvt şanzımanlı isteklerimi karşılayan bir araç yok galiba. o yüzden punto evo ya döndüm tekrar. eşim ve ben acemi olduğumuz için evo yu iyi kullanamayıp dualogic viteste arızalara sebep olur diye çekiniyorum. sizce zor mu acemi için dualogic bir evo kullanmak ?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri