Sercan abinin arabasımı bu? Çok geçmiş olsun..
Sercan abinin arabasımı bu? Çok geçmiş olsun..
╔═════╗ ╔╗
║╔════╝ ║║
║╚════╗ ║║
║╔═══╗║ ║║
║╚═══╝║ ║║
╚═════╝ ╚╝
Geçmiş olsun, kimseye birşey olmamış çok şükür.
GT-I9300 cihazımdan gönderildi
seronet.blogspot.com
1.si ben dans ediyorum diyorum iş olarak tır şöförlüğü yapıyorum demiyorum dans etmekten kastımda insan gibi şeritler değiştirmek 8.sınıfta başladım tır kullanmaya lise son a kadar boş alanlarda yada fabrika içlerinde hollere girdim kantarlara arabayı ben soktum üniversite 2.sınıfta ilk kez akan trafiğe çıktım ayda 1 2 sefer çayırova-gebze arası babamla beraber sefer atıyorum
2.si benim babamda tırcı konuya " tırcı" diye başlayan birisine saygının s sini göstermem
3.retarder denilen fren sistemini araştır gel ondan sonra bana durma payından bahset biz retarderi çekince 6 kademe koca tır çivi gibi asfalta çakılır
2.si benim babamda tırcı konuya " tırcı" diye başlayan birisine saygının s sini göstermem
aga kendin diyorsun başkası da desin nolcak![]()
En sağ şeritten gitmek zorundamıyımahahah güldürme beni gözünü seviyim ağır vasıtalar sağdan gidicekse binek araçlarda sağ şeride girmesin o zaman.He bu arada 24 değiş e ehliyet için gerekli yaş 22.Beni 1 kere tır kullanırken gör ondan sonra bana trafik canavarısın de sağ şerite geçiceğim zaman mutlaka korna çalarak sağımda birisi varsa ikaz ederim eğer sağda birisi olursa zaten direk o da korna çalıyo o çıkana kadar sağa geçmiyorum
ah be kardeşim ne gerek var halkın hep kullandığı tabirler yüzünden kapışmaya ne gerek var sende herkes gibi biliyorsun o mesleğin adı çıktığını dikkatsiz herifler yüzünden nasıl taksici ve dolmuşcularında kötü bir itibarı olduğu gibi tırcılarında gözümüzde bir kaza heran gelebilir algısı var bunu şahsi olarak algılaman yanlış ama yinede bu kadar korumaya gerek yok resimdeki adam bariz dünyanın her yerinde hatalı görmedim diye bir şey yok görmüyorsan eğer bırakıcaksın ehliyetini mesleğini diceksin ki ben başkalarının hayatını riske atıyorum ve mesleği tır şöförlüğünü bırakıyorum. benden bu kadar saygılar .
Trafik kuralları bunu söylüyor. Ağır vasıtalar sağ şeridi kullanmak zorunda. Sadece sollama yaparken orta şeride geçer sollamayı yapar sonra tekrar sağa geçer. Bilmiyorsan aç oku. E ehliyet yaşı 24 değil 22 ise bile senin yine yaşın ehliyete yetmiyor. Ehliyetsiz çıkıp tır kullanmakta seni halk arasında denilen trafik canavarı yapıyor. Binek araçlar sağ şeride girmesin diye de bir trafik kuralı yok. Ama 40-50 nin altında gidemez diye bir kural var. Sen sağ şeride geçerken ya da sollama yaparken bu dediklerini yapıyor olabilirsin. Ama tır kullanan şöförlerin %98 'i bunu yapmıyor. Altlarındaki arabanın demir yığının olmasının verdiği güvenle tabiri caizse ayı gibi hayvan gibi araba kullanıyorlar. Sen böyle kullanmıyorsan neden konudaki yazılanları üstüne alındın ? Adama sormazlar mı yaran mı varda gocundun diye ? Yazılanları kişisel algılama. Genel yazılmış şeyler bunlar.
Taksiciler dolmuşcular da hiç sevilmez. Ama trafikte şehit ailelerine ücretsizdir diye camında yazı yazan taksicilerde görüyoruz. Kurallara uyan taksicilerde var. Ama yine %90 'ını kuralları ve insan hayatın hiçe sayarak araba kullanıyorlar. Dün bindiğim dolmuşta beş dakika ayakta sabit duramadım mesela...
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
Valla trafik kuralları hakkında yeterli bilgim var b sınıfı ehliyetimde var Allaha şükür büyük küçük aracı adam akıllı kullanabiliyorum yaş tutunca e yi de alıcam src leride ticari taşıt kullanma belgesinide psikotekniğide bundan önceki attığım yorumu oku ordaki resmi incele konuda anlatılan kazayı oku eğer tırcı haksızsa beni banlasın yönetimden birisi eğer haklıysa tüm konuyu editlesin ordaki şerefsi* kelimesini silsinler bidahada böyle saçma sapan ithamlarda bulunanları cezalandırsınlar
Yahu kazayı baban yapmış gibi ne celallendin kardeşim ? Buna benzer bir kaza bende yaşadım. Akıllı tır şöförü yolun solunda ben ise sağındaydım. Durduğunu gördüm. Sağda park halinde araç vardı. Onun yanından tam geçiyordum hatta tırı baya bir geçtim. Tır bir anda hareketlendi sağ arka kapımdan bir başladı beni almaya sol ön çamurluğuma kadar ezdi. Tıra göre kör nokta da kaldım. Peki tırın sol şeritte ne işi vardı ?
Burda kimse senin babanı vs. suçlamadı. Atarlanma hiç boşuna. Arkadaşım canı yandığı için böyle bir konu açarak bizimle paylaşmış. Şahsen ben nerde bir kamyon tır görsem en az aramda 2 araç mesafe bırakarak gidiyorum. Ya hemen sollayıp önüne geçiyorum ya da arkasından en az 2 araç mesafesinde seyir ediyorum. Dediğim gibi bir çoğu aşırı dengesiz kullanıyor.
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
Aynı kazayı donanımhaberde de gördümde orda cezalıydım yazamadım.
Tırların ön tarafları gerçektende ölü nokta çoğu kazada zaten tır aracı önüne alıp götürüyor.
Ki zaten şöförler artık okadar saat kullandıkları için ütteki aynaya bakmıyoladır nasılsa gidiyor diye bakmıyodurda
ya abi sana geçmiş olsunda onu bunu boşver anlatılana bak resme bak kim haklı kim haksız onu söyle bugün bu tırcı kaza yapar yarın benim babam yaparki Allah hepimizi kazadan beladan uzak tutsun.Olan olaya artık çözüm yoktur herkes biliyor bunu ama adamı yalan yanlış şuçlayıp hakaret etmek nedir.Gebzede 1 tane punto var adam içinde alkol alarak göstere göstere geziyo bitanede benim mahallemde var tek kapı kaldırıma park edip duruyor noldu 2 etti ben şimdi puntocular böyle böyle yapıyo desem sen celallenmiycekmisin ?
Bak kardeşim fotoğraf her zaman doğruyu yansıtmaz. Benim kazamda da fotoğrafta sol lastiğim şeridin tam üstünde olduğundan dolayı ben haksız bulundum. Aslında suç tamamen sağ tarafa park eden ve sol şeritte olan kamyoncudaydı. Her neyse geldi geçti o ayrı.
Tabiki celallenmeyeceğim. Burda biz marka tartışması yapmıyoruz. Genel bir tır tartışması. Mesela şöyle desen olur. " Bütün Hatchback araç kullanıcıları alkollü kullanıyor " vs. Ama gel gelelim tır dedim mi ülkenin her yerinde ufak araç kullanıcıları tarafından bir korku bir çekinge var. Bizim burda yakın bir yerde taş ocakları var. Babamla her sabah işe giderken mecbur kamyon çıkış yolunun önünden geçiyoruz. Ana yola öyle bir dalıyorlarki önlerine ne çıksa alıp götürecek şekilde. Bir gün dikkat etmeyip gözden kaçırsak gelen kamyon çiğner bizi. Bunun gibi bir sürü örneği olan arkadaş vardır. Emin ol. Bunu kişisel algılama yani.
Yahu arkadaşım. Senin tır ile trafiğe çıkman yasalara aykırı. Hala burada bize neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğretmeye çalışıyorsun. Konuşmaların yaşını kesinlikle yansıtmıyor. Lütfen polemiğe girmeyelim.
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri