11 sonuçtan 1 ile 11 arası

Konu: Hasarlı araçta, ‘ihaleyle en düşük bedel’ sancısı yaşanıyor

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Yeni Linea Urban 1.3 95 hp Ahmet Bülbül
    abulbul08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27/12/2008
    Yaş
    46
    Mesajlar
    1.320
    Nereden
    Artvin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 495

    Standart Hasarlı araçta, ‘ihaleyle en düşük bedel’ sancısı yaşanıyor

    SİGORTA şirketleri, 5 bin TL’yi aşan hasarlarda, araçların tamirlerini ihaleye çıkarıyor. Sigortalıya tamir için en düşük teklifi veren servis öneriliyor. Ancak herhangi bir zorlamada bulunulmuyor. Hasarlı aracı istediği serviste tamir ettiren sigortalı, faturayı tahsil etmek isteyince, en düşük bedelle yetinmek zorunda kalıyor. Fark için mahkemeye gitmek gerekiyor.
    SİGORTA şirketlerinin kasko poliçelerinde şişirilmiş faturaların önüne geçmek için geliştirdiği ihale yöntemi, sigortalıları sıkıntıya sokuyor. Buna da, 5 bin TL’yi aşan hasarlarda, araç tamirlerinin yetkili olup, olmadığına bakılmaksızın en düşük teklifi veren servise ihale edilmesi yol açıyor. İhalenin sonucunda sigortalılara, herhangi bir zorlama yapılmıyor. Sigortalı, hasarlı aracı eskiden olduğu gibi istediği serviste tamir ettirebiliyor. Ancak, iş çıkarılan faturanın tahsiline gelince, sigortalılara sadece ihaleyi kazanan servisin teklif ettiği bedel ödeniyor. Aradaki fark için sigortalıya mahkeme yolu gösteriliyor.
    Hasar bedelini düşürme
    Kriz ortamında, maliyetleri azaltmak için bazı sigorta şirketlerinin uygulamaya koyduğu bu yöntem, eksper raporlarını da devre dışı bırakıyor. Eksperlerin raporuna rağmen, araç hasar bedeli olarak en düşük teklifi ödemekle yetinen sigortacılar, müşterileri yarı yolda bırakıyor. Arkadaşımız Mert Temizkan’ın Ahmet Halburcu’nun başvurusuyla ilgili yaptığı araştırmaya göre, hasar bedellerini düşürmek isteyen sigorta şirketleri, yetkili servislerin 8 bin TL olarak belirlediği hasar bedelini ihale sonucunda 3 bin 500-4 bin TL’ye kadar çekebiliyor. Bu da, ihaleyi kazanan servislerin hasarlı parçaları yenisiyle değiştirmek yerine, tamir ederek sorunu giderme yolunu seçmelerinden kaynaklanıyor. Oysa, yetkili servislerde değiştirilen orjinal parçalara da garanti uygulama zorunluluğu bulunuyor. Kasko poliçelerinde ihale yöntemini devreye sokan sigorta şirketlerinin hasar bölümü yetkilileri, suistimalleri önlemek amacıyla kurumların kendi bünyelerinde aldıkları kararlar sonucunda bu uygulamanın başlatıldığını söyleyerek, “Şayet hasar bedeli 5 bin lirayı aşıyorsa, artık ihale açarak, teklifleri alıyoruz. İhalenin sonucunda sigortalıya aracın tamiri için en düşük teklifi veren servisi öneriyoruz. Bunda eksperimizin verdiği raporu ve servisin önerdiği fiyatı göz önünde tutuyoruz. Araçlarını anlaşmalı olduğumuz hızlı onarım merkezlerimize götürebilirler. Bu servislerde herhangi bir bedel ödemek gerekmiyor. Ancak, bu servislerin çıkardığı onarım bedeli de 5 bin TL’yi aşarsa, yine ihale yoluna gidiyor ve en düşük teklif veren servisi baz alıyoruz. Anlaşma sağlanamayan sigortalılara da mahkemeye gitme hakkı tanıyoruz” dediler.

    kaynak Memurlar.Net (Hasarlı araçta, ‘ihaleyle en düşük bedel’ sancısı yaşanıyor)

    bunu hangi sigorta şirketleri yapıyor bilen varmı
    Konu abulbul08 tarafından (01/02/2010 Saat 11:20 ) değiştirilmiştir.

  2. Bu mesaj için teşekkür edenler:


Benzer Konular

  1. ‘Trafik tescil ücreti’
    fotobelit tarafından Kasko Sigorta MTV forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 9
    Son Mesaj: 04/01/2013, 13:22
  2. Ayarlanmayan ‘xenon far’ ağır kusur sayılacak!
    The End tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 27
    Son Mesaj: 03/02/2012, 13:34
  3. Frensiz kamyonunu ‘faciasız’ durdurdu
    Kriminal tarafından Haberler forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 11/04/2011, 12:27
  4. İlk LPG’li Volkswagen Türkiye ‘ye Geliyor
    narkoz30 tarafından Diğer Marka Araçlar forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 23/04/2010, 23:20
  5. Erkeğin ‘delirten’ 16 özelliği
    Scottie tarafından Serbest Kürsü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 21
    Son Mesaj: 24/03/2010, 02:52

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com