yeni kasa puntoyu heyecanla beklerken bak şu habere..bütün heryerde çarşaf çarşaf aynı haber..umarım araçlarımızın değeri düşmez
şimdi nereden başlasam acaba....çok söyledik çok yazdık(markanın bakış açısını)....yazdıkça üstümüze gelindi...bu otomobil markası saçmaladıkça dibe batıyor...benim bir türlü kanımın ısınamadığı punto'nun artık üretim bandında olmaması beni bile üzdü...yazıktır günahtır demek istiyorum....türkiye'de doblo ve fiorino satarlar artık...
yeni kasa puntoyu heyecanla beklerken bak şu habere..bütün heryerde çarşaf çarşaf aynı haber..umarım araçlarımızın değeri düşmez
Fiat bu cok normal artik icimi dokecem , en iyi arabasi bravonun reklam filmini cekmeyen doblolarla imaj yapmaya calisan en bilinen ki efsane olacak tek isim punto yu bitiren bi markanin bayisinden daha iceri girilmez. Yarin bravoda biter . Yav arkadad 500 adini nie kullanion sekment mi yukseltecen gene yukselt ama adi punto olsun , ha ust sekment araba yaptin bravoyu nekadar tanittin kactane reklamda var kactane satabildin ya bu fiat alinmaz derlerdi biz kizardik demek bundan dolayi motor araba harikada olsa seni sonra arkandan vuran bi markaya para verilirmi? Wv bilmiomu golfun adini deisip yeni bi arac yapmayi ? Opel vectrayi bitirdi insignia yapti sonuç ortada unutmayin efsaneler olmez yeniden dogar clioya bakin o bile efsane olcak. Marea yi gelistirse bugun fiatin passati olurdu onu bile silen bi markadan bi .ok olmaz kusura bakmayin
Driven by the future
aşırı bir fiat sever olarak katılıyorum sana. Bir daha ki aracım fiat olmayacak onu biliyorum ama kısmette ne çıkar bilemem...
Bikaç yıl önce hangi modelini ne zaman bitireceğine dair bir tablo vardı. o tablo sanırım doğru çıkacak. Bravo da gidici anlaşılan.
Len daha arabyı yeni almayı düşünüyoduk vazgeçelim barii)
İlginç bir durum gerçekten. Geçen yaz başı 2 ay İtalya'da kaldım iş sebebiyle. Bu 500 modelleri orada piyasaya sürülmüştü ve sanırım bizim ülkede o zaman yoktu.Yoktu çünkü aracın tipi çok garibime gitmişti.fiyatı ayarlanabilirse tutar gibime geliyor fakat araçların segmentleri farklı ki o da tartışılır.
Ben puntoların fiyatlarının fazla düşeceğine inanmıyorum.Zira kuş modellerinin dahi 8-10 bin liradan alıcı bulduğu bir piyasada puntoların fiyatlarında fazla bir oynama olacağını zannetmiyorum. Çünkü firma aracı durdurma kararı alıyor, piyasadan çekilmeyi değil.karamsarlık yapıp birçok insan aracını düşük fiyata satarsa zaten kendi kendilerinin piyasalarını düşürmüş olacaklar.
Unutmayalım ki bu piyasada altyapısı teknolojik geliştirmeye izin vermeyen, devamlı aynı tip araçlar üreten başka bir firmanın yan kolu olan arabalar var.bunlara skoda, seat, dacia örneklerini verebiliriz.eğer o araçları güvenip alıyorsanız,fiatı gözü kapalı alabilirsiniz derim.zira italyan hükümeti bundan 10 küsür yıl önce krizdeki fiata destek vererek teminatı olduğunu göstermiştir.
Unutmadan şunu da yazmak isterim, Afrikanın bir ülkesinde adını hatırlayamadım şimdi, doğan, şahinlerin sıfırları üretilmeye başlanmışyani efsaneler ölmüyor sanırım
sadece adamlar yaptıkları satışa göre ülkenin alım gücüne göre seviye atlatıyorlar.iyi günler dilerim.
işe bak ağustos'ta sıfır almıştım
işin tuhafı golf/focus/jetta vs. segmentlerde kimse fiat'ı diğer markalarla kıyaslamazken - hatta bundan imtina edip diğerlerine hakaret sayarken...
iş punto'ya geldiğinde "fiesta'dan corsa'dan iyi, polo ile denk" olduğu fikri hakim olabiliyordu. durup durup rakiplerine göre en iyi konumlandırılmış modelini bitirmek neyin nesidir.
ben aracı almadan önce burada ve başka forumlarda, "fiat iyidir ama modeline sahip çıkmaz" deniyordu. demek ki bu nedenleymiş.
Yollar özellikle grande punto kaynıyor. Linea, albea ve punto ticariler ile birlikte Fiatın tutulan yüzü. Bravo en iyi aracı tutmadı yollarda bravo yok. Herkes astra golf alıyor o sınıfta.. Lüks araç retro araç neyine.. Mini varken 500 tutmaz... Fİat marka algısını değiştirmek istiyor ama zor bu işler...
Gerçekten Fiat için yanlış bir politika en tutulan modelini bitireceği yerde aynı isimde geliştirerek devam ettirmesi gerekirdi, anlamak zor tam saçmalık...
Haber eğer doğruysa gerçekten yazıklar olsun demekten başka birşey kalmıyor bu markaya.Yıllardır aynı isimle piyasada istikrar yakalamış satışları da fena olmayan bir modeli kaldırmayı planlıyorsa artık o markayı savunmanın bir esprisi kalmamıştır benim için.Bu forumda veya diğer forumlarda fıat için müşterisini düşünmez,güvenilmez,istikrarsız,para verilmez gibi yorumlara hep birlikte karşı çıkmıştık ama bunu da yaparlarsa artık o kişilere haksızsın demek mantıksızlık olur.Bana göre bu karar sadece ismini zedeleyen bir karar olmayıp bizzat fıat'ın çöküş sürecini başlatan bir karardır.Bu adamların gerçekten ford.vw,toyota gibi profesyonel bir mantıktan uzak bir biçimde çalıştıklarına artık inanmaya başladım.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
Yakında FIAT ismini tersten TAIF diye yazarsa da şaşırmamak lazım
Punto piyasaya çıktığı 1994 yılından beri benim gönlümde hep b segmentinin kralı olmuştur.Şimdiye kadar 3 puntom oldu.Umarım bu haber doğru değildir ve Punto üretimi devam eder ama eğer gerçekse de Fiata biraz hak veriyorum.Global anlamda düşünürsek 500 başarı elde etti.Yeni çıkan 500L ise Türkiye yollarında bile her geçen gün artarak görüyoruz.Şimdi bir de b segmenti (puntonun birebir karşılığı olarak) bir 500 olursa o da başarılı olacaktır kesinlikle.Tabi benim gönlüm Puntonun devam etmesinden yana...
Fiat'ın yanlış politikasıumış, büyük zararı olacakmış, mış da mış. Sİze ne kardeşim, zarar adamın zararı. Firmasını adam yerine koyup arabasını satın alanlara bu kadarcık değer veren bir firmayı siz niye düşünüyorsunuz ki. Batar da marka komple sıfırlanır inşallah.
fiat 500L nin fiyatlarına baktımda 55-60 bin arası.kimse kusuruma bakmasın ama hiçbir FİAT o paraları etmez.Bunu sırasıyla şahin,dogan,uno,palio ve grande punto sahibi olmuş biri olarak söylüyorum.ben zamanında puntoyu alırken aynı fiyattaki pololarda ABS bile opsiyoneldi fakat gp dynamic de dijital klimasından tut 4 airbag a kadar herşey vardı.şimdi bakıyorım 2006 puntoyu 18-19 a satana kadar göbeğimiz çatlıyor adamlar 2006 polonun hurdasına 22 istiyor.bu kafayla giderse fiat 5 seneye kalmadan fabrikayı çinlilere satar.
Arkadaşlar merak etmeyin hiçbirşey olmaz.yedek parça üretimini durdurmadığı müddetçe hiçbirşey olmaz kanımca.
Fiat çok ağır taştır Saab'a Chevrolet'ye benzemez. Fiat ailesinin varisleri İtalya'da hükümetten bile daha güçlü insanlar ve tek bir sözleri ile hükümet ve dış ticaret politikası değiştirten insanlar. Çinlilere satmayı geçtim General Motors'dan hayrına Dodge, Jeep, Chrysler'i falan satın aldılar hadi batmasınlar diyerek. Son olarak 120 Bin TL'lik Fiat mont'u ve (yanılabilirim bu fiyatta) 90 Bin TL'lik Highline Volkswagen Tiguan'ı sırayla test edin. Volkswagen Tiguan bu parayı hak ediyor diyebilirseniz eğer ben daha tartışmam bu konuyuBen ettim şahsen. Ben Bravo'yu alırken Golf Highline'ı da test ettim Tiguan'ı da montu da 500L'yi de...
fiattan beklenen bır davranıs adamlar kararlı ordan oraya atlamaya kendılerı bılırler... turkıyede 500 e para verecek adam cok az puntoya zor bınıyorz
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri