14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Fiat'tan iyice soğumaya başladım

scddcdck dcdckdnm
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. hakanka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    dscsdcfsd
    Edilen teşekkür: 55

Standart Fiat'tan iyice soğumaya başladım

geçen gün giderken durup dururken logo düştü,yolcu airbag kısmında çatlak oluştu,sürekli lamba ikaz ışığı yanıyo ama lambalarımın hepsi çalışıyo,arka kapılarım zor açılıyo,direksiyon bazen sertleşiyo,teyp arasıra kafayı yiyo tuşlar farklı basıyo,130 a çıkınca araba sağa sola çekiyo,2009 model araçta bunlar oluyosa seneye neler olur,o kadarda para harcıyorum yazıklar olsun ya delirttiler beni

cihan kardeş
    sunroof cihankardes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 AE 604
    Edilen teşekkür: 357

Hangi lambanın patladığını yazması lazım. Plaka ışıklarını bi kontrol edin. Ufak tefek şeyler mide bulandırıyor işte ne yazık ki.
    biz gp'yi çok sevdik

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Alıntı hakanka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen gün giderken durup dururken logo düştü,yolcu airbag kısmında çatlak oluştu,sürekli lamba ikaz ışığı yanıyo ama lambalarımın hepsi çalışıyo,arka kapılarım zor açılıyo,direksiyon bazen sertleşiyo,teyp arasıra kafayı yiyo tuşlar farklı basıyo,130 a çıkınca araba sağa sola çekiyo,2009 model araçta bunlar oluyosa seneye neler olur,o kadarda para harcıyorum yazıklar olsun ya delirttiler beni
    arka logo bendede düşmüş 6 aydır takmadım
    yolcu airbag kısmı bendede 1 ay önce çatladı 2006 eylülden beri...
    lamba ikazı lamba patlaksa yanar bi tek lamban patlamıştır.
    kapılarda öyle genetik bi problem var ben 20 tl ye yaptırdım
    130a cıkınca sağa sola çekebilir normaldir rüzgarında etkisi olur ve araçlar hafif araç zaten bi passat havası beklememek lazım Hb kasa bir araçtan GP hız aracı değil.
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

yalçın günel
    YALCINGUNEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 E 8026
    Edilen teşekkür: 7

direksiyonun sertleşip çevirirken tıkırdaması beni de gıcık ediyor ya...

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

İyi hararet düştü o zaman...
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

Erhan YALÇIN
    Farklı sadece_erhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı
    Plaka
    34BLP269
    Edilen teşekkür: 297

plaka lambalarınada bakın

Recep Ağdaş
    recepagdas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 19

bütün sorunları biriktirip bir anda patlatmışsınız yaşadığınız sorunlar genel olarak her aracın ufak ufak yaşadığı sorunlar bence. Bir anda değildegün geçtikçe biri gelir başınıza. yaptırmadıkçada birikir. Elbette bir wolksvagen vs. kalitesi beklememek lazım bence. 2009 dediğiniz araç neredeyse 5 yıllık olacak demektir. Bu durumda lambasının patlaması, arabanın sağa sola çekmesi de doğal şeylerdir benim fikrimce.Belirtmemişsiniz ama aracı ikinci el aldıysanız da bu tip sorunlar pek çok oluyor.

130 dan sonra sağa sola çekme olayı için Bilgisayarlı Rot Balans ayarını yaptırın bildiğiniz bir yere eğer düzelmez ise jant eğriliğini kontrol ettirin. Aracları malum türkiye şartlarında kaldırıma vuruyoruz park vs. için. yada sert çukurlar vb. 5 senelik araçtada bu ayar pek çok kez yapılmalıydı.

Lamba arızası için öncelikle göze gözükmeyen plaka lambalarınızı kontrol edin. tek değil 2 adetti yanlış hatırlamıyorsam. Birde bagajın ortasındaki stop lamba setini kontrol edin onun içinde de 4-5 adet küçük lambalar var. eğer onlarda sağlamsa park ve stopların hatta geri vitesin lambalarını kontrol edip değerlerine bakın. örneğin stop lambaları 5W grande puntolarda. İkinci el alımlarda önceki sahibi yada habersizce tamirci dam stop lambasını tutup 5W yerine başka değerde takıyor bu sefer lambanız çalışsa bile araç beyninde farklı değerde ampul takıldığı için arızalı gibi gözüküyor.

teyp tuşları da tuş arasından toz girmesi sonucu veya nemli hava şartlarından etkilenip oksit yapması sonucu basmama sorunları çıkarabilir temizlenmesi gerekir. 5 yıl tuşlar için biraz kısa gibi geldi bana ama kullanım şartları etkiliyor malesef kimisi toz kondurmaz kimisi aylarca silmez temizlemez aracını. Siz 2. el alırsınız tertemiz kullanırsınız önceki kullananın pisliğini çekersiniz.
    Teyp tuşlarında birde airbag sargısı olayı var umarım başınıza gelmez aracı çok fazla tam tur yapmaktan kaynaklanan bir sorun, bu sargı kabloda korna, teyp tuşları ve airbag için gereken kablolar yer alıyor. 12 pin kablo ee,ğer kopma oluyorsa yavaş yavaş korna ve sonrasında airbag arızası görebilirsiniz. Buda biraz kullanıma bağlıdır ve her araba verebilir bu arızayıda opel aracımda başıma gelmişti.

Kapıların zor açılmasıda 1 vidanın gevşemesi sonucu ayarı kaçmasından olur elinizden gelmiyorsa ufak tamirciler bile ayarlar. eskiden bisikletlerdeki fren telinin ayarının kaçması gibi bişey

Arabanıza küsmeyin arabanız gayet güzel fiyatına göre bu fiyatlara piyasada sırf marka takıntısı yüzünden başından neler geçmiş arabalar satılıyor. Arabanız size yardımcı oluyor sizde biraz ona yardımcı olun sorunlarınız ufak tefek sorunlar Allah daha büyük dertler vermesin.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

emre sever
    erenemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196
    Edilen teşekkür: 399

2008 model gp var gayet memnunum 130 un üzerinde emin olun tüm araçlarda hafif savrulma olur b sınıfında polo dada olur fiesta tada clio dada lamba ışığı arıza sayılmaz iyice bakıldıktan sonra sorun çıkmaz ki aracım 5 yaşının bitirecek daha orjinal lambaları takılı üzerinde.teyp sorunu hiç başıma gelmedi ilginç geldi bana.benim aracımdan tek şikayetçi olduğum konu amortisör takozları yağmur yağdığında veya aracı yıkadığımda hafif pütürlü yollarda veya direksyinonu sağ sol yapınca lok lok ses geliyor ama mesela sıcak havalarda ve ıslaklık yoksa bu ses kesiliyor.Genel itibariyle aracımdan çok memnunum kayınpederimde aynı model corsa var ve ikisi önemli olmakla birlikte 4 kez farklı noktalardan arıza çıkardı ee ne diyelim şimdi opel kötümü diyelim ? Araba işi birazda şans işi temiz kullanılmasıda en önemli bir faktör.

ÖZER -
    PUNTO2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 GLY 99
    Edilen teşekkür: 33

Dostum, bahsettiğiniz arızalardan ötürü bence aracınıza küsüp firmadan nefret edecek hale gelmenize kadar kızacak bir durumlar olmadığını düşünmekteyim. Ben mesela 2008 aracım,6-7 aydır kullanmaktayım oldukça memnunum, ilk sahibi de temiz kullanmış tabi, içi falan tertemiz, sadece ön arka silecekleri değiştrdim, komple arka farlar ve ön sağ patlamıştı onları aldım, debriyajı, freni, rotu vs çok iyi durumdaydı, yakında 100 bin bakıma götüreceğim, bu yaz başında ve en son bayram tatilinde yazlığa gittim geldim(Erdek) beni çok ihya ediyor, konforlu, güvenli, 90-100 km ortalama hızlarda uzun yolda çok ekonomik, savrulma yok, yol tutuşu güzel, direksiyon sertliği makul, aracı sürdüğüm zaman bana mercedes hissi veriyor, gayet oturaklı geliyor. Sıkıntılarım yok mu var elbette, mesela sağ, sol dönüşlerde, virajlara girerken vs, yan direkler görüşü zayıflatıyor, mesela cd çalarım, cd seçiyor, gerçi seçme değil de güneş altında kalınca hep çaldığı cd nedense atlayarak, kesik kesik çalıyor, bazen error veriyor, serine geçince düzeliyor. Yakında ön lastik alacağım 2 adet. Kısacası bence büyütmeyin her araçta olabilecek sorunlardır, sevgilerimle

GP FİRE ACTİVE 1.4 8 V 77 BG-2008/EGZOTİK KIRMIZI

ÖZER -
    PUNTO2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 GLY 99
    Edilen teşekkür: 33

Bir not daha. Kapıların biraz sert açılması bence daha iyi aslında, benimki de öyle, tabi bilmeyenler emniyet kilidi açık vs zannediyorlar.

GP FİRE ACTİVE 1.4 8 V 77 BG-2008/EGZOTİK KIRMIZI

Mert Kib
    Merruse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 32

Bagajda logo mu varmış?

Serhat Karadağ
    srkaradag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 120

Gerekli yanıtlar çook güzel bir şekilde verilmiş, soğuduysanız satın kurtulun

scddcdck dcdckdnm
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. hakanka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    dscsdcfsd
    Edilen teşekkür: 55

Alıntı srkaradag Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gerekli yanıtlar çook güzel bir şekilde verilmiş, soğuduysanız satın kurtulun
    satacamda müşteri bulamıyorumki

Ferhat Can
    xferhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Edirne
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 3

Alıntı Arrest Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arka logo bendede düşmüş 6 aydır takmadım
    yolcu airbag kısmı bendede 1 ay önce çatladı 2006 eylülden beri...
    lamba ikazı lamba patlaksa yanar bi tek lamban patlamıştır.
    kapılarda öyle genetik bi problem var ben 20 tl ye yaptırdım
    130a cıkınca sağa sola çekebilir normaldir rüzgarında etkisi olur ve araçlar hafif araç zaten bi passat havası beklememek lazım Hb kasa bir araçtan GP hız aracı değil.
    kapıları 20 tl ile yaptırdım demişsiniz.tamirci neye dikkaet etmeli kapılarda.tamir edilen kısım neresi?