Konu metinguren tarafından (04/09/2013 Saat 15:04 ) değiştirilmiştir.
Kaç yıllık memursun bilmiyorum ama tarih boyunca memurlar 1 kere verilen zamdan memnun kalmıştır o zam ise rahmetli erbakan hocanın verdiği zamdı.Yani zoruna gitmesin kardeşim ne yazık ki bu süreç böyledir memur açısından.Ayrıca memurlar şu anki türkiye şartlarına göre iyi maaş almakta en düşük memur maaşı 2000tl civarındayken asgari ücretle çalışan binlerce insan var.Tabii gönülden geçen daha fazlası ama memleketin şu haline göre düşünmek lazım.
Saygılar bizden kardeşim.![]()
Babamda memur olduğu için biliyorum harika bir zam verdi hoca o zaman bende 4,5 yıllık memurum ve her sene fakirleşiyorum.Yanş kısaca hiç memnun değilim. Protesto etmek istiyorum. Yazık günah 4,60 a mazot mu olur...
Allah hepimize kolaylık versin.(AMİN)
Saygılarımla...
3.5 yıllık memurum. Etrafımdaki tüm memurlar, kardeşimden çooook daha iyi bir şekilde yaşamlarını sürdürüyor. Temzilikçisinden, masa başında çalışanına kadar.
2010 Yılında 1 sene boyunca harcamalarımı yazdım, özel fevri harcamalar çıkınca sadeece "2kişi" geçinmek ve yaşamak için (yeterli besin almak, giyinmek ve barınmak) 700TL+Ev kirası'nın gerektiğini tespit ettim. Ben 40Ay boyunca 550TL'ye Yenibosna Koçtaş'ın orda (25yıllık ama içi sıfırlanmış kombili) oturdum.
Bu hesapları yapınca gördüm ki. En düşük maaşı alan bir devlet memuru bu ihtiyacını sağlayabilirken, bir işçi bunu tek başına SAĞLAYAMIYOR!
Hani bir HAL BUYKEN diye başlayan bir yazı yazmıştım ya o tattayım hala
Adam "memleketten un erzak gelemse geçinemicez", "çocuğu özel okula/derse göderemicem bu se hay bu devletin" diye saymaya başlıyor (Şöför kadrosundan bir arkadaş.), Ulan benim komşum kıt kanaat geçiniyor, senin 10 katın çalışıyor!! Beğenmiyorsan kodronu ona ver de adam memnun olsun bari.
İşçilerin durumu içler acısıyken, memur arkadaşlarımın (tabiki memnuniyetsilik dile getirilmeli ama) işi dramatize etmelerine gerek yok diye düşünüyorum.
**Aynı Türkiye'de yaşadığımızı düşünüyorum. Bunları sizler de görüyor olmalısınız?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri