Benim söyleyebileceğim:
1. Motor sıcakken ve çalışır durumdayken yağ çubuğunu çekip üfleme yapıp yapmadığına bakın;
2. Mümkünse yetkili serviste ekspertiz yaptırın;
3. Mesaj yoluyla ya da tanıdık bir sigortacı vasıtasıyla hasar geçmişini sorgulatın.
Benim söyleyebileceğim:
1. Motor sıcakken ve çalışır durumdayken yağ çubuğunu çekip üfleme yapıp yapmadığına bakın;
2. Mümkünse yetkili serviste ekspertiz yaptırın;
3. Mesaj yoluyla ya da tanıdık bir sigortacı vasıtasıyla hasar geçmişini sorgulatın.
Bugün antepte eklediğim ilanlardan 1 numaralı olan araca baktım.Serviste sorguladıktan sonra araç 75 hp çıktı.Bundan sanra artık yüksek model 90 lık bulamayacağım için ibre tekrar 75 liklere döndü.Aracı otoekspertiz yaptırınca aynen ilandaki gibi her tarafı orjinal çıktı.Motor %71 çıktı iyi dediler.Fakat aracındışı bu kadar iyiyken içi de o kadar hor kullanılmış çıktı.İç tarafta arkada ve önde her iki köşedeki plastiklerin tırnakları kırıldığı için araları açılmıştı.Ön tamponda kırık vardı.(yani biraz masrafı vardı)Satıcı arkadaş 22750 liradan bu eksikleri düşeceğini söyledi.Ben de bir de benim tamirciye göstereyim dedim.Tamirciye gitmişken bir de motoru göstereyim dedim.Tamirci motor yağ çubuğunu çektiğinde çıkan buharı göstererek motorun iyi olmadığını söyledi.Arkadaş itiraz etti bir başka tamirciye gösterdik.Aynen onlarda öyle söyledi.Ve almadan geldim.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
bu olayı servise de sorsaydınız keşke. ne seviyede buhar geliyordu? bi yere kadar normal motorun karakteristiği ile alakalı(multijeti bilmiyorum) ama bunu bilmeyen usta çok.
https://www.techturkey.com/forum/gen...-demektir.html
Konu OzzY tarafından (01/07/2013 Saat 22:54 ) değiştirilmiştir.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Valla biliyorum ozan.Götürdüğüm yer fıat özel servisi bunu söyleyen usta fıat servisinden ayrılan bir kişi.Bana dışarıda 190000 de multijet punto var isterseniz onun yağ çubuğunu çekip göstereyim ozaman farkı görürsünüz deyince ben de vazgeçtim.Dynomax da 71 beygir çıkması burada da böyle denmesi biraz düşündürücü.
Ha bir de fıat özel servisinden sonra gittiğimiz usta dyno max da aracın devrine göre bilgisayarda verdiği güce bakarak motor durumu söyleme işi hikaye diyor.Motor kompresyonu öyle belli olmaz diyor.Benim de kafam karıştı valla.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri