Sayfa 1/2 12 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Punto Evo 1.4 fire - 1.3 multijet arasında kararsızlık

asda asda
    nuisance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2

Standart Punto Evo 1.4 fire - 1.3 multijet arasında kararsızlık

Selamlar,

Punto Evo Dynamic paket dualogic 2.el araç bakıyorum. aslında dizeli istiyordum fakat bütçemden dolayı benzinli olanlarına da bakmaya başladım.

Şimdiye kadar baktığım ilanlara göre punto evo 2011 model 40 küsür bin kmlerde iki araç buldum. donanımları aynı(cam tavan ve diğerleri) multijet olan ile fire 1.4 arasında 7.000tl fiyat farkı var.

aslında yakıt tüketimi ve 95bg olduğu için multijetten vazgeçmek istemiyorum. fakat 7-8 bin TL fark çok geliyor. bu araçlar zamanında sıfır satılırken bu kadar farkı yoktu diye hatırlıyorum?

yakıt tüketimi, düşük performansına ve mtv dezavantajına rağmen 1.4 fire motorlu olanı tavsiye eder misiniz?

1.4 fire motorlusunu alırsam, alırken fazla borçlanmamış olacağım.

not : düşük donanım versiyonlarını istemiyorum.

Teşekkürler şimdiden.

Mehmet Aşkın
    Moderatör elbruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 458

Multijeti öneririm birçok açıdan....

ERDEM AY
    mavilerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 10

Eski 1,4 fire kullanicisi simdi multijet 95 hp dizel kullanicisi olarak multijet derim. Zaten yilda benim gibi 15.000 km yol yapiyorsan arac kendini 4 yilda amorti edecektir. Dahada onemlisi fire motor sorunsuz olsada gitmiyirdu hantal bir yapisi vardi. 95 hp de ciddi surus keyfi var 6 vites olmasida uzun yolda ciddi sessiz surus sagliyor. Tabi butce meselesi ama dizeli bir miktar yuksek satabileceginide unutma.

GT-I8190 cihazımdan gönderildi

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Yılda 10.000 den fazla yapıyorsan multijet almanı öneririm ,
    Yok yav ben yılda o kadar yol yapamam diyorsan benzinli al lpg taktır kullan..

Bu yakıt açısından değerlendirmem olur.

Ama çekiş konusunda multijet performans olarak gözle görülür bir şekilde daha üstün.
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

asda asda
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

yılda 10 bini geçmem diye düşünüyorum. işe gidip gelirken kullanmayacağım, haftasonu ve şehirdışı arabası olacak.

aslında şuan yakıt tüketimini de geçtim performansını düşünüyorum. her ikisini de test etmiştim; multijet 95bg dip gazda fırlarken, 1.4 fire tın tın gidiyordu(turbo farkı olsa gerek).

of çok kötü aradaki fark 3-4 bin TL olsa hiç düşünmeyeceğim ama bakalım..

caner adanır
    marineros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 76

Hiç benzinli işine girmeyin derim.dizel her konuda avantajlı.

Sato Topal
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı nuisance Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yılda 10 bini geçmem diye düşünüyorum. işe gidip gelirken kullanmayacağım, haftasonu ve şehirdışı arabası olacak.

aslında şuan yakıt tüketimini de geçtim performansını düşünüyorum. her ikisini de test etmiştim; multijet 95bg dip gazda fırlarken, 1.4 fire tın tın gidiyordu(turbo farkı olsa gerek).

of çok kötü aradaki fark 3-4 bin TL olsa hiç düşünmeyeceğim ama bakalım..
    Abi sen bakma yorumlara benzinliyi yerden yere vuran arkadaslarada yuh diyorum. Ne kadar kofte o kadar para arkadaslar. Dizelciler hep 77 lik gitmiyor diyo e o zaman bizde dizel gitmiyo diyelim gelin bide tjet surun o halde?

Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

ERDEM AY
    mavilerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 10

Gitmiyor arkadasim 1.4 fire. 5 yil kullandim. Konu t jet degil fire degilmiydi hemde otomatik. Otomatik benzinlide fire dizelde 90/95 hp versiyonlarinda mevcut

GT-I8190 cihazımdan gönderildi

serkan dikici
    serkandikici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 AV 8552
    Edilen teşekkür: 168

1.4 77hp tavsiye ederim.. Dizel imkanınız varsa tabiki değerlendirin ama ben 7-8bin tl fazladan vermem açık söyleyeyim ya model düşürüp multijet alın yada 1.4 fire candır kmde 26-32 kuruş arasında değişiyor yakıtım sakin kullanıyorum şehir içinde.. Yani yılda 10000km civarlarında yapıyorsanız 7-8bin tlyi amorti etmeniz nerden baksanız 7 sene sürecek. (Yanlış hesapladıysam kusura bakmayın dizelin benzinden 10kuruş daha aşağı yaktığını kabul edip 10.000km/yıl olarak hesapladım..)

Öte yandan turbo etkisi hatrı sayılır seviyede hızlanmada etkili oluyor yani hızlı araç kullanmayı, ışıklarda seri kalkmayı vs seviyorsanız paranıza kıyıp dizel alın derim.. Diğer bütün ihtiyaçlarınız için benzinli işinizi görecektir yokuşta yığılıp kalan bir araç değil, bastın mı gider eğer bütçeniz kısıtlıysa idare eder reklam gibi oldu
    M.K.ATATÜRK

serkan dikici
    serkandikici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 AV 8552
    Edilen teşekkür: 168

Bir ufak not daha acil satış gerektiğinde dizelin daha avantajlı olduğunu fusion'da deneyimledim. Yani yarın öbür gün çok acil satmanız gerekirse benzinde biraz uğraşabilirsiniz.
    M.K.ATATÜRK

sergen özmercan
    sergenozmercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 sr 993
    Edilen teşekkür: 4

abi geçenlerde bi uzman çıktı bi açıklama yaptı. yılda şu kadar kilometre yaparsan benzinli avantajlı falan diye bişey yok dedi adam. sonuçta bi araba alırken günü gelip onu satacağın zamanı da düşünmelisin. satarken de ikisi arasında bi fiyat farkı olacak sonuçta. dizeli pahalıya alıp pahalıya satacaksın. benzinliyi ucuza.

bunun yanında dizelin kullanım zevkini herkes biliyor. hele ki ortalama tüketim değeri 4.8 gösterirken aldığım zevki anlatamam. ama araba tın tın giderken ortalama benzin tüketiminde 7.9 gibi bi değerle karşılaşınca anlarsın benzinin ne olduğunu. şimdiye kadar 10 benzinli 2 dizel araba değiştirmiş bi ailede yaşıyorum. benzinli araba aile içinde her zaman sorun olmuştur. ister günde 100 km yap ister yarım km. dizel iyidir iyi.

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

Dizel her yönden iyidir.

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

bence öncelikle benzinli mi dizel mi ona karar vermek gerekir? dizel ise 75 lik 5 ileri mi 90 lık 6 ileri mi ona karar vermek gerekir. benzinli ise fire mı starjet mi ona karar vermek gerekir hocam şaka biryana ilk sorduğum soru en önemli soru..dizel mi benzinli mi? ikisinin de avantaj ve dezavantajları var..

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Yılda kaç km yaptığını düşünme, dizel al geç
    Ya da LPG'li Fire al basa basa kullan (ki bassan da pek mutlu etmiyor)

6000 fark diyorsun Fire alıyorsun, sonra olmuyor 2000TL'ye yakın LPG masrafı yapıp öyle biniyorsun

Maddi olarak zorlanacaksan hiç düşünme LPG'li fire al geç, ama problem olmaz diyorsan 95mjet tabiki.

Sato Topal
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah

Yav yakit konusunda dizel çok daha iyi ama abartmayin performansini da ya benzinliye gitmiyo diyen arkadaslar dizel de cok asiri gitmiyo yani allayip pullayip sergilemeyin. Torktan dolayi biraz daha guclu eyvallah ama benzinliyi cok asagiliyorsunuz. Arada arkadasin dedigi gibi 8 bin fiyat farki var oda bu yuzden. Sizmi vereceksiniz 8bini bazi arkadaslar dizel al ben vercem der gibi konuşuyor

şahin üstünyer
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. karaelmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34FT4381
    Edilen teşekkür: 40

Standart Punto Evo 1.4 fire - 1.3 multijet arasında kararsızlık

Alıntı Arrest Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yav yakit konusunda dizel çok daha iyi ama abartmayin performansini da ya benzinliye gitmiyo diyen arkadaslar dizel de cok asiri gitmiyo yani allayip pullayip sergilemeyin. Torktan dolayi biraz daha guclu eyvallah ama benzinliyi cok asagiliyorsunuz. Arada arkadasin dedigi gibi 8 bin fiyat farki var oda bu yuzden. Sizmi vereceksiniz 8bini bazi arkadaslar dizel al ben vercem der gibi konuşuyor

Arrest galiba senin arac benzinli asalama degil oyle olsa lanet olsun bu benzinli puntoya asagilik punto deriz engel tanimayiz ama mitor gitmiyo bu ornekleriyle sabit. Arkadasim sen al bi t.jet 120bg ister tuple ister tupleme huple ben grande alcak olsam ya t.jet alirsim yada 1.3 95m jet

whats up
    faster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 22

Dizelmi benzinlimi?den önce para konusunu düşün bence.7-8 bin seni çok zorlıycaksa,benzinli.Ha yok ben bi şekilde öderim diyorsan dizeli alıcaksın.Şuan benim gördüğüm bu ikisi arasındaki kafa karışıklığı maddiattan.Önce onu kafanda çözmeni tavsiye ederim.

asda asda
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

evet kafa karışıklığının nedeni maddiyat. yoksa multijet 95bg konusunda kararlıydım, fakat eğer multijet 95 bg yi çok aratmayacaksa maddi yönden sıkışmadan fire 1.4 motorlu alsam mı acaba diye soru işareti oluştu kafamda.

yorumlarınızdan anladığım kadarıyla fire motorluyu aldıktan sonra pişman olacağım. o yüzden şimdilik bir süre beklemeye karar verdim, o arada umarım fiyatlar çok artmaz.

bu arada buradan yazayım; 1.3 multijet 95bg dualogic 2011-2012 model, 50bin km punto arayışım mevcut, satmak isteyen olursa bilgim olsun not: evo dynamic ya da punto lounge donanım olması şart, cam tavan şart değil.(nice to have)

cevaplarınız için teşekkür ederim tekrar.

Sato Topal
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı karaelmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arrest galiba senin arac benzinli asalama degil oyle olsa lanet olsun bu benzinli puntoya asagilik punto deriz engel tanimayiz ama mitor gitmiyo bu ornekleriyle sabit. Arkadasim sen al bi t.jet 120bg ister tuple ister tupleme huple ben grande alcak olsam ya t.jet alirsim yada 1.3 95m jet

bak bu senin fantazi noktan işte , bi arbaya gidiyo gitmiyor denmez. Senin o araçtan beklediğin performans vardır o aracın verip veremediği vardır. Ben puntoların hiçbirinden beklediğim performansı alamıyorum tjette bile bazen alamadıgım oluyor. Babam ve dayım fire kullandı uzun zamanlar onlar hiç bu dertten müzdarip değillerdi çünkü hız beklentileri yok. Ben bile fireyi çok aşırı derece kötüleyemem biraz fazla basar devirli kullanırsan 95 lik dizel kadar olmasada 75 lik dizelle kafa kafaya gidiyor aşağı yukarı. Fire motor ekonomi icin yapılmış bir benzinli motor. Dizelden az yaktıgı bile oluyor şehir içi. Dizelle aynı ekonomiye sahip ( LPG SEÇENEĞİYLE ) arada 2007 fire ile 2007 dizel arasında 4000 tl falan oynuyor. E parayıda kolay kazanmıyoruz bazen performanstan öte fiyata bakmakta cazip oluyor. Kısacası senin istediğin hazzı veremeyebilir fire motor fakat dizelde bunu aldıgını idda ederek fire gitmiyor diyorsun. E bende farklı bişey söylemiyorum dizeldende tat alamıyorum bazen tjetten tat alamadıgım gibi , hep insan upgrade yapmak ister buda bi gerçek. Dizel 120 lik olsa aynı sözler 95 lik dizel icin söylenirdi

velasıl kelam

hocam siz önce bütçenize uygun aracı seçiniz. Emin olun ben gibi hız tutkunu bir insan 7 yıl fire kullandığına göre sizde çok dert etmezsiniz. Evet yarış edercesine gitmiyor , çekişi biraz düşük torku ortada çünkü. Kendi karakter yapınıza uygun ise ya o kadarda olacak bu beygir bu tork der ben keyfime bakarım diyosanız fire alın. ha diyosanız ben sabredemem olmaz ben öyle sinirlenirim diyorsanız dizel bir kademe daha önde çekiş olarak tabi bunun için 7000 tl fark ödemeniz gerekecek

nazım selvi
    nazimselvi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 1

bir 1.3 multijet tavsiyeside benden olsun.

Sayfa 1/2 12 SonSon