otomatik tavsiye etmem
şanzıman problemleri masraflı
Printable View
otomatik tavsiye etmem
şanzıman problemleri masraflı
Aslında zor değil, bildiğiniz manuel vites gibi, yani vites değiştirirken azıcık gazdan ayağınızı çekip vites değiştikten sonra tekrar basarsanız hem daha sağlıklı hem daha konforlu olur. Bu şekilde kullanır, uzun ışıklarda ayak frende beklemek yerine vitesi boşa alırsanız balatasını da korumuş olursunuz. Dolayısıyla bir manuel vites gibi uzun ömürlü olur.
Fakat dediğim gibi çok yoğun trafik ve/veya yokuşlu yerlerde dualogic tavsiye etmem çünkü çok yavaş karar veriyor, yine yavaş vites değiştiriyor. Ben İzmir'de hep düzlükte ve çoğunlukla otoban + sakin trafikte kullandığım için memnunum. Eğer almayı düşünürseniz mutlaka test sürüşü yapın. İçinize sinerse alın.
Genel olarak sorunsuz bir şanzımandır. Ancak eğer robot (yani sizin yerinize debriyaja basan mekanizma) arızası olursa yüklü bir fatura çıkarabilir. O yüzden mümkün mertebe az ve temiz kullanılmış bir araç bulun derim. Tam otomatikler kadar masraf çıkarmaz yine de.
Test sürüşü şart! :)
ben 2008 de sıfır dualogic alım 3 ay sonra abim sıfır manuel jetta aldı. benim araba 70bin abimin jetta 100bin oldu. jettanın şanzımanı 2.5bin masraf çıkardı bende henüz birşey yok. ikimizde yumuşak kullanırız mekanikte şansa önemlidir. illaki otomatik şanzımanın arıza oranı manuelden fazladır çünkü daha karışık bir sistem ama dualogic arıza oranı diğer yarı-otomatiklerden fazla değildir. keşke bu istatistikler yayınlansada görsek onun haricinde ne desek boş. evet bu forumda sorununu yazan birsürü dualogic sahibi var ama sorun yaşamayıp bişey yazmayanda bi dünya adam var.
merhaba honda bütçenizi aşıyorsa yeni aveoya bakın.4 aydır kullanıyorum.tavsiye ederim.
Eco modunda 2000 devir civarında vites değiştiriyor. Eco kapalı iken ise 3000 civarında. Tabii gaz pedalı tepkileri ile bu noktaları değiştirebilirsiniz. Ornegin Eco açık dahi olsa acil hızlanmanız gereken durumlarda gaza sert basarsanız arac hızlanmak istediğinizi anlayıp gazı bırakmadığınız sürece vites büyütmez ta ki 6000 devire kadar. Ya da diyelim ki aniden yüklendiniz, 4000 devire geldiginde artık vites büyütsün istiyorsunuz, cok az pedalı ser bıraktığınızda arac anlayıp vitesi buyutecektir.
Böyle yazınca karışık gelebilir ama kolay ve eğlenceli :) kullanınca hissedersiniz vites değiştireceğini.