Debriyaj candır![]()
Arkadaşlar zaten söylemiş bende ekleyim bizdeki insigniada debriyaja basmadan çalışmıyor
Debriyaj candır![]()
Tüm arabaların kataloglarında motor çalıştırma kısmında debriyaj pedalına sonuna kadar basınız yazar. Bu kadar zararlı birşey olsa (akünün ömrünü yiyecek kadar) neden yazsınlar.Eleman tamamen sıkmış yani
![]()
Doğru dediniz.
Şöyle birşey var dediğinizi destekler:
Debriyaja bastığınızda, baskı balata ve şanzıman mili motordan ayrılır. İlk marşta dönen kütle bir miktar azalır. Bu durumda teorik olarak, akü problemi çeken araçlarda debriyaja basmak motorun çalışmasını kolaylaştırır. Kar zarar ilişkisi kullanıcıya kalmış artık, debriyaj bilyesi kolay kolay bozulmaz herhalde..
Benim demem şu ki: (Zarar kar ilişkisi)
Zaten araç çalıştırılırken motorun boşta/şanzımandan ayrık olması şarttır. Bu da sadece iki şekilde gerçekleşir:
1- Ya Debriyaja basılı olarak çalıştırırsınız
2- Ya da aracı boşa alırsınız.
ikince yolla yaparsanız, daha az zarardasınız demektir.
Konu celenlee tarafından (04/07/2013 Saat 10:08 ) değiştirilmiştir.
Makine mühendisi arkadaşları göreve davet ediyorum :p
**Farklı bir yararı da olabilir, bizi aydınlatırsanız çok seviniriz.
#direndebriyaj![]()
Konu celenlee tarafından (04/07/2013 Saat 10:15 ) değiştirilmiştir.
ben punto evo'yu sattıktan sonra ford c max aldım, debriyaja basmadan motor çalışmıyor...
Benim Excel de debiryaja basmazsam marş basmıyor![]()
Fiat Stilo 1.6 Dynamic 2004 model *Sky Window*Fiat Hifi ses sistemi*ABS-EBD-ASR-ESP*Orijinal alarm*Hız sabitleyici*8 hava yastığı*Digital klima*vs.... Gitti........
Koltuğa oturarak çalıştırıyorum..Benceda tartışmaya değmeyecek bir konu..
koltuğa oturur önce vitese bakarım debriyaja bazen basarım bazen basmam pskolojime bağlı![]()
Ben araba kullanmaya başladığım yaştan bu yana arabayı çalıştırırken hep debriyaja basarım.
Ekteki kullanım klavuzundan aldığım ekran görüntüsüne bakarsanız orada da basılmalı diye yazıyor.
Yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan ?
hadi bunuda çözelim
#direndebriyaj
Frene basarak çalıştırıyorum. Araç otomatik![]()
İşler kesat galiba kendine iş aramış arkadaş...!!!
I ' m c a p u l i n g . . .
Burası insanların birbirlerine bilgi aktardıkları; yaşadığı kazaları, sıkıntıları paylaşarak hem fikir aldığı hem üzüntüsünü paylaştığı, bilmediği şeyleri, merak ettikleri şeyleri daha önce yaşamış, tecrübe etmiş kişilerden fikir aldığı bir platform değil mi? Bir arkadaşımızın sorduğu bu soru ve diğer arkadaşlarımızın konuyla ilgili fikirlerini dile getirmesi sizi neden bu kadar şaşırttı?
Arabayı vurdurarak çalıştırıyorum hacı![]()
Arkadaşlar peki bu işlem otomatikte nasıl ? benim punto yarı otomatik ve debriaj yok otomatikdeykende boştaykende çalıştıyoroum mesela otomatiğemi almak gerekiyor yoksa boşa mı ? sadece frene basın diyor fakat kontak açma işlemini çoğunlukla N konumunda yapıyorum yanlışmıdır ?
Onlar yol yardım üstad, arabayı çalıştırma yardım değil ki bilsinler.. araba debriyaja basarak çalıştırılır.. Dinlememek lazım herkesi.. Ben basarak çalıştırırım.
This is not personel, just business..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri