21 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Araçla ülke ülke gezmek

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    İlker akat
    didi77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 89

Alıntı farukileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakıt konusunda orada daha az para harcayacaksınız o konuda emin olabilirsiniz. Ayrıca yetkili servis kitapçığını yanınıza alın, herhangi bir arızada direk iletişim kurabilesiniz diye söylüyorum. Onun dışında vize belgeleri hazırlanırken aracın ruhsatı, sigortası falan bunları da koymanız gerekiyor (nişanlımla Romanya'ya araba ile gitmeyi planlıyorduk ve o sıra araştırmıştım). Onun dışında seyahat sigortası yaptırmayı unutmayın, aracınıza derhal bir navigasyon cihazı alın (TomTom tavsiyemdir, annemler aldılar Almanya'ya gitmeden önce ve çok faydasını gördüler). Ve Bulgaristan'dan giderken yolların kötü olduğunu unutmayın; nişanlımın ailesi Romanya'dan arabayla geldiler ziyarete ve Bulgaristan'da bir süre kayboldular navigasyon olmasına rağmen araçta, kuzeni de eşi ile beraber gelirken araçlarının denge çubuğunu biraz eğrilttiler o yollardan geçerken).

iyi yolculuklar
    Cok saol bilgi için navigasyon zaten su an kullandığım marka tomtom diğer bahsettigin belgeleri eksiksiz hazırlamak zorundayım zaten Romanya hakkında söylediklerin cok doğru bir kaç yerde de okumuştum Romanya ve Bulgaristan için olmadı Romanya yı çıkarıp güzergah değiştirebilirim

Faruk İleri
    Punto'cu LEO farukileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    B-112-KMX
    Edilen teşekkür: 392

Alıntı didi77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cok saol bilgi için navigasyon zaten su an kullandığım marka tomtom diğer bahsettigin belgeleri eksiksiz hazırlamak zorundayım zaten Romanya hakkında söylediklerin cok doğru bir kaç yerde de okumuştum Romanya ve Bulgaristan için olmadı Romanya yı çıkarıp güzergah değiştirebilirim
    Rica ederim Bence Romanya'yı çıkarma, orayı gördükten sonra (özellikle Transalpina ve Transfagarasan bölgelerinden bahsediyorum, ancak Romanya'ya nereden gireceğine ve Bükreş ve Giurgiu tarafına nereden gideceğine bağlı olarak bu değişmekte) ağzın açık gelebilirsin Türkiye'ye geriye. Nişanlımın ailesi gelip bizi almıştı Bükreş Havalimanı'ndan ve Transfagarasan'ı kullanarak Bükreş'ten Sibiu'ya çıktık. Biraz uzun sürüyor kabul ediyorum; ancak inanılmaz güzel bir yol orası ve inanılmaz bir manzarası var. Kışın gideceksen eğer zaten kapalı oluyor Transfagarasan yolu; çok karlı çünkü; ben gittiğimde hala erimeden kalmış olan kar kalıntıları mevcuttu. Tamam yol kalitesi güzel değil; ama o yolu çektiğine değiyor be abi Bir dahaki sefere Transalpina'yı görmeyi düşünüyorum, eğer arabayla gidersem

LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.

cengizhan özden
    cengizhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 58

Alıntı farukileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rica ederim Bence Romanya'yı çıkarma, orayı gördükten sonra (özellikle Transalpina ve Transfagarasan bölgelerinden bahsediyorum, ancak Romanya'ya nereden gireceğine ve Bükreş ve Giurgiu tarafına nereden gideceğine bağlı olarak bu değişmekte) ağzın açık gelebilirsin Türkiye'ye geriye. Nişanlımın ailesi gelip bizi almıştı Bükreş Havalimanı'ndan ve Transfagarasan'ı kullanarak Bükreş'ten Sibiu'ya çıktık. Biraz uzun sürüyor kabul ediyorum; ancak inanılmaz güzel bir yol orası ve inanılmaz bir manzarası var. Kışın gideceksen eğer zaten kapalı oluyor Transfagarasan yolu; çok karlı çünkü; ben gittiğimde hala erimeden kalmış olan kar kalıntıları mevcuttu. Tamam yol kalitesi güzel değil; ama o yolu çektiğine değiyor be abi Bir dahaki sefere Transalpina'yı görmeyi düşünüyorum, eğer arabayla gidersem
    Merhaba
    Bu ülkelerin bir kısmını arabayla neredeyse karış karış gezmiş biri olarak naçizane önerilerim
    1- 3 haftada bu kadar ülkeyi doya doya gezemezsin. sadece express gibi başkentten başkente gidip arada birkaç yere uğramış olursun. bunun yerine ya yakın ülkelere git mesela yunanistan + bulgaristan gibi veya uçakla gidip araç kirala. (ben hep bunu yapıyorum) mesela marsilya, lyon veya parise uçakla git oradan arabayla italya romaya geç. dönerken farklı bir güzergahı (almanya gibi) kullanabilirsin. Aslında en iyisi sadece 1 ülke gezmektir.
    sana bir kaç örnek verebilirim
    edinburg-londra - edinburg
    marsilya-monako-marsilya
    roma-venedik-slovenya-roma-napoli-roma
    münih-prag-slovakya-viyana-dresden-stutgart (burada romantik yol var mesela süperdir)
    paris-rouen-caen-st malo-paris
    köln-belçika-paris-köln
    paris-belçika-hollanda-paris
    paris-loire vadisi-lyon-paris
    paris-belçika-hollanda-hamburg
    2- araç kiralama içn autoeurope öneririm. dizel şarttır. vw golf iyidir.
    3- iyi navigasyon şarttır. sygic favorimdir.
    4- gitmeden önce çok iyi planlama yap. günlük konaklayacağın yerleri ayarla, gideceğin yerleri navigasyona kaydet.
    5- herşeyini yedekle.
    6- balkanlar gibi farklı ülkeleri gezeceksen vizeleri, uluslararası ehliyetini çıkarttır.
    7- gitmeden önce yollarını iyi öğren mesela avusturya, çek cumhuriyeti, slovakya ve slovenya için araç pulu almalısın. yoksa cezayı yersin.
    en önemlisi tatile gidiyorsun, yarışa değil.bir yere yetişmek zorunda değilsin. tatilin keyfini çıkar. trafik kurallarına uy.özellikle Fransada..Ama Almanyada hız limitinin olmadığı yerlerde gazı kökleme zevkine var.