alpercabuk Nickli Üyeden Alıntı
Ergin kardeşim çok güzel konuşmuşsun seni gerçekten tebrik ediyorum.Fakat şunu da unutmamak gerek,biz insanlar isteyerek ve bilerek duygusuz,tepkisiz kalmıyoruz,bu maalesef ki yaşam standartlarının insan üzerindeki olumsuz etkileri.İnsanlar sabah kalkıyor akşam yatana kadar tabir-i caizse dayak yiyor.Ekonomik anlamda insanlar meşgul,ev kirası,elektrik parası,su parası,telefon parası,çocuğun masrafları,mutfak masrafları,sağlık giderleri diye diye soluk alacak halleri kalmıyor.Zaten planlı olan bu sistem, ne yazık ki insanları bu duruma sokuyor.Sonra insanlar düşünemiyor,bireysel olarak uzaklaşmışlıklar gün yüzüne çıkıyor,bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılıklar baş gösteriyor.Komşunun komşuyu tanımaması sistemin getirdiklerinden başka bir şey değil.İnsanlar gün boyu yedikleri dayaklardan sonra bırakın komşusunun kim olduğunu merak etmeyi kafasını balkondan çıkaracak hali bile bulamıyor.
Şunu hiç bir zaman unutmayın arkadaşlar,düşünen insan atom bombasından bile daha tehlikelidir. Nitekim o bombayı düşünen bir insanoğlu yapmıştır.Ve bu, ülkeyi değil bakın yanlış anlamayın, Dünyayı yöneten bir kaç kişi ve grubun politikasıdır.İnsanları ekonomik anlamda daraltılır,sosyal anlamda yapmacık sorunlar yüklerseniz düşünmesini engellersiniz.Bankalar bu sistemin en büyük araçlarıdır mesela. Ortadoğu'yu düşünelim en basitinden,düşünen bir ortadoğu hayal edebiliyor musunuz? 35 yıl Türkiye örneği,ne yaptı Türkiye 35 sene boyunca? Terörle haşır neşir oldu düşünemedi. Kayıp sadece yitip giden insanlar mı?
Sakın siyasi bir metinleme yaptığımı düşünmeyin arkadaşlar.Sadece ortaya çıkan bu sorundan kıssa bir nebzede olsa düşünmenize yardımcı olabilmek istedim.Sürcü lisan ettiysem affola...