Merhaba,
Tatil için memleketim olan Trabzon'un Of ilcesine gittim.12 gün kaldım ve dönüş günü başıma gelen olay ise tam ibretlik.
Cuma günü saat 3 gibi yola çıkacaktım ,geceden hazırlanıp bagajları yerleştirdim ve 1-2 saat uyuyup yola çıkmanın daha makul olacağını düşünerek saat 1 gibi uyudum ve 3 gibi uyandım.Son kontrol ve vedalaşmadan sonra arabama geçip kuzenimi almak için yola koyuldum.Kuzenimin evine vardığımda aracı park ettim.Işık olması için parklar yanıyor ve teypde açıkdı.Bagajlara son halini verip helalleşip 4 kişi arabaya oturduk.
Olay şimdi başlıyor,
Aracı çalıştırmayı denediğimde marş dinamosu çalışıp motor çalışmıyordu.ALLAH ALLAH deyip tekrar denedim ve tekrar tekrar,araç bir türlü çalışmadı.
camlar ve teyp çalışmakta aracın farları çalışmakta,merkezi kilit sistemi çalışmakta,marş dinamosu çalışmakta ama araba çalışmıyor.!!!
Neyse aracı yokuş aşagı vurduralım dedik yine yok yok yok.
Enjektörlere kutup başına aldığım yakıt fişine baktım yinede olmadı en iyisi yatalım sabah gün ışıgıyla bakarız dedim.
Sabah trafik sigortamın aradım ,çekici hizmeti vermediğini öğrendim.Sonra ne yapsak derken internette kısa bir araştırma yapıp teb kredi kartımın ücretsiz çekici hizmetinin olduğunu öğrendim.Aradım hemen ilgilenip çekici ile irtibatlandırdılar konuştuk ve çekiçi of'un köyüne rize merkeden 40 dk da geldi ve aracı yükledik rize sanayiye götürdük.Sanayiide immoblizer midir? yakıtmıdır vsvs derken elektrikçiye gittik ve aküye takviye yaptık araç çalıştı .Kendi aküsüyle denedik yine çalışmadı bizde yenisi ile değiştirip yola koyulduk.
Buradaki esas olay akü nasıl olurda bitecegine dair hiç işaret vermez ve şak diye biter.
İkinci mevzuu ise teb totak kredi kartımın bana ücretsiz çekici hizmeti vermesidir.Çok memnun kaldım.
Biraz uzun oldu ama böyle bir heyecan yaşadık,bizde vardır herşeyde bir hayır dedik.